Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Profielverwerker behaalt enorme efficiencywinst met branche-specifieke software
De meest recente projecten die Wijmoco heeft uitgewerkt in HiCAD staan op Strijp-S in Eindhoven.

Profielverwerker behaalt enorme efficiencywinst met branche-specifieke software

Betere aansluiting op de eigen productieprocessen

Al vele jaren ontwerpt Wijmoco uit Huissen gevels in 3D. Toch werd in 2021 de overstap gemaakt naar een ander softwarepakket: HiCAD van ISD Benelux. Een bewuste keuze volgens hoofd van het bedrijfsbureau, Igor Keijzers. Sindsdien kan het productieapparaat rechtstreeks vanuit de engineering worden aangestuurd.

Appartementencomplex Groot Hartje in Eindhoven.

Ons vorige softwarepakket had geen lekkere koppeling met de productie en de werkvoorbereiding, zegt Igor. “Het gevolg was dat we onze 3D-tekeningen handmatig moesten omzetten naar bruikbare bestanden voor de aansturing van de productie. Zonde van de tijd en bovendien foutgevoelig. Op dat moment wisten we echter niet beter. Totdat we via een concullegabedrijf in 2019 in aanraking kwamen met HiCAD. In hun zoektocht naar geschikte 3D-software namen ze destijds ook een kijkje in onze ‘keuken’. Ze attendeerden ons vervolgens op de mogelijkheden van HiCAD. Gezamenlijk kwamen we tot de conclusie dat HiCAD veel beter aansluit op onze processen.”

Efficiencywinst 

Eind 2019 besloot Wijmoco om met ISD Benelux in zee te gaan. “Vervolgens gaat er nog wel een tijdje overheen, voordat je daadwerkelijk met de software aan de slag kunt”, erkent Igor. “Het jaar 2020 hebben we vooral besteed aan het volgen van trainingen en opleidingen. Begin 2021 zijn we HiCAD pas echt gaan gebruiken voor het engineeren van projecten.” De ervaringen met de software zijn uiterst positief. “Alle grote projecten werken we intussen 3D in HiCAD uit. Dat gaat vrij vloeiend en snel. Het is een prettig programma om mee te werken. Het mooie is dat je een element direct uit Logikal in HiCAD kunt slepen en vice versa. Alles wat je in het tekenpakket aanpast, wordt direct in Logikal gewijzigd. Die bi-directionele koppeling bespaart ons veel tijd en fouten als gevolg van handmatig ‘overtypen’ zijn voorgoed verleden tijd.” 

Igor prijst tevens de samenwerking met ISD Benelux. “We hebben in Willem van Kreij een vast aanspreekpunt. Als er iets is, hoeven we maar aan de bel te trekken en hij staat ons te woord of stapt zelfs in de auto om een en ander ‘face to face’ te verduidelijken. Maar ook door de supportafdeling worden we altijd uitstekend geholpen. Dat wordt door onze engineers als zeer positief ervaren.” 

Groot Hartje

Wijmoco verwerkt hoofdzakelijk profielen van Reynaers Aluminium, Hydro Building Systems (Wicona en Sapa) en Aluprof. “Hoewel tegenwoordig alles steeds sneller en sneller moet en er heel veel is veranderd, zijn er een paar dingen voor ons altijd hetzelfde gebleven: eerlijk advies en kwaliteit. Het is daarom ook onze missie om op alle markten een op maat gesneden oplossing te bieden voor zowel de industriële projectmarkt als de particuliere woningbouw.” 

De meest recente projecten die Wijmoco heeft uitgewerkt in HiCAD staan op Strijp-S in Eindhoven. “Hier hebben we meerdere torens in 3D uitgetekend, waaronder het appartementencomplex Groot Hartje dat momenteel in aanbouw is. Behalve de aluminium kozijnen in verschillende soorten en maten hebben we ook het bijbehorende zetwerk in HiCAD uitgewerkt. Alle productie is rechtstreeks uit de HiCAD-modellen gegenereerd. Een verademing ten opzichte van ons vorige 3D-softwarepakket.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details