Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Ramen en deuren openen helpt … maar wat met de winter voor de deur?

Ramen en deuren openen helpt … maar wat met de winter voor de deur?

Verluchten door ramen en deuren altijd open te laten heeft wel degelijk een positief effect op de binnenluchtkwaliteit, zo toonde de Sense al aan tijdens enkele testopstellingen in Belgische klaslokalen. Alleen … wat met de winter voor de deur?

Even terug naar 1 september …

Het was ‘breaking news’ bij de start van het schooljaar: ventileren is een prioriteit om het risico op verspreiding van het Covid-19 virus via de lucht in druk bevolkte klassen tot een minimum te beperken. Ramen en deuren wagenwijd open dus, zodat er constant verse lucht beschikbaar is en gezonde binnenlucht het virus geen kans laat. En dat werpt z’n vruchten af. Renson rustte eind augustus bij wijze van pilootproject een 10-tal Belgische scholen uit met de Sense. En uit die meetresultaten blijkt dat met de ramen en deuren open zelfs in klassen zonder ventilatiesysteem het CO2-gehalte amper 7,7% van de totale tijd boven de 1200 ppm stijgt. Toen eerder (lees: voor de heropstart op 1 september) ramen en deuren in diezelfde klassen nog hoofdzakelijk dicht bleven, bleek dat nog 29,9% van de tijd het geval te zijn.

Maar wat met de winter voor de deur?

Verluchten door ramen en deuren altijd open te laten heeft dus wel degelijk een positief effect op de binnenluchtkwaliteit. Maar met de winter voor de deur, is dit al veel minder evident als oplossing. En dan is de Sense pas echt een handig extra paar voelsprieten in de klas, thuis of op kantoor: wat je zelf niet merkt, doet hij wel: hij waarschuwt je als de luchtkwaliteit achteruitgaat en het dus hoog tijd wordt om verse lucht binnen te halen. Dan kan het raam alsnog even open, net zolang tot de Sense je weer ‘blauw licht geeft’.

Oplossing op lange termijn? Continu en gecontroleerd ventileren

Ok, de Sense verwittigt je dan wel wanneer de binnenluchtkwaliteit te wensen over laat, maar uiteindelijk is het nog steeds aan jou om manueel in te grijpen op zijn signaal. Wil je echt comfortabel kunnen wonen, les volgen of werken, dan moet je op zoek naar een oplossing die je ontzorgt. En dan komt de Smartzone ventilatie van Renson in het vizier. Met een slim ventilatietoestel dat – net als de Sense – CO2, maar ook vocht en schadelijke stoffen monitort, hoef je zelfs nooit nog wakker te liggen van gezonde lucht binnenshuis. Meer zelfs: zo’n ventilatiesysteem stemt zich volautomatisch af op jouw noden en behoeften. De cijfers uit de klassen mét een ventilatiesysteem in het pilootproject spreken voor zich. Met 99,8% van de totale tijd onder de 1200 ppm CO2 in de lucht is er in dat geval zo goed als altijd automatisch sprake van de best mogelijke binnenluchtkwaliteit.

Op www.renson.eu ontdek je welk Smartzone ventilatiesysteem voor jou het best geschikt is.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details