Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Rechtbank Gelderland, locatie Zutphen: Mooi zicht naar buiten<br>en voldoende frisse lucht
De elektrische raamopeners zijn met name toegepast om centrale bediening mogelijk te maken.

Rechtbank Gelderland, locatie Zutphen: Mooi zicht naar buiten
en voldoende frisse lucht

Steeds meer gebouweigenaren ontdekken de voordelen van elektrische raamopeners, waarmee (binnen)valramen eenvoudig geopend en gesloten kunnen worden. Ook op afstand. “Dankzij de eenvoudige bediening wordt natuurlijke ventilatie gestimuleerd”, vertelt Jesse Verheem, Operationeel Manager bij Teleflex. “Frisse, verse lucht kan tot ver in het gebouw naar binnen stromen, waardoor een gezond én aangenaam werk-, leer- en verblijfsklimaat wordt geborgd. De ramen krijgen als het ware een dubbelfunctie, want licht en lucht komen mooi samen.”

De Nano kettingopeners zijn gemonteerd op de uitzetramen in de gangzone.

Teleflex, onderdeel van Railtechniek van Herwijnen Groep, is al ruim 70 jaar thuis in raamopeners. De Gelderse onderneming adviseert, levert en monteert een uitgebreid assortiment mechanische en elektrische raamopeners voor uitzetramen, kantel- en draairamen, dakramen en koepels. Van (dubbele) kettingopeners en lineaire openers tot en met rackopeners. “Onder andere onze raambedieningen vinden gretig aftrek in woning- en utiliteitsbouwprojecten”, vertelt Verheem. “De producten worden voornamelijk geleverd aan de ijzerwarenvakhandel en aan aannemerspartijen. Indien gewenst zijn we al vanaf de adviesfase bij hun projecten betrokken. Op basis van het type raam, de afmetingen, het gewicht en de gebruikerswensen adviseren wij de best passende producten voor ieder project. Uiteraard rekening houdend met de geldende eisen én de uitstraling van het gebouw. Ook nemen we graag de montage van de systemen voor onze rekening.”

Centrale bediening

In navolging van onder andere de Bibliotheek IJsselstein, de ROC-gymzaal in Tilburg en de AutoXL showroom in Leiden heeft Teleflex afgelopen zomer elektrische raamopeners geleverd voor de Rechtbank Gelderland, locatie Zutphen. “In opdracht van ijzerwarenvakhandel Mastermate hebben wij een aanbieding gemaakt voor de levering en montage van vier stuks Nano kettingopeners. Op basis hiervan hebben wij de complete opdracht gegund gekregen”, aldus Verheem. “De Nano kettingopeners zijn gemonteerd op de uitzetramen in de gangzone. In tegenstelling tot onze meeste projecten, zitten de uitzetramen hier vrij laag in de gevel. Bovendien zijn zij niet opvallend groot of zwaar. De elektrische raamopeners zijn hier met name toegepast om centrale bediening mogelijk te maken.”

Voor deze bediening hebben gebouweigenaren keuze uit een eenvoudige jaloezieschakelaar op de muur, een radiografische afstandsbediening en/of een wifi/app-bediening via de smartphone of tablet. “Maar ook integratie in het eigen gebouwbeheersysteem is mogelijk. Ook de Rechtbank heeft hiervoor gekozen.”

In de Rechtbank in Zutphen is gekozen voor witte raamopeners met een openingsslag van 200 mm.

Compact en fijn design

Uniek aan de Nano kettingopeners zijn de hoge prestaties (maximale belasting: 400 N) in combinatie met een compact en fijn design. “Met een behuizing van slechts 24 x 35 mm is de Nano de meest compacte raamopener in ons assortiment!”, aldus Verheem. “Naar wens kan de kettingopener ook eenvoudig in het kozijn worden weggewerkt. Daarnaast kunnen diverse sensoren aan de kettingopener worden gekoppeld, zoals een regen- of windsensor.”

Diverse kleuren en openingsslagen

De Nano kettingopener is verkrijgbaar in wit, zwart en aluminiumkleur. Bovendien zijn openingsslagen van 200 tot maar liefst 800 mm mogelijk. “In de Rechtbank in Zutphen is gekozen voor witte raamopeners met een openingsslag van 200 mm. Een elektronische stop in de tussenliggende posities zorgt ervoor dat de Nano altijd op tijd reageert bij overbelasting. De kettingopener heeft standaard een voedingsspanning van 24 Volt, maar in combinatie met een omvormer is ook een voedingsspanning van 230 Volt mogelijk.”

In tegenstelling tot de meeste projecten, zitten de uitzetramen hier vrij laag in de gevel. Bovendien zijn zij niet opvallend groot of zwaar.

Uiterst stille bediening

De ketting is uitgevoerd in roestvrijstaal. “Hierdoor is de ketting niet alleen zeer sterk, maar ook uitstekend weersbestendig”, besluit Verheem. “Een lage openingssnelheid van 4 mm per seconde garandeert een uiterst stille bediening.”

Omdat Teleflex zowel de levering als montage van de Nano kettingopeners heeft verzorgd, is de Rechtbank in Zutphen verzekerd van 5 jaar productgarantie én 2 jaar gratis service en onderhoud.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details