Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Presentatie van de nieuwste belangrijkste esthetische winst in de profielenindustrie

Presentatie van de nieuwste belangrijkste esthetische winst in de profielenindustrie

Verborgen scharnieren, de laatste pijler van prikkelende innovatiestrategie

Het patent is in pending. Voor directie en medewerkers van KUFA raamsystemen in IJmuiden lijkt een prikkelend innovatietraject van een aantal jaren met succes te kunnen worden afgesloten. De laatste (vierde) pijler betreedt nu de markt en kan worden gezien als een belangrijke esthetische winst in de kozijnenindustrie: het verborgen scharnier. Onzichtbaarheid – maar dan ook écht onzichtbaar van zowel buiten als binnenzijde – wordt de relevante standaard. Dát is één ding dat zeker is.

Aan het woord zijn de altijd bevlogen Didier Holslag en Henk Weber van KUFA. “Wat ons betreft is er jarenlang een misvatting in de markt geweest: men definieerde het ‘verdekte’ scharnier te vaak – en eigenlijk onterecht – als een onzichtbare scharnier. Maar niets was minder waar. Zeker niet nu wij hier durven te stellen dat we een niet direct zichtbaar scharnier systeem op de markt brengen. Verdekt is weliswaar verdekt, dat ontkennen we niet, maar verdekt betekent niet dat iets onzichtbaar was. Je kon op de kozijnen en profielen nog steeds met het blote oog zien dat er ‘iets van een constructie’ zat. Wij zeggen nu echter dat ‘verborgen’ in de komende jaren de norm wordt. Of in ieder geval écht onzichtbaar. Noem het een revolutie of noem het een evolutie, maar het feit is dat niemand anders dit in de markt introduceert. Wij wel. Het oog wil immers ook wat, vooral in de bouw. Wel, dat kan dus nu geboden worden. Jawel: esthetische winst.”

Het verborgen scharnier systeem ‘InviKu®’.

Het verborgen scharniersysteem – dus, de werkelijk onzichtbare variant – is vanzelfsprekend SKG2-gecertificeerd. Didier: “Veiligheid gaat uiteraard altijd boven alles. Die gedachte was tijdens de ontwikkeling en innovatie vanaf dag één altijd het startpunt. Het verborgen scharniersysteem is bovendien toepasbaar op alle profielen van Gealan en elke deurserie.”

Een pilotproject met het verborgen scharniersysteem in Noord-Nederland is recentelijk goed en succesvol afgesloten. KUFA raamsystemen kan dus nu verder gaan uitrollen. “Sterker nog: diverse partners van ons zijn al gestart met het nieuwe verborgen scharniersysteem ‘InviKu®’. De reacties zijn positief. Logisch ook, want de vraag liep eigenlijk al heel lang in de markt. Er was gewoon behoefte aan en men ontdekt nu dat dit ‘InviKu®’scharnier systeem dé oplossing is. De toekomst ziet er wat dat betreft dus veelbelovend uit.”

De RenoS9000® series.

Henk en Didier vertellen dat de ontwikkeling van het verborgen scharniersysteem feitelijk ooit vanuit de innovatiekracht van de RenoS9000® het levenslicht zag. “We waren met het één bezig maar daardoor ontdekten we – tijdens al die ontwikkel- en innovatieprocessen – dat er meer kon. De verlaagde dorpels bij de RenoS9000® was de stap daarna. De rolstoelvriendelijkheid werd een feit. En dat geldt ook voor het makkelijke van de RenoS9000® serie: deze past gewoon over de bestaande kozijnen en wordt aan de binnenzijde afgewerkt met een klikbare afwerking met alle navenante voordelen (waaronder tijdwinst bij de montage!). Maar daardoor konden we ook de volgende technische stappen maken. We zien die dan ook als een belangrijke en relevante nieuwe toegevoegde waarde voor zowel de renovatie-industrie als de nieuwbouw.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details