Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Professionele afdichtings- en lijmoplossingen voor een betrouwbare raam- en gevelinstallatie
De TEROSON TA ALU afdichtings- en reparatietape combineert een laag op basis van butylrubber met een plastic-aluminium composietstrip. Dat resulteert in een zeer hoge scheurbestendigheid, zelfs bij schroefpenetratie.

Professionele afdichtings- en lijmoplossingen voor een betrouwbare raam- en gevelinstallatie

Door de strengere eisen op het vlak van energieprestatie en luchtdichtheid van gebouwen in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten zijn verbindingsnaden en de bijbehorende afdichtingen steeds belangrijker. Die naden moeten uitstekend afgedicht worden, terwijl er ook rekening gehouden moet worden met de technische en bouwfysische vereisten voor een duurzame constructie. TEROSON, een merk van Henkel Adhesive Technologies, biedt een reeks innovatieve oplossingen voor het betrouwbaar en duurzaam afdichten van raam- en gevelaansluitingen, zowel voor laag- als hoogbouw.

Geen enkel bouwproject is gelijk. Dat geldt voor woningbouw, maar zeker ook voor woontorens en andere hoogbouwprojecten. De eisen op het vlak van geometrie, functie en visueel effect lopen immers ver uiteen, wat zorgt voor de nodige uitdagingen bij ontwerpers, ingenieurs en aannemers. 

TEROSON FO 1 en FO 50 FOIL-TACK zijn twee volledige zelfklevende en bepleisterbare vliesoplossingen voor lucht- en winddichte verbindingen, respectievelijk in koude- en warme zijden.

“In energiezuinige gebouwen moeten ramen en (vlies)gevels voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van thermische en akoestische isolatie én met betrekking tot de inbraakveiligheid. De verbindingsnaden en aansluitvoegen moeten ook aan die vereisten voldoen. Het is dus belangrijk om de afdichting reeds vanaf de ontwerpfase mee te plannen. Bij TEROSON ondersteunen we onze partners met deskundig advies. We willen hen een geschikte afdichting voor hun specifieke toepassing voorstellen”, stelt Mark Tates, key account manager building Benelux.

“Onder de vleugels van Henkel leveren we afdichtings- en lijmoplossingen voor gevelbouwers, raammonteurs en afdichtingsspecialisten. Ons assortiment bestaat uit afdichtingsstrips, compressietapes, voegkits, afdichtingstapes met profiel, flexibele PU-schuimen, constructielijmen en andere systeemonderdelen.”

Raam- en gevelinstallatie bij hoogbouwprojecten

TEROSON biedt een compleet gamma producten die afgestemd zijn op hoogbouwtoepassingen, waar ramen en gevels vaak aan extreme omstandigheden blootgesteld worden. De nieuwe TEROSON FO150 FOIL-TACK M+S is een speciale afdichtingsstrip, die over het volledige oppervlak zelfklevend, water- en diffusiedicht is en specifiek gebruikt wordt aan de warme zijden van gebouwen voor gevelelementen, ramen, deuraansluitingen en afdichting van verankeringen.

TEROSON FO 3 is een waterdichte, diffusie-open afdichtingsstrip, die zelfs bestand is tegen slagregen, voor gebruik aan de koude kant van een gebouw. Beide producten zijn compatibel met bitumen en vereisen geen extra mechanische bevestiging. TEROSON TA ALU afdichtings- en reparatietape is een uniek product. Deze heeft een unieke laag op basis van butylrubber met een plastic-aluminium compositiestrip, wat resulteert in een oplossing met zeer hoge scheurbestendigheid, zelfs bij schroefpenetratie. ”Dat maakt deze aluminiumafdichting ideaal voor glas-glas aansluitingen met knelprofielen, aluminium en metalen raamverbindingen, de constructie van lichtstraten en serres en de montage van
ventilatie- en airconditioningssystemen,” vult Tates aan.

“TEROSON WT 112 DB is een verspuitbare akoestisch dempende coating die bovendien vrijwel onontvlambaar is volgens DIN EN 13501 (class
A2-s1, d0). Het wordt gebruikt voor het coaten van de achterzijde van aluminium of stalen gevelelementen en als geluiddempend middel en demping van structuurgedragen geluid in dunwandige metaalplaat­constructies, zoals trapezoïdale dakplaten.”

TEROSON WT 112 DB is een verspuitbare akoestisch dempende coating die bovendien vrijwel onontvlambaar is volgens DIN EN 13501 (class A2-s1, d0).

Oplossingen voor een luchtdichte woning

TEROSON ontwikkelt en produceert oplossingen voor hoogbouw-toepassingen, maar levert uiteraard ook producten voor het afdichten van naden in woningen en andere laagbouwprojecten. Zo biedt de specialist met TEROSON FO 1 en FO 50 FOIL-TACK twee volledige zelfklevende en bepleisterbare vliesoplossingen. Die zorgen voor lucht- en winddichte verbindingen, respectievelijk in koude- en warme zijden.

Dankzij de innovatieve Henkel hotmelt-technologie zijn ze her­positioneerbaar na aanbrenging. TEROSON EF 537 is een flexibel, nauwelijks ontvlambaar PU-schuim. Het is onder meer ideaal als vulling van voegen rond vensters, buitendeuren en vensterdorpels en als isolatie van structurele componenten tegen hitte, kou, tocht en geluid. Wat ook de toepassing mag zijn, samen realiseren wij een uniek ontwerp. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details