Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Rolluik zorgt voor aanzienlijke besparing op de energiefactuur

Rolluik zorgt voor aanzienlijke besparing op de energiefactuur

Luchtdicht rolluik valt in de smaak

Een op en top Belgisch familiebedrijf, gespecialiseerd in kwalitatieve rolluiken, zonwering en producten voor het buitenleven, met focus op innovatieve producten, welzijn voor de eigen medewerkers en een duurzaam productieproces: dat is de definitie van Wilms uit Meerhout. Met de lancering van ShutterX® is Wilms de enige producent in de Benelux die een rolluik kan aanbieden dat gegarandeerd luchtdicht is. Er is geen perforatie meer van de binnenmuur én het rolluik is onzichtbaar vanaf de buitenzijde. Dit luchtdicht rolluik valt in de smaak bij verwerker en eindklant.

Met traditionele inbouwrolluiken en opbouwrolluiken kon je tot nu toe bij een blowerdoortest nooit een goed resultaat boeken. Een woning kon immers niet luchtdicht zijn met deze producten. Wilms ontwikkelde met ShutterX® de oplossing: een innovatief rolluik dat gegarandeerd luchtdicht is. Dit rolluik, onzichtbaar in de gevel geïntegreerd, wordt luchtdicht in de spouwmuur weggewerkt, zonder dat daarbij de binnenmuur geraakt en geperforeerd wordt.

wilms3_rolluiken_inbouw_luchtdicht_hasselt60-lr-kopieren

Het rolluik ShutterX® wordt luchtdicht in de spouwmuur weggewerkt, zonder dat daarbij de binnenmuur geraakt en geperforeerd wordt.

 

De isolatie die daarvoor uit de spouw verwijderd wordt, maakt plaats voor een composiet verstevigingsprofiel dat ter hoogte van de kast in de binnenmuur geïntegreerd wordt en de isolatiewaarde van de ontbrekende spouwmuurisolatie overneemt en zelfs verbetert. Bovendien kan het raam vanuit de bovenzijde aan de binnenmuur bevestigd worden. Een raam met rolluik ShutterX® wordt rondom in de dagopening afgewerkt met isolerende constructieplaten, als barrière tussen de koude buiten- en de warme binnenlucht. Om in de winter geen last van koude vensterbanken te hebben, wordt een composiet raamondersteuningsprofiel gebruikt, waarop zowel de binnen- als de buitenvensterbank rust. 

Technisch pareltje, ontworpen én gemaakt in België

De ontwikkeling van de ShutterX® is volledig in eigen huis gebeurd, inclusief de productie van de prototypes’. Ondertussen hebben we al heel wat projecten gerealiseerd en is het originele ontwerp verder bijgeschaafd”, vertelt Erik Wilms, CEO van Wilms. “Dit rolluik is uitgegroeid tot een totaaloplossing.
Alle mogelijk isolatie-, vocht- en condensproblemen worden aangepakt in een geïntegreerd systeem. Niet onbelangrijk: ook aan het visuele aspect is gedacht. Zo wordt het volledige product, inclusief geleiders en onderlat, weggewerkt in de spouwmuur. Je ziet er niets van als het rolluik geopend is.”

wilms1_rolluiken_inbouw_luchtdicht_hasselt14-lr-kopieren

Enige methode om rolluiken te plaatsen in nieuwbouw

Ondanks een stagnatie in de nieuwbouwmarkt zijn er toch dagelijks tientallen bouwers die op zoek zijn naar rolluiken voor hun project. Ze komen bij Wilms terecht omdat ShutterX® vandaag de enige mogelijkheid is op de markt om rolluiken in een nieuwbouw te plaatsen en te voldoen aan alle hedendaagse, strenge bouwvereisten met oog op passiefbouw. “We stellen vast dat heel wat nieuwbouwers en verbouwers op zoek zijn naar mogelijkheden om S-punten te sprokkelen. Tot voor kort waren rolluiken steevast een negatieve factor en werden ze zelfs afgeraden door architecten. Dankzij ShutterX® kunnen we hen een oplossing bieden”, besluit Erik Wilms. “Door een innovatief en gepatenteerd systeem slagen we erin om niet enkel de traditionele koudebrug te dichten, maar ook de bouwknoop in een isolatie-voordeel om te zetten. Een onafhankelijk studiebureau stelde vast dat ShutterX® het S-peil van een woning met maar liefst drie punten verlaagt én een aanzienlijke besparing op de energiefactuur realiseert.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details