Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Revolutionaire oplossing voor toegangscontrole kluisjes, kasten en lades

Revolutionaire oplossing voor toegangscontrole kluisjes, kasten en lades

Tot nu toe was het niet mogelijk om kluisjes en kastjes te voorzien van draadloze, real-time online elektronische toegangscontrole die ook nog eens met een smartphone te bedienen is. Door de BLE (Bluetooth Low Energy) -technologie te integreren in het nieuwste elektronische lockerslot, heeft SALTO een product op de markt gebracht dat nu ook online toegangscontrolefunctionaliteiten biedt voor o.a. kluisjes, kasten en lades.

“Nu de wereld elke dag digitaler wordt, is het noodzakelijk om juist nu nieuwe technologieën te introduceren voor o.a. de retailmarkt, de gezondheidszorg en het onderwijs”, aldus Aznar Sethna – CSMO bij SALTO Systems. “De nieuwe SALTO XS4 Locker Lock met BLE-technologie zorgt voor meer controle, creëert een flexibele en veilige opslagmogelijkheid en stelt gebruikers zelfs in staat om het lockerslot, via een mobiele app, met de smartphone te bedienen.”

De wens voor een draadloze elektronische toegangscontroleoplossing met online functionaliteiten voor kluisjes of kasten bestaat al lange tijd in veel sectoren. De specifieke behoeften en de inhoud van kluisjes of kasten verschilt echter wel per doelgroep. Op kantoren kunnen in afgesloten kasten bijvoorbeeld dure apparatuur zitten, in sportscholen bevatten kluisjes in de kleedkamers vooral persoonlijke bezittingen terwijl kluisjes en kasten in de medische sector bijvoorbeeld zware medicijnen kunnen bevatten.

“Het toevoegen van BLE-functionaliteiten aan de SALTO XS4 Locker Lock biedt niet alleen de meest up-to-date bescherming voor kluisjes en kasten, maar geeft tevens de mogelijkheid om deze lockersloten te gebruiken in elk platform van SALTO. Zoals het gebruik in combinatie met het SALTO ProAccess SPACE platform of SALTO KS (Keys as a Service); de Cloud-gebaseerde toegangscontroleoplossing”, zegt Aznar Sethna.

SALTO BLUEnet Technologie biedt de mogelijk voor nieuwe functionaliteiten

SALTO BLUEnet Wireless is ontwikkeld om te voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid, connectiviteit en gebruiksgemak en is nu succesvol toegevoegd aan de SALTO XS4 Locker BLE.

Het SALTO BLUEnet toegangscontrolesysteem wordt via Bluetooth RF in een netwerk opgenomen en is speciaal ontworpen voor essentiële deursituaties waarbij online toegangscontrole vereist is. De controle en het beheer van alle toegangspunten kan op afstand en in real-time plaatsvinden. De draadloze verbinding van SALTO BLUEnet stelt de beheerder in staat om onder andere directe toegangsgebeurtenissen te controleren, biedt de mogelijkheid om het lockerslot van afstand te ontgrendelen en de status van de deur te controleren.

De geavanceerde technologie die is geïntegreerd in de SALTO XS4 Locker BLE en alle overige SALTO producten met BLE van de SALTO BLUEnet-generatie maakt ook de controle van de batterijstatus en het inzien van de deurgeschiedenis in real-time mogelijk. Net als bij reguliere draadloze SALTO BLUEnet deuren kunnen gebruikers van de SALTO XS4 Locker BLE:

= Online de status van het lockerslot controleren;

= Weten of het lockerslot door iemand is geopend of gesloten (kaart is aangeboden);

= De positie van de schoot inzien (de schoot is in open of gesloten positie);

= De batterijstatus online controleren;

= Een blacklist via de lockers verspreiden;

= Firmware updates uitvoeren via de draadloze netwerkverbinding;

= Het lockerslot van afstand openen;

= Een noodopening of een nood­vergrendeling uitvoeren.

De SALTO XS4 Locker BLE is eenvoudig te installeren

Het ontwerp van de nieuwe SALTO XS4 Locker BLE is gebaseerd op de eerste versie; de XS4 Locker Lock. Een ergonomisch gevormde bedieningsknop zorgt voor eenvoudig gebruik – zelfs met natte handen. Het slot heeft een elektronisch gestuurde ontgrendeling en een (rood en groen) beschikbaarheidsindicator. De XS4 Locker BLE is eenvoudig te monteren en kan, door dezelfde maatvoering, direct worden geplaatst ter vervanging van de eerste versie van het lockerslot (De XS4 Locker Lock).  En in een tijdperk waarin besmettelijke virussen en bacteriën de krantenkoppen domineren, is het bijzonder prettig dat de XS4 Locker BLE standaard wordt geleverd met BioCote® Antimicrobiële Technologie die bacteriën tot 99,99% kan reduceren.

Wat zijn de voordelen van een Lockerslot met BLE?

Elektronische toegangscontrole in het algemeen, en de SALTO XS4 Locker BLE in het bijzonder, elimineren de problemen rondom sleutelbeheer, een gebruiker die een sleutel verliest of het verlaten van een lockerslot in een vergrendelde toestand voor een lange periode. De SALTO XS4 Locker BLE geeft beheerders volledige controle en de mogelijkheid tot verschillende openingsmodi voor gebruikers, waaronder een vaste locker toewijzing, een specifieke gebruiker met een geautoriseerde ID-drager of een mobiele sleutel bedient een specifiek kluisje.

Vrije locker keuze: elke gebruiker met een geautoriseerde ID-drager kiest een vrij kluisje en neemt hierover de controle.

Familiegebruik optie: Meerdere gebruikers met geautoriseerde ID-dragers kunnen hetzelfde kluisje bedienen.

De bedieningsmogelijkheid met een smartphone maakt het een ware innovatie

Één van de belangrijkste voordelen van een intelligente toegangscontroleoplossing met BLE is de mogelijkheid om eenvoudig gebruik te kunnen maken van mobiele sleutels via smartphones. De SALTO XS4 Locker BLE is compatibel met de mobiele sleutels van SALTO Systems: via de JustIN Mobile app en via de SALTO KS app. Dit betekent dat elke gebruiker met een smartphone (IOS of Android) een lockerslot kan bedienen.

Een nieuwe wereld van beheer

Naast de juiste hardware producten zoals de nieuwe SALTO XS4 Locker BLE is een goed beheerplatform voor het toegangscontrole­systeem, zoals de SALTO ProAcces Space software, minstens net zo belangrijk. De geavanceerde web-based toegangscontrolebeheersoftware ProAccess SPACE biedt beheerders de mogelijkheid om vanuit een gebruiksvriendelijk interface het gebruik van lockersloten real-time in de gaten te houden via de beschikbare rapportages en logbestanden van elke afzonderlijke lockerslot. Daarnaast is het mogelijk om lockersloten op afstand te bedienen, firmware updates uit te voeren via de draadloze netwerkverbinding, het uitvoeren van noodopeningen/ -sluitingen en de mogelijkheid om eenvoudig alle toegangsautorisaties te beheren. Dit beheer vindt beveiligd plaats en is volledig in overeenstemming met de geldende AVG-regelgeving.

De SALTO XS4 Locker BLE is ook compatibel met SALTO KS – Keys as a Service – de Cloud-gebaseerde toegangscontroleoplossing. Omdat dit platform volledig Cloud-gebaseerd is zijn er geen software downloads nodig om SALTO KS te implementeren. Het enige dat nodig is, is een internetverbinding. De mogelijkheid om nu ook een lockerslot toe te voegen in een bestaand SALTO KS toegangscontrolesysteem opent een schat aan mogelijkheden voor veel bedrijven die al werken met SALTO KS.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details