Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Presentatie van nieuw concept voor kunststof kozijnen
SmartConnect Door is een video intercom met ingebouwde home-server.

Presentatie van nieuw concept voor kunststof kozijnen

Inmiddels zit Martijn van Dort stevig in het zadel. De nieuwe directeur van FUHR Benelux BV trad per 1 juni van dit jaar aan en heeft een duidelijke koers bepaald. Een eerste wapenfeit wordt getoond op Polyclose 2022, wij mogen alvast een tipje van de sluier oplichten. We spreken met Martijn van Dort en productmanager Marco Pels.

Primeur voor kunststof kozijnen

Voor FUHR Benelux is het de zesde keer dat zij op Polyclose staan. “Ditmaal met een mooie primeur voor kunststof kozijnen”, vertelt Van Dort. “We lanceren een nieuw concept, waarbij verwerkers vanuit één freesmodel alle toepassingen van FUHR kunnen gebruiken.”

Pels voegt toe: “Het gaat daarbij om ons hele programma sleutel- en krukbediende sloten, alsmede ons autosafe programma. Eén freesmaat voor de sluitdelen en de sluitlijsten. Voor motorbediening is wel een extra frezing nodig.”

Dit concept heeft zijn succes al bewezen bij het hout en aluminium programma van FUHR en wordt nu ingezet voor kunststof. Van Dort: “We zien dat Nederland steeds meer ‘PVC-minded’ aan het worden is, zowel in renovatie als nieuwbouw. Als specialist vinden we dat we alle groepen moeten kunnen bedienen. Door dit concept kan de kunststofverwerker makkelijker en efficiënter werken.” 

Pels: “Uiteraard leveren we de benodigde gegevens aan bij de bekende softwarehuizen.”

“We lanceren een nieuw concept, waarbij verwerkers vanuit één freesmodel alle toepassingen van FUHR kunnen gebruiken.”

Vanuit een strategische gedachte ontwikkeld

“We pakken dit in de breedte op, geïnitieerd vanuit een strategische gedachte”, legt Van Dort uit. “Verwerkers worden hier – denk ik – heel gelukkig van. Het vraagt wel een andere manier van werken, maar daar pluk je al snel de vruchten van.” Pels voegt toe: “Verwerkers kunnen hun oude freesbeelden nog gebruiken, maar ook aanpassen aan de nieuwe vorm.” 

Met de introductie van dit concept wil FUHR het gat dichten naar automatische vergrendeling. FUHR toont het hele concept in zowel aluminium als PVC op de stand.

SmartTouch

FUHR laat het publiek op Polyclose ook kennis maken met SmartTouch. Pels: “SmartTouch is aanwezig op een houten deur. De deur registreert de aanwezigheid van een SmartTouch transponder die men op zak heeft. Het volstaat om de deurgreep aan te raken en zo toegang te verkrijgen. De transponder kan ook functioneren als handzender. De detectie-afstand is op maat in te stellen en met een druk op de knop van de transponder kan de deur al geopend worden op afstand. Tevens zijn er draadloze schakelaars leverbaar die toegang kunnen verschaffen.”

SmartConnect Door

SmartConnect Door is een video intercom met ingebouwde home-server. “Ook daar kan de vakman kennis mee maken op Polyclose. Je kunt er sloten mee bedienen, toegang mee verlenen en zelfs je rolluiken, zonwering of garagedeur mee bedienen. Het is een hele comfortabele manier van toegangsverlening, gebaseerd op onze sloten”, aldus Van Dort. “FUHR ontwikkelt dit soort technologie continu door, op basis van de marktvraag.”

Een sprong naar Fensterbau

“We ontwikkelen oplossingen voor de buitenschil van gebouwen”, zegt Van Dort tot besluit. “Er komt nog meer nieuws aan, de lancering van het nieuws is echter een tweetrapsraket. Eerst Polyclose, daarna Fensterbau.”    

U vindt FUHR op Polyclose op stand 1562.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details