Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Presentatie op Polyclose. ‘Ook met een beperkter budget is  de stap naar de CNC-wereld mogelijk’
De SBZ 118 is uitgerust met een in de hoogte verstelbare bedieningsconsole voor een verhoogde ergonomie, waardoor de machine ook praktisch is voor grotere operatoren.

Presentatie op Polyclose. ‘Ook met een beperkter budget is de stap naar de CNC-wereld mogelijk’

De hedendaagse maakindustrie wordt gekenmerkt door een stijgende vraag naar kleine, compacte en lichte machines, ook wel eens instapmodellen genoemd. Zo kunnen bedrijven zonder forse investeringen toch een grote stap zetten naar de automatische bewerking van profielen. 

“Met de SBZ 118 heeft de R&D-afdeling van elumatec een innovatief 3-assig profielbewerkingscentrum met optionele 5-zijdige bewerking ontwikkeld, dat de snelheid en veelzijdigheid van grotere machines combineert met een extreem compact design”, vertelt managing director van elumatec Benelux BV Bas Ladestein. “Op Polyclose zetten we deze mooie uitbreiding aan de onderkant van het gamma vol in de schijnwerpers!”

De SBZ 118 heeft een bereik van 3246, 942 en 366 mm op respectievelijk de X-, Y- en Z-as.

“Elumatec is één van ’s werelds toonaangevende aanbieders van machines voor de bewerking van aluminium-, kunststof- en staalprofielen”, stelt Ladestein. Het gamma omvat zaagmachines, aanslag- en meetsystemen, profielbewerkingsmachines, hoekverbindingspersen en montage- en werkplaatsinrichting. Het assortiment is opgedeeld in families, zoals de SBZ 14x, de SBZ 122 en de SBZ 628. Binnen elke familie zijn onderstel en opbouw gelijk, maar op basis van de wensen en behoeften van de klanten kan elumatec systemen op maat leveren. 

De beproefde technologie van het schuin geplaatste machinebed, de vrij toegankelijke spindel en de verrijdbare vijfvoudige gereedschapswisselaar moeten het comfort verhogen.

“De drang naar innovatie is één van de hoekstenen van ons succes”, zegt Ladestein. “We werken daarbij nauw samen met onze klanten en luisteren naar hun behoeften. Zo kunnen we steeds weer nieuwe oplossingen ontwikkelen of onze bestaande producten optimaliseren. Met ons omvangrijke assortiment bestrijken we het hele spectrum van gebruikers, van de kleine constructeur tot de industriële profielverwerker. Starters of kleinere maakbedrijven hebben in veel gevallen geen behoefte aan high end bewerkingsmachines. Ze zijn op zoek naar een klein en compact ­systeem met alle noodzakelijke functionaliteiten voor hun toepassingen en bovendien tegen lagere instapkosten. Met ons nieuw profielbewerkingscentrum SBZ 118 spelen we daarop in en maken we voor iedereen een perfecte start in de wereld van de CNC-machines mogelijk. Het prototype is op de laatste editie van Equip’Baie in Parijs getoond, maar op Polyclose zetten we dit instapmodel vol in de schijnwerpers. Het is meteen een mooie uitbreiding aan de onderkant van ons gamma.” 

Dit drieassige bewerkingscentrum biedt volledige functionaliteit voor frezen, boren, tappen en uithoeken. Een optionele haakse freeskop en uithoekfrees maken een vijfzijdige bewerking mogelijk.

Snel en veelzijdig, maar ook compact

De SBZ 118 heeft een bewerkingslengte van 3000 mm en is daarmee de meest compacte CNC-machine in het huidige portfolio van elumatec. Dit systeem heeft een bereik van 3246, 942 en 366 mm in respectievelijk X-, Y- en Z-as en is uitgerust met een spindel met een vermogen van 5 kW en een toerental tot 24.000 toeren/minuut. “Zelfs bij hoge snelheden blijven nauwkeurige bewerkingen gegarandeerd”, aldus Ladestein. 

“Hoewel deze machine een minimale footprint heeft, biedt ze toch de volledige functionaliteit voor frezen, boren, tappen en uithoeken”, vervolgt de Managing Director. “De geautomatiseerde CNC-bewerkingen worden uitgevoerd tot maximaal vijf zijden met een optionele haakse freeskop en een uithoekfrees. De beproefde technologie van het schuin geplaatste machinebed, de vrij toegankelijke spindel, de in de hoogte verstelbare bedieningsconsole en de verrijdbare vijfvoudige gereedschapswisselaar verhogen het comfort. De nieuwe doorzichtige beschermkap en de bediening van de materiaalklemmen via een draadloze drukknop garanderen te allen tijde een veilige werking, zelfs voor grotere operatoren. Een servicedeur aan de zijkant vergemakkelijkt het instellen en het onderhoud van de machine.” 

Klaar voor Industrie 4.0

De SBZ 118 is volgens Ladestein dan ook een ideale oplossing voor maakbedrijven die de stap naar geautomatiseerd CNC-verspanen willen zetten. “Maar het bewerkingscentrum kan uiteraard ook een mogelijke uitbreiding zijn voor het machinepark van bedrijven die al grotere elumatec-systemen gebruiken.” 

“Net als bij onze andere bewerkingscentra zijn we bij de ontwikkeling van dit instapmodel uitgegaan van de eisen van onze klanten. Die moeten immers steeds de machines tot in detail voor hun doeleinden kunnen configureren. Precies daarom heeft deze SBZ 118 configureerbare uitrustingsopties. Men kan kiezen uit maximaal twee verrijdbare gereedschapswisselaars voor haakse freeskoppen, een uitbereiding tot maximaal zes materiaalklemmen, een extra aanslag met overlengte-verwerking en een barcodescanner. Deze SBZ 118 is ook eluCloud Ready voor de eisen van Industrie 4.0, waardoor dit bewerkingscentrum van elumatec klaar is voor de uitdagingen van vandaag én morgen”, sluit Ladestein af.  

POLYCLOSE – STAND 218

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details