Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Renovatie van bestaande kozijnen: in alle opzichten een verantwoorde keuze
Meer wooncomfort, een lagere energierekening en een aanzienlijke kostenbesparing: de renovatie van bestaand kozijnbezit kent vele grote voordelen. Dat bewijst SKK Kozijnwacht op de Blankenbergestraat in Amsterdam.

Renovatie van bestaande kozijnen: in alle opzichten een verantwoorde keuze

Dat bewijst SKK Kozijnwacht onder andere op de Blankenbergestraat in Amsterdam, waar in opdracht van Rendon Onderhoudsgroep Voorburg en NMG VvE Beheer recent 24 verhuureenheden duurzaam en energetisch zijn verbeterd.

SKK Kozijnwacht is gespecialiseerd in de reparatie, het onderhoud en de (energetische) verbetering van bestaande kozijnen. In opdracht van woningcorporaties, Verenigingen van Eigenaren, onderhoudsaannemers en particuliere woningbezitters worden onder andere slecht sluitende deuren, klemmende ramen, kapot hang- en sluitwerk, inbraakschades en tocht- en vochtklachten vakkundig verholpen. Daarnaast voeren de onderhoudsmonteurs preventief onderhoud uit, waarmee de levensduur van kunststof, aluminium en houten kozijnen aanzienlijk wordt verlengd.

Door gebruik te maken van de stof- en zaagselvrije freesmethode inclusief SIEGENIA TITAN draaikiepbeslag heeft SKK Kozijnwacht de renovatie van zowel kunststof als houten draaikiepramen kunnen standaardiseren.

Duurzame exploitatie voor opnieuw 25 jaar

De woningen op de Blankenbergestraat in Amsterdam dateren gemiddeld uit bouwjaar 1995. Onder andere de houten draaikiep­kozijnen waren na 25 jaar trouwe dienst aan een energetische upgrade toe. 

“Veel draaikiepkozijnen vertoonden tocht- en lekkageproblemen”, vertelt Ivar Olofsen, Rayonmanager Zuid bij SKK Kozijnwacht BV. “Om hiermee de strijd aan te gaan en een duurzame exploitatie in de toekomst te garanderen, hebben wij onder andere de middendichtingsrubbers en aanslagprofielen vervangen. Datzelfde geldt voor de oude infrees 4 mm draaikiepbeslagen, waarvoor wij in samenwerking met SIEGENIA-leverancier
Lecot een doeltreffende en gebruiksvrien­delijke freesmethode hebben ontwikkeld.”

Stof- en zaagselvrije freesmethode

De freesmethode is speciaal ontwikkeld om in bewoonde staat de inmiddels niet meer leverbare infrees 4 mm draaikiepbeslagen stof- en zaagselvrij te kunnen vervangen door modern SIEGENIA TITAN draaikiep­beslag, vertelt Olofsen. 

“Daarmee wordt overlast voor bewoners tot een minimum beperkt. Bovendien kunnen bewoners na de vervanging profiteren van álle voordelen van modern hang- en sluitwerk, zonder dat de bestaande kozijnen vervangen hoeven te worden. Dit resulteert bijvoorbeeld in een vermindering van de ecologische footprint en een lage Total Cost of Ownership van de bestaande kozijnen. Zij kunnen immers probleemloos 25 jaar doorgeëxploiteerd worden.” 

Voor de vervanging wordt de sponning van het kozijn met behulp van een speciaal ontwikkelde freesmal met afzuiging rondom uitgefreesd. “Hierdoor ontstaat ruim voldoende lucht voor het hedendaagse TITAN draaikiepbeslag. Voor de oplevering worden de draaikiepramen vanzelfsprekend netjes afgewerkt.”

Alle kozijnen zijn voorzien van hedendaags TITAN draaikiepbeslag.

Standaardisatie biedt voordelen bij vervanging én onderhoud

Door gebruik te maken van de stof- en zaagselvrije freesmethode inclusief SIEGENIA TITAN draaikiepbeslag heeft SKK Kozijnwacht de renovatie van zowel kunststof als houten draaikiepramen kunnen standaardiseren. “Hierdoor kunnen we een belangrijk en kostentechnisch aantrekkelijk alternatief bieden voor kozijnvervanging”, aldus Olofsen. “Bij eventuele klachten en/of storingen in de toekomst kunnen de storingsmonteurs van SKK het draaikiepbeslag bovendien al tijdens het eerste bezoek en vanuit hun standaard autovoorraad vervangen. Deze ‘First Time Fix’ leidt tot een hogere tevredenheid bij zowel woningcorporaties, Verenigingen van Eigenaren, onderhoudsaannemers als bewoners. Bovendien kan het drieluik SIEGENIA-Lecot-SKK dankzij de goede samenwerking, standaardisatie van producten, snelle logistiek en technische ondersteuning snel anticiperen op vragen uit de markt.”

Goede balans tussen bedieningsgemak en beveiliging

Het moderne TITAN draaikiepraambeslag biedt bewoners voordelen in zowel bedieningsgemak als beveiliging van de draaiende delen en zorgt eveneens voor een goede balans tussen isolatie en ventilatie van de woning. “Voordelen die we ook bij de opwaardering van bestaande houten draaikiepramen naar het allerhoogste niveau kunnen tillen”, aldus Olofsen. “Bijvoorbeeld op de Blankenbergestraat hebben we hier perfect invulling aan gegeven.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details