Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Processen optimaal digitaliseren: daardoor goede capaciteitsplanning
De aanlevering van de ruiten kan ook zonder glasbuffer aanzienlijk vereenvoudigd worden.

Processen optimaal digitaliseren: daardoor goede capaciteitsplanning

De workflow wordt overzichtelijker

Klaes ontwikkelt al jaren innovatieve softwareoplossingen, die raam- en deur­fabrikanten, serrebouwers en andere maakbedrijven ondersteunen om hun bedrijfsprocessen optimaal te digitaliseren. Het softwarehuis zet daarbij ook in op de communicatie. Zo konden klanten en andere geïnteresseerden eind vorig jaar deelnemen aan gratis webinars, waarin Kapa (capaciteitsplanning) en e-prod (paperless productie) zeer gedetailleerd voorgesteld werden. De beide evenementen waren zeer praktijkgericht, omdat de voorbeelden kwamen van twee trouwe klanten, die deze software gebruiken om hun processen optimaal te organiseren. 

Capaciteitsplanning met ‘Klaes Kapa’

Capaciteitsplanning gaat over de balans tussen vraag en aanbod: hoeveel mensen en middelen heeft men nodig om alle projecten tot een goed einde te brengen. Elke bestelling moet dan ook telkens weer op de haalbaarheid gecontroleerd worden. Dat is net wat Klaes Kapa voor de gebruiker doet en daarom is deze software gekoppeld aan de meest uiteenlopende aspecten binnen de totale workflow. Sales manager Eckaert Sievert van Klaes startte het webinar met de theoretische uitleg, waarna Manuel Adam, hoofd technologie en IT bij Sievers & Söhne GmbH, dieper inging op de praktische kant door te laten zien hoe hij met het softwarepakket werkt. 

Een werkplek met twee gespiegelde schermen beperkt de loopafstanden.

De combinatie van theorie en praktijk was geslaagd, omdat alle mogelijkheden uitgebreid voorgesteld konden worden en ook meteen aan de praktijk getoetst werden. Het was vooral ook interessant om te zien hoe Manuel Adam de software stap voor stap in zijn werkomgeving positioneerde als centraal informatieplatform voor het volledige team:

• De software biedt alle noodzakelijke informatie in real-time, waardoor er zelden rapporten nodig zijn;
• Er kan consequent achteruit gepland worden op basis van de automatische variabelen, aangezien alle actuele gegevens continu beschikbaar zijn;
• Alle invoerders van orders plannen ook zelf in, waardoor de informatie steeds up-to-date is;
• De lijstweergaven worden zeer intensief gebruikt. Ze worden immers geconfigureerd en opgeslagen voor verschillende taken;
• Ook volledige productiepartijen worden in Kapa samengesteld.

Paperless werken dankzij ‘Klaes e-prod’

Klaes e-prod zorgt voor de verspreiding van gegevens in de productie. Vlotte aanpasbaarheid en flexibiliteit zijn sleutelwoorden voor deze softwareoplossing. Achim Binder, Leitung Technischer Vertrieb bij Klaes, stond samen met Florian Jehle en Ronald Oelker, respectievelijk managing director en operations manager bij Sebnitzer Fensterbau GmbH, in voor een geslaagde webinar, waarbij vooral voorbeelden uit de alledaagse werking van de raamfabrikant aan bod kwamen. Uitgaande van de productie-layout werd op indrukwekkende wijze aangetoond hoe e-prod de processen positief beïnvloedt. Het werd meteen ook duidelijk dat dit gevolgen heeft voor de volledige werking van de firma en zelfs voor leveranciers en klanten:

• We beschikken over enkele speciale werkplekken, waar vleugels liggend vervaardigd worden;
• Het staal wordt gegroepeerd op basis van de volgorde voor de bewerking van de componenten;
• De bestellingen naar de glasfabriek gebeuren digitaal en de feedback wordt onmiddellijk in e-prod gebruikt;
• Tijdens de eindcontrole wordt een CE-label gedrukt en krijgt elk raam zijn eigen unieke code;
• De losse accessoires moeten correct zijn, want de verpakte bundels en dozen kunnen niet meer gecontroleerd worden.

Door de grafische voorstelling kan iedereen snel met de software overweg.

Alles begint echter in de werkvoorbereiding. Daar zorgt men er voor dat alle accessoires op basis van de montagewijze van het raam voorzien worden. Het effect van Klaes e-prod is uiteraard het opvallendst in een productieomgeving, waar (nog) geen automatisering is. Maar de oplossing kan ook optimaal aan bestaande productielijnen aangepast worden en bijvoorbeeld de status van de machines bijhouden. Dashboards met statistieken laten toe om de bronnen van terugkerende fouten op te sporen, maar ook om de volgende stap in het productieproces ‘just-in-time’ te starten.

Intelligente digitalisering verkort processen en zorgt voor een overzichtelijke workflow. De webinars van Klaes zijn een ideaal middel om op een snelle manier goed onderbouwde ideeën te genereren voor een verdere, zinvolle digitalisering van de eigen processen. Voor de verdere individuele ondersteuning kan dan een beroep gedaan worden op de verkoopmedewerkers van Klaes, die elk voor een bepaalde regio verantwoordelijk zijn. De volgende webinars in het Duits en in het Engels staan eind februari op de planning.

Het enige dat u nu nog hoeft te doen is…
u aanmelden!     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details