Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Revolutionair balustradesysteem biedt ongekende mogelijkheden
Balkontoepassing van VetroMount®.

Revolutionair balustradesysteem biedt ongekende mogelijkheden

De combinatie van een moderne look, veel lichtinval, een welkom ruimtelijk effect en een optimale veiligheid maken glazen balustrades steeds populairder. De voordelen vertalen zich dan ook in een breed palet toepassingen, zoals balkons, (dak)terrassen, trappen, galerijen en vides. Met VetroMount® zet Bohle Benelux de kers op de taart. Dit flexibele balustradeprofielsysteem kan namelijk in verschillende praktijksituaties gemakkelijk en supersnel worden gemonteerd. Vanaf de loopzijde, welteverstaan…

Doorsnede VetroMount® profiel.

Bij Bohle kennen ze het belang van een snelle en eenvoudige montage van profielsystemen. Met het revolutionaire VetroMount® balustradesysteem geeft het bedrijf daar andermaal blijk van. 

“Dit product beantwoordt perfect aan de wensen van aannemers, glashandels en montagebedrijven”, zegt Frank Bouwman, general manager namens Bohle Benelux. 

“En dat heeft grotendeels te maken met de snelle, eenvoudige én kostenbesparende verwerking van dit hoogwaardige systeem. In de geanodiseerde en uit aluminium vervaardigde profielen zijn de schroefgaten bijvoorbeeld al voorgeboord. Daarnaast is in vergelijking met standaard systemen het aantal bevestigingspunten gehalveerd. Bij topmontage volstaat één schroefanker per 400 millimeter. Dat vertaalt zich in een behoorlijke reductie van montagetijd en materiaalkosten.”

Wijze van bevestiging VetroMount®.

Montage

Het monteren van glas in het VetroMount® balustradesysteem is een fluitje van een cent. “De glaspanelen kunnen in slechts drie stappen volgens het kabelbinderprincipe worden aangebracht”, vervolgt Bouwman. “De profielen zijn voorzien van trekbanden die de glaspanelen stevig vast klemmen. Dit maakt het mogelijk om de platen snel en veilig vanaf de loopzijde af te stellen en een optimale aansluiting met het profiel te verkrijgen. Raakt er tijdens de montage onverhoopt een glaspaneel beschadigd? Geen nood. Via het slimme ontgrendelingsmechanisme is dit dan eenvoudig te vervangen.”

Voor alle glasdiktes

VetroMount® kenmerkt zich door een geweldige veelzijdigheid. Bijvoorbeeld qua glasdikte. “Het systeem is intussen geschikt voor alle gangbare glasdiktes”, licht Bouwman de breedte van het leveringsprogramma toe. “Daarnaast wordt elke variant als een complete set geleverd inclusief profiel, montageblokken en afwerkingsrubbers. Aanvullend zijn afdekkappen in aluminium- of RVS-kleur beschikbaar. Accessoires die de luxe uitstraling van de balustradesystemen een mooie boost geven. Verder is in alle profieltypen voldoende ruimte aanwezig om desgewenst een LED-strip aan te brengen.” 

Vier profielvarianten

Bohle levert het balustradeprofielsysteem in vier varianten. Dat maakt de meest uiteenlopende inbouwtoepassingen mogelijk. Behalve een U topmontageprofiel voor standaard montage biedt het bedrijf een F topmontageprofiel met extra lip, dé oplossing voor montage op de rand van een balkon of (dak)terras. Voor zijdelingse montage zijn twee profieltypen beschikbaar: een basic U-profiel met gaten aan de zijkant en een Y-profiel. Ook dit laatste model heeft gaten aan de zijkant, maar dan nóg lager in het profiel aangebracht. 

“Alle vloerprofielen zijn geschikt voor een belastbaarheid tot 1 kN”, aldus Bouwman. “In de vorm van een zwaarder profiel met een belastbaarheid tot 3 kN bieden we sinds kort zelfs een toepassing die uitstekend geschikt is voor stadions en andere openbare plekken.”

Nieuwe catalogus

Bohle heeft hard gewerkt aan een nieuwe catalogus voor balustradeprofielen. Daarin is niet alleen het complete productenprogramma opgenomen. De publicatie bevat ook de nodige technische informatie en montagetips waarmee klanten rondom de projectplanning en -uitvoering hun voordeel kunnen doen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details