Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Renoveren in Nederland ging nog nooit eerder zó snel

Renoveren in Nederland ging nog nooit eerder zó snel

Vooruitblik op Bouwbeurs 2023: tijdwinst en rendement zijn dé bespreekthema’s op de stand in Utrecht  

Wie in februari naar de Jaarbeurs in Utrecht afreist én de stand van het IJmuidense KUFA Raamsystemen bezoekt, wéét dat er ter plekke eigenlijk alleen maar over thema’s als ‘tijdwinst’ en ‘rendement’ wordt gesproken. Logisch, want het anderhalf jaar geleden geïntroduceerde RenoS9000® kozijn krijgt op die stand (terecht!) andermaal alle aandacht. “Het ‘kozijn van de eeuw’ is nog steeds de absolute ‘revolutie’ in kozijnen- en profielenland. “We kunnen het niet vaak genoeg zeggen”,  stellen Didier Holslag en Henk Weber. “De eenvoud is ongekend. De opbrengst is maximaal.”

In de afbouw- en renovatiehal (hal 7 in de Jaarbeurs, red.) zal het een komen en gaan zijn van belangstellenden die uiteindelijk afscheid gaan nemen van het ‘traditionele renoveren’. “Althans, dat is de verwachting”, zegt Didier. “Want, iedere ondernemer in de bouw is nu op zoek naar échte oplossingen om tijdens al het renoveren vooral tijdwinst te boeken. En, efficiënter te werken. Bij dit kozijnsysteem kan het bestaande kozijnkader blijven zitten. Dit kozijn – de RenoS9000® – wordt over het bestaande kozijnkader gemonteerd. Na het monteren kan de binnenzijde worden afgewerkt met een speciaal kliksysteem. Het voordeel van dit kliksysteem is dat ook de bestaande binnenafwerking niet verwijderd hoeft te worden.”

RenoS9000® kozijn ingebouwd.

“Het is dus méér dan een win-win situatie”,  zegt Henk. “Het is win-win-win-win-win-win……  Want, het werk kan door minder mensen op de bouwplaats worden gedaan. Dit is ideaal, want de schaarste van vaklui op de arbeidsmarkt is ongekend. Die is voorlopig nog niet opgelost. Dus: tijdwinst. Het is bovendien overal toepasbaar en je hoeft helemaal geen ingewikkelde cursussen te volgen om met dit renovatieprofiel te kunnen werken.”

“Maar ook de eindgebruiker zal tevreden zijn. De flexibele middendichtingen  zorgen voor een optimale dichtheid en de beste resultaten op isolatiegebied. De middendichting reduceert in de sponning de warmtestroom. We hebben het hier dús ook over een product dat niet alleen goed isoleert maar ook de CO2-uitstoot vermindert.”

Didier legt uit dat het bewustzijn groeit in de markt. “Maar tegelijkertijd kom ik nog wel bouwers tegen die het principe van dit renovatieprofiel niet kennen. Juist daarom zullen we op de stand demonstreren hoe het werkt. We willen laten zien wat er gebeurt. En, hoe snel en efficiënt dit kan. Juist voor partijen die montage-uren tekort komen en daardoor hun rendement onder druk zien komen te staan, is het dus eigenlijk een MustVisit bij ons op de stand. Dit renovatieprofiel is een profiel met gezond verstand en zonder heisa. Het zal de conclusie zijn van elke bezoeker!”

Kozijnsysteem RenoS9000® uitvoering R4.

Didier en Henk vertellen tot slot. “We hebben binnen dit profiel een volwaardige serie, zowel met verborgen als verdekte scharnieren. Voor naar binnen- en naar buitendraaiende deuren. En… laten we aan het slot hier ook nog maar eens benadrukken dat dit profiel ook esthetisch een enorme verbetering is. Iedereen die renoveert gaat er letterlijk op vooruit. Renoveren in Nederland ging nog nooit eerder in de geschiedenis zó snel en zó efficiënt!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details