Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Resultaten Polyclose niet meetbaar, deelname aan beurs tóch interessant
Efficiëntie, bedieningscomfort, design en veiligheid staan altijd centraal bij Roto.

Resultaten Polyclose niet meetbaar, deelname aan beurs tóch interessant

Polyclose: de tweejaarlijkse vakbeurs die is gericht op alles wat open en dicht gaat aan en in de gevel. De beurs biedt een overzicht van alle bewegende elementen, inclusief poorten en hekken. 

“Als je zegt: ‘Bij Roto staan de behoeften van klanten centraal’, dan resulteert dit in convenience, met name op het gebied van: comfort, design, efficiency en security en dat laten we, naast een aantal andere zaken, graag zien tijdens de Polyclose in Gent. Al onze producten leveren meerdere voordelen op.”

Aan het woord is Gerry Claassens, Head of Customers and Markets BeNeLux bij Roto, het bedrijf richt zich op het adviseren, produceren en toeleveren van raam- en deurbeslag. Men beschikt, zowel qua producten als kijkend naar de processen, over diepgaande expertise op het gebied van de vervaardiging van beslag en de integratie daarvan in ramen en deuren. Dit maakt het voor raamfabrikanten mogelijk om de beste en meest betaalbare eindoplossing te produceren. 

Over comfort, design, efficiency en security

Wanneer het bedrijf doelt op efficiency dan betreft dit vooral de ‘total cost of ownership’. Zoals bijvoorbeeld het gebruik van minder artikelen of de snelheid en eenvoud van inbouw, dus de handlingstijd waarmee de producten gemonteerd kunnen worden, levert een besparing op. Security richt zich vooral op de inbraakveiligheid zoals bijvoorbeeld SKG of RC. Wanneer we kijken naar design, dan gaat dat bijvoorbeeld over het uiterlijk, zoals verdekt liggende scharnieren. ‘Comfort in het gebruik’ doelt vooral op het bedieningsgemak, een hoge wind- en waterdichtheid en zoiets praktisch als een lage opstap. 

Gerry: “Naast de presentatie van onze vier productgroepen (window, door, sliding, equipment)  laten we ook DEVENTER zien: de dichtingsoplossingen voor ramen en deuren met veel toepassingsmogelijkheden en hoge scores behaald op het gebied van zowel wind-, water- en geluiddichtheid, als rookwerendheid en brandvertraging.”

Deventer dichting – De afstemming van het beslag en de dichtingen zijn van fundamenteel belang om te garanderen dat ramen en deuren ook op lange termijn veilig en foutloos functioneren.

Specialistische producten

“De meeste mensen kennen ons van de draai- en kiepsystemen, maar we hebben ook andere specialistische producten die we graag onder de aandacht brengen. En daar biedt de beurs een mooi podium voor. Zo is er de nieuwe Roto Solid C, verdekt liggende deurscharnieren die tegelijkertijd deuren tot 140 kilogram kunnen dragen en daarnaast eenvoudig te monteren zijn”, aldus Gerry. 

“Naast de oplossingen en het gedachtegoed dat we presenteren, is ook onze stand bijzonder te noemen. Deze is als mini-villa vormgegeven, lijkend op Roto City: onze tool die een duidelijk advies geeft. Deze technologische tool laat zien dat elk gebouw, van flat tot appartement of woning, zijn eigen toepassingen heeft op het gebied van ramen en deuren. Deze tool helpt perfect om de werking en toepassing van ons toch behoorlijk technische product in de praktijk te laten zien. Door de visuele weergave met bewegende beelden, kunnen ook de verwerkers van onze producten bekijken wat het allemaal inhoudt en welke elementen toegepast kunnen worden.”

Succesvolle deelname Polyclose 

“De beurs is voor ons succesvol als de beursbezoekers op de hoogte zijn van het feit dat Roto een totaaloplossing biedt op het gebied van ramen en deuren. Dit betreft draai- en kiepramen, schuifsystemen, meerpuntsvergrendelingen, scharnieren, onderdorpels en grepen tot en met beglazingsblokken en dichtingen. Hierbij maken we gebruik van onze oplossingen voor alle markten in de raam- en deurindustrie, zowel voor pvc, hout als aluminium. Speciaal voor de aluminiummarkt is er een extra service: Roto Object Business, een groep ingenieurs en projectmanagers met bijzondere expertise in het ontwikkelen en implementeren van ‘custom made’ oplossingen voor uitdagende toepassingen. In de praktijk zijn de resultaten van deelname aan de beurs niet direct te meten. Daar gaat het ook niet om. Het gaat om zichtbaar zijn. Zeker nu”, besluit Gerry.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details