Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Producten met vlag en wimpel  geslaagd voor 2020

Producten met vlag en wimpel geslaagd voor 2020

Het is menens in Hengevelde, als het om duurzaam bouwen gaat. In navolging op de bouw van het nieuwe energie neutrale pand, rollen nu de duurzame kozijnen aan de lopende band de fabriek uit. HEBO zorgt ervoor dat de klant zonder kopzorgen 2020 tegemoet kan zien. Directeur en eigenaar Norbert Kuipers maakt gebruik van de Bouwbeurs 2019 om het publiek te bewijzen dat het bedrijf alle aangekondigde producten keurig voor elkaar heeft.

Kuipers kan zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken steken als we hem vragen naar de noviteiten en terecht: er is nogal wat te melden op het gebied van de prefab kozijnen voor energieneutraal bouwen. Hij neemt ons mee langs de producten.

Optische perfectie en optimale prestaties
“De nieuwe Thermo Slimline 50 kozijnen worden prefab geplaatst tussen de binnen- en buitenmuur. Het kozijnkader valt deels weg achter de muur, waardoor het esthetisch gehalte enorm omhoog gaat. Met een eigen kozijnprofiel gaan we van 86 mm naar 50 mm buitenaanzicht. De ramen gaan van 45 mm naar 25 mm, bij vaste vensters”, legt Kuipers uit.

HEBO 160329_kozijn_Slimline50 kopiërenDoorsnede van de nieuwe Thermo Slimline 50.

“Dat resulteert tevens in meer zicht, door een groter glasoppervlak. De prestaties liegen er niet om, de U-waarde van het frame is 1,08 W/m2K, de U-waarde van het kozijn bedraagt 0,74 W/m2K en het glas kent een U-waarde van 0,5 W/m2K en een lage ZTA van 0,35. Daarmee is dit kozijn geschikt voor passief bouwen, volgens luchtdichtheidsklasse 3.”

Onzichtbaar met volledige functionaliteit
De Thermo Slimline 10 invisible kozijnen kent een smalle belijning, het kozijn zit achter de muur verwerkt.

HEBO 160329_kozijn_Slimline10invisible kopiërenDoorsnede van de nieuwe Thermo Slimline 10 Invisible.

“De draaiende delen zijn uit het zicht gewerkt, het kozijn kent dus een volledige draai-kiep functionaliteit. Alleen het glas is maar in beeld. Het systeem is gebaseerd op het Gealan Kubus systeem. Dit hebben wij aan de buitenkant verjongd, zodat het kozijn tegen de buitenmuur geplaatst kan worden. En de prestaties? Die zijn wederom indrukwekkend: De U-waarde van het frame is 0,98 W/m2K, die van het kozijn is 0,71 W/m2K (gemeten met een glas U-waarde van 0,5) en de U-waarde van het glas is 0,5 W/m2K, wederom met lage ZTA (0,35).”

“De Thermo Slimline 10 invisible is een architectonisch hoogstandje. Waar we de Thermo Slimline 50 zien als een universele vervanger in nieuwbouw, daar gaat de Slimline 10 invisible de grote vriend van de architect worden. Het product valt bij ons in de categorie ‘specials’. De basis is het Gealan Kubus systeem, opgebouwd uit een buitenzijde van acryl, leverbaar in diverse kleuren. De binnenzijde komt in wit kunststof of in een houtnerfdecor naar keuze”, vervolgt Kuipers zijn verhaal.

Twee werelden samengebracht tot een schitterend product
“De 80×114 Small is een bijzonder fraai product, waarbij de binnenzijde compleet van hout gemaakt is en de buitenzijde van hout, maar met een aluminium schil om de draaiende delen. Het is een hybride systeem waarbij er een rijke kleurkeuze is voor de binnenzijde. De klant kan kiezen voor een totale uitvoering in hardhout met aluminium schil, of een variant waarbij buiten Accoya hout en binnen grenen is verwerkt”, licht Kuipers toe.

HEBO_SmallWIndow kopiërenDoorsnede van de nieuwe 80×114 Small.

“Ook dit fraaie, voor de luxere bouw ontwikkelde kozijn voldoet aan alle normen voor passief bouwen. De U-waarde van het frame is 1,53 W/m2K, van het kozijn 0,89 W/m2K en van het glas 0,5 W/m2K met lage ZTA (0,35). In de combinatie Accoya-Grenen ligt de U-waarde van het kozijn op 0,79 W/m2K.”

Nieuwe deuren openen een nieuwe wereld aan mogelijkheden
De vraag naar eiken deuren was en is groot. Toch brengt een eiken deur vaak problemen met zich mee, volgens Kuipers. “De deur vertoont werking en wordt vaak blank gelakt geleverd, om de uitstraling te waarborgen. Dan zie je al snel verwering optreden en na verloop van tijd verzand je in steeds frequenter onderhoud. Optisch gaat zo’n deur snel achteruit. Daar hebben we een oplossing voor, in de vorm van een nieuwe HEBO deur, opgebouwd uit polyester panelen met een niet van echt te onderscheiden eiken optiek.”

“De natuurlijke houtnerf is zichtbaar aanwezig op de 6 eiken decoren die we aanbieden. De klant kan kiezen uit staande of liggende panelen. De deur laat zich monteren in zowel het HEBO hout- als het kunststofsysteem. HEBO geeft 10 jaar garantie op deze deuren”, zegt Kuipers tot besluit. 

Tekst: Jan Mol   |  Beeld: HEBO

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details