Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Professionele afdichtings- en lijmoplossingen voor een betrouwbare raam- en gevelinstallatie
TEROSON FO 1 en FO 50 FOIL-TACK zijn twee volledige zelfklevende en bepleisterbare vliesoplossingen voor lucht- en winddichte verbindingen, respectievelijk in buiten- en binnenluchtzones.

Professionele afdichtings- en lijmoplossingen voor een betrouwbare raam- en gevelinstallatie

Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat alle vergunningsaanvragen vanaf begin dit jaar aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG) moeten voldoen. Ook voor renovatie gelden strenge eisen op vlak van energieprestatie en binnenklimaat. Gebouwen gezond luchtdicht maken is dan ook meer dan ooit noodzakelijk, waardoor verbindingsnaden en de bijbehorende afdichtingen steeds belangrijker worden. Die naden moeten uitstekend afgedicht worden, terwijl er ook rekening gehouden moet worden met de technische en bouwfysische vereisten voor een duurzame constructie. TEROSON, een merk van Henkel Adhesive Technologies, biedt een reeks innovatieve oplossingen voor het betrouwbaar en duurzaam afdichten van raam- en gevelaansluitingen, zowel voor laag- als hoogbouw.

Geen enkel bouwproject is gelijk. Dat geldt voor woningbouw, maar zeker ook voor woontorens en andere hoogbouwprojecten. De eisen op vlak van geometrie, functie en visueel effect lopen immers ver uiteen, wat zorgt voor de nodige uitdagingen bij ontwerpers, ingenieurs en aannemers. 

TEROSON FO 3 is een waterdichte, diffusie-open afdichtingsstrip, die zelfs bestand is tegen slagregen, voor gebruik aan de buitenzijde. De TEROSON FO150 FOIL-TACK M+S is een speciale afdichtingsstrip voor binnen.

“Door de strengere eisen binnen de regelgeving voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG) moeten ramen en vliesgevels voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van thermische en akoestische isolatie én met betrekking tot de inbraakveiligheid. De verbindingsnaden en aansluitvoegen moeten ook aan die vereisten voldoen. Het is dus belangrijk om de afdichting reeds vanaf de ontwerpfase mee te plannen. Bij TEROSON ondersteunen we onze partners met deskundig advies. We willen hen een geschikte afdichting voor hun specifieke toepassing voorstellen”, stelt Mark Tates, key accountmanager building Benelux. “Onder de vleugels van Henkel leveren we afdichtings- en lijmoplossingen voor gevelbouwers, raammonteurs en afdichtingsspecialisten. Ons assortiment bestaat uit afdichtingsstrips, compressietapes, voegkits, afdichtingstapes met profiel, flexibele PU-schuimen, constructielijmen en andere systeemonderdelen.”

De TEROSON TA ALU afdichtings- en reparatietape combineert een laag op basis van butylrubber met een plastic-aluminium composietstrip. Dat resulteert in een zeer hoge scheurbestendigheid, zelfs bij schroefpenetratie.

Raam- en gevelinstallatie bij hoogbouwprojecten

TEROSON biedt een compleet gamma producten die afgestemd zijn op hoogbouwtoepassingen, waar ramen en gevels vaak aan extreme omstandigheden blootgesteld worden. De TEROSON FO150 FOIL-TACK M+S is een speciale afdichtingsstrip, die over het volledige oppervlak zelfklevend, water- en diffusiedicht is en specifiek gebruikt wordt aan de warme zijden van gebouwen voor gevelelementen, ramen, deuraansluitingen en afdichting van verankeringen. TEROSON FO 3 is een waterdichte, diffusie-open afdichtingsstrip, die zelfs bestand is tegen slagregen, voor gebruik aan de koude kant van een gebouw. Beide producten zijn compatibel met bitumen en vereisen geen extra mechanische bevestiging. 

“Onze TEROSON TA ALU afdichtings- en reparatietape is een uniek product dankzij de combinatie van een laag op basis van butylrubber met een plastic-aluminium composietstrip, wat resulteert in een oplossing met zeer hoge scheurbestendigheid, zelfs bij schroefpenetratie. Dat maakt deze aluminiumafdichting ideaal voor glas-glas aansluitingen met knelprofielen, aluminium en metalen raamverbindingen, de constructie van lichtstraten en serres en de montage van ventilatie- en airconditioningssystemen”, vult Tates aan. 

“TEROSON FO 2FR is onze nieuwe waterdichte, diffusie-open afdichtingsstrip. Deze flexibele en elastische oplossing bestaat uit een speciaal technisch kunststof voor gebruik bij ramen, vensterbanken en andere elementen bij vliesgevels. Hij wordt gecombineerd met de lijm TEROSON AD KDS FR voor een perfecte aansluiting aan de buitenzijde van gebouwen. Deze complete oplossing is getest en gecertificeerd. We zijn hiermee de enige in Europa die een afdichtingssysteem (folie en lijm) naar DIN EN 13501 flammability class B, s2, d0 gecertificeerd hebben.”

De nieuwe TEROSON FO 2FR is een nieuwe waterdichte, diffusie-open afdichtingsstrip.

Oplossingen voor een luchtdichte woning

TEROSON ontwikkelt en produceert oplossingen voor hoogbouwtoepassingen, maar levert uiteraard ook producten voor het afdichten van naden in woningen en andere laagbouwprojecten. Zo biedt de specialist met TEROSON FO 1 en FO 50 FOIL-TACK twee volledige zelfklevende en bepleisterbare vliesoplossingen. Die zorgen voor lucht- en winddichte verbindingen, respectievelijk in buiten- en binnenluchtzones. Dankzij de innovatieve Henkel hotmelt-technologie zijn ze herpositioneerbaar nadat het een en ander is aangebracht. TEROSON EF 537 is een flexibel, nauwelijks ontvlambaar PU-schuim. Het is onder meer ideaal als vulling van de voegen rond vensters, buitendeuren en vensterdorpels en als isolatie van structurele componenten tegen hitte, kou, tocht en geluid. Wat ook de toepassing mag zijn, samen wordt een mooi concept gerealiseerd!    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details