Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘Revolutie in de renovatiemarkt: vervangen van profielen nu met tijdwinst’

‘Revolutie in de renovatiemarkt: vervangen van profielen nu met tijdwinst’

Tegenwoordig weten bedrijven – vooral als ze innovatieve ambities in hun genen hebben – dat The Next Step op weg naar technische noviteiten, altijd betekent dat je ook in de keten zelf constructieve samenwerking zoekt. Wel… dat is aan het in IJmuiden gevestigde Kufa Raamsystemen wel besteed. Samen met directie en medewerkers is twee jaar geleden een nieuw samenwerkingsproject opgestart. Medio dit jaar nog gaat de markt met het eindresultaat kennismaken: de RenoS9000 profiel serie.

Aan het woord zijn Henk Weber en Didier Holslag van Kufa Raamsystemen. “Hoewel we later meer in detail treden, kunnen we nu al wel zeggen dat het om een nieuw profiel gaat voor de renovatiesector. Als je kijkt naar de woningmarkt, dan zie je dat er nog een hele grote voorraad aan woningen is, die nog wel 30 jaar kan meegaan. Compleet strippen loont zich niet; dat is te kostbaar. Als je dan dit beredeneert vanuit de profielen, dan was het in onze innovatieve gedachtegang – en uiteraard in samenwerking nu met Gealan – van belang om vooral op zoek te gaan naar meer werkefficiency. Als er gerenoveerd wordt, dan ook geldt het credo dat ‘snel opleveren’ het doel is. Het zit hem dus in de systematiek van de profielen.”

“We zijn dan ook best trots op het nieuwe profiel dat we hebben ontwikkeld. De RenoS9000 is een profiel dat eenvoudig over de oude kozijnen kan worden geschoven. En, er zit gelijk een binnenafwerking op. Bovendien blijft het stucwerk zitten.”
Didier en Henk vertellen dat de adviseurs met deze technische innovatie op pad zijn gegaan. “En, we hebben het al voorzichtig op diverse beurzen laten zien. De reacties waren méér dan goed. Men karakteriseerde het nieuwe profiel als ‘een revolutie’. Men is er van overtuigd – en dat was vanzelfsprekend ook óns doel – dat er nu binnen dezelfde tijd twee keer zo veel kozijnen gemonteerd kunnen worden.”

foto-1-renos9000-kopierenNaast deze beoogde (en bereikte!) werkefficiency is ook in het ontwikkelproces gekeken naar het verminderen van bouwafval en asbestsanering. “Dit alles heeft uiteraard betrekking op de toekomst t.a.v. het passief wonen. We hebben dit weten te bereiken door een goed marktonderzoek uit te voeren onder onze partners. Het bestaande kozijn wordt gebruikt als stelkozijn.”
Volgens het tweetal van Kufa Raamsystemen heeft een van de partners, Power To Create Europe BV  in samenwerking met bouwgroep Dijkstra Draisma uit Dokkum een opdracht gegeven voor een drietal proefprojecten voor deze RenoS9000, verdeeld over 53 woningen in augustus van dit jaar.  “En, daar zijn we content mee!”  Regeren is overigens wel vooruitzien. De twee zijn overtuigd van het toekomstige succes. “Ons machinepark is aangepast op deze productie.”
De twee benadrukken trouwens dat deze versie niet het eindstation is. “Innovatie zit in onze genen; we ontwikkelen altijd door. Onverminderd. Als wij ontwerpen en als wij tegengas krijgen, of als mensen tegen ons zeggen ‘dat gaat niet’, dan is dat voor ons extra motiverend om juist door te zetten. Met die kritieken kunnen we verbeteren. Daarnaast zijn wij nu al zo lang in de branche dat we absoluut een gevoel heb bij wat kan werken en hoe je successen creëert. Bovendien durven wij visueel te spelen. De  RenoS9000 is voor 2020 het zichtbare resultaat daarvan.”

Wordt dus vervolgd!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details