Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Recystel is partner van VKG Keurmerk
Albert Zegelaar van het VKG Keurmerk heet Theo van Gorkom van RecyStel welkom bij de vereniging

Recystel is partner van VKG Keurmerk

Om een betrouwbare werking, uitstekende stabiliteit en lange levensduur van ramen, deuren en kozijnen te garanderen, moeten alle factoren kloppen. Van ontwerp tot productie, montage en afwerking en van raam tot deur, kozijn, stelkozijn, afdichtingen, glas en beslag. Samenwerking binnen de keten is hiervoor essentieel. Branchevereniging voor kunststof kozijnen VKG Keurmerk ondersteunt hierin en telt inmiddels meer dan 120 leden en partners die de kwaliteit borgen, actief kennis opdoen en delen. Ook RecyStel is nu partner van VKG.

Zekerheid van kwaliteit

Kozijnverwerkers die samenwerken met een producent of leverancier met VKG Keurmerk, hebben zekerheid van kwaliteit. Alleen bedrijven die aan alle VKG kwaliteitseisen voldoen, kunnen namelijk VKG Keurmerklid of VKG Keurmerkpartner worden. Bovendien worden monteurs, keurmeesters, werkvoorbereiders en verkoopmedewerkers uitgebreid geschoold.

VKG Keurmerk is dé branchevereniging voor fabrikanten, leveranciers en verwerkers van kunststof kozijnen. Het ketenkeurmerk biedt consumenten en bedrijven extra zekerheden bij de aanschaf van kunststof kozijnen. Bijvoorbeeld door garantie te bieden over de kwaliteit, plaatsing en duurzaamheid van de geleverde producten. Zowel in nieuwbouw- als renovatieprojecten.

RecyStel ondersteunt de missie en visie van een duurzame kwaliteit en gezamenlijke verantwoordelijkheid volledig. Met de productie van 100% recyclebare stelkozijnprofielen, neemt Recystel zelfs een voortrekkersrol.

Waarom een stelkozijnprofiel?

Een stelkozijnprofiel is lat of frame die in de muuropening (spouw) van een gebouw wordt aangebracht en zo de verbinding vormt tussen de buiten- en binnenmuur. Dankzij het stelkozijnprofiel zit het uiteindelijke montagekozijn veel steviger in de spouw en worden beschadigingen voorkomen. Doordat het montagekozijn niet in de spouw is verankerd, is er minder kans op scheuren en schade in de binnenmuur. Bovendien wordt het risico op loskomen van het kozijn slim ondervangen. De belangrijkste functie van het stelkozijnprofiel is echter om een goede en duurzame kierdichting en wind- en waterdichtheid te garanderen en om tocht in de spouwmuur te voorkomen.

VKG-proof

VKG schrijft voor dat stelkozijnprofielen voldoende sterk, stijf en duurzaam moeten zijn, om optredende belastingen volgens de NEN-EN-1990 en 1991 duurzaam af te kunnen voeren. Daarnaast moet het stelkozijnprofiel een vlakke, haakse en scheluwvrije aansluiting van de VKG-gevelelementen mogelijk maken. De RecyStel stelkozijnprofielen voldoen hieraan en voegen bovendien nog enkele andere voordelen toe.

Waarom een stelkozijn van RecyStel?

De stelkozijnprofielen van RecyStel worden in Nederland geproduceerd en bestaan voor meer dan 95% uit gerecyclede materialen, afkomstig uit oude, gedemonteerde kozijnen, reststukken en zaagafval. Het ‘donormateriaal’ betreft hoogwaardig PVC dat vrij is van weekmakers. Hierdoor zijn de profielen vele malen duurzamer dan hout.

RecyStel stelkozijnprofielen zijn ongevoelig voor weersinvloeden, nemen geen vocht op, rotten of schimmelen niet en ook kromtrekken of torderen (verdraaien) is niet aan de orde. Bijzonder is bovendien het gebruik van een speciaal schuimgas, waardoor RecyStel stelkozijnprofielen net zo eenvoudig verwerkt kunnen worden als hout. Het schuimgas zorgt daarnaast voor een uitmuntende thermische isolatie. Met een U-waarde van 0,38 W/m²K zijn de thermische isolatieprestaties zelfs tot 40% beter dan bij standaard kunststof! Dat maakt RecyStel stelkozijnprofielen ook bij uitstek geschikt voor passiefhuisconstructies, Nul-op-de-Meterwoningen en (B)ENG-projecten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details