Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Ramen veilig op de ventilatiestand met behoud van Politie Keurmerk Veilig Wonen!

Ramen veilig op de ventilatiestand met behoud van Politie Keurmerk Veilig Wonen!

Veiligheid gaat boven alles; dat geldt ook voor ramen die op de kiepstand staan. Met het mooie weer in aantocht zullen veel mensen frisse lucht in huis laten door ramen in de kiepstand te zetten. Toch brengt dat een risico met zich mee, getuige ook de filmpjes op social media waarin wordt gewaarschuwd hoe makkelijk inbrekers toegang krijgen bij ramen die in de kiepstand staan. Deze ongenode gasten hebben echter het nakijken wanneer er gewerkt wordt met SECUAIR van MACO.

Van buiten naar binnen met een rugzak vol ervaring

We spreken met Antoine Hussaarts, de kersverse Productmanager MULTI bij MACO. Hussaarts begon in 1999 bij het bedrijf in de rol van Accountmanager en mag sinds 1 januari 2020 de scepter zwaaien over alle disciplines bij MACO rondom het raam voor de Nederlandse markt. Met zijn ruime ervaring in de buitendienst weet hij perfect de vertaalslag te maken tussen markt, product en MACO. Zijn ervaring buiten neemt hij dus mee naar binnen, met een gedegen kennis van timmerfabrieken en kunststofverwerkers.

Binnen MACO wordt hij gezien als de initiator van beslag voor naar buiten draaiende ramen met verdekte scharnieren voor kunststof, waarmee MACO zich als eerste wist te onderscheiden in de kunststofmarkt. Onder zijn competentie vallen onder andere het certificeren van producten voor de Nederlandse markt, data voor aansturing van machines voor zowel hout als kunststof en het volledige hang- en sluitwerkassortiment van MACO.

De regio van Antoine is nu in goede handen van Henk de Haan, zodat Antoine zich maximaal kan richten op zijn nieuwe functie als productmanager. Daaronder valt ook het product SECUAIR.

pvc-fenster-gl_ansicht-v-links.96_0001-kopieren

Een groot voordeel is dat de onderkant van het raam tegen het kozijn zit.

 

Overtollige warmte naar buiten, frisse lucht naar binnen

“SECUAIR biedt de mogelijkheid om in de kiepstand te ventileren, met behoud van het Politie Keurmerk Veilig Wonen”, opent Hussaarts het gesprek. “Een groot voordeel is dat de onderkant van het raam tegen het kozijn zit. De warmte gaat langs het raam omhoog, naar buiten, terwijl frisse lucht naar binnen komt.”

SECUAIR is achteraf in te bouwen, met sluitplaten van 30 mm en een asmaat van 13 mm. “Daarmee is dit systeem toepasbaar op zowel kunststof als hout. De luchtdoorstroom is getest. De testwaardes vormen een aanvulling op regelbare ventilatieroosters. In de huidige BENG-woning is ventilatie van levensbelang. Met SECUAIR kan dat op een veilige manier.”

Met één vloeiende beweging alle standen kiezen

De bediening is volgens Hussaarts vederlicht. “Greep naar beneden betekent raam dicht, greep haaks betekent draaistand, greep diagonaal betekent volledige kiepstand en greep omhoog betekent veilige ventilatiestand. Allemaal kinderlijk eenvoudig en comfortabel”, aldus Hussaarts. “SECUAIR is overigens volledig leverbaar, iedereen kan er meteen mee
aan de slag.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details