Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Rolluikenspecialist kiest voor innovatie:

Rolluikenspecialist kiest voor innovatie:

compacter, inbraakveiliger en beter isolerend

Alle rolluiken lijken er misschien wel hetzelfde uit te zien, maar in werkelijkheid is dat zeker niet zo. Je hebt ze in alle maten, soorten  en kleuren. Er zijn ook grote verschillen in kwaliteit, robuustheid en afwerking. De laatste tijd is er bovendien een duidelijk evolutie naar systemen met een compactere kast, hogere inbraakbestendigheid en een beter isolerend vermogen. Alulux ontwikkelt en produceert al ruim 50 jaar rolluiken van Duitse topkwaliteit en streeft nog elke dag naar verbetering. Getuige daarvan zijn heel wat nieuwe innovatieve systemen, die recent aan het programma toegevoegd zijn.

We spraken met Tim van der Heijden, sales office manager bij Reflex Trading Holland, over de voordelen van rolluiken en de huidige trends in de markt. Reflex, dat behoort tot de AVZ-Group, is gespecialiseerd in de distributie van onderdelen en benodigdheden voor de assemblage en montage van rolluiken en garagepoorten, onder meer van het Duitse merk Alulux, één van de markleiders in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige rolluiken en rolpoorten.

alulux4_algemeen-beeld-maar-mss-te-gebruiken-bij-bijschrift-4-kopieren

Met de CD 135 ontwikkelde Alulux een rolluik met een kast die 40 % kleiner is dan een standaard rolluikkast.

 

Waarom moet men bij het bouwen of verbouwen kiezen voor rolluiken?

Rolluiken bieden veel heel voordelen. Zo willen we bijvoorbeeld op alle mogelijke manieren inbrekers buiten houden. Woningen met rolluiken worden vaker overgeslagen, omdat de kans op succes daar een stuk lager ligt. Rolluiken zorgen ook voor meer privacy, houden insecten buiten, blokkeren geluid en licht en zijn bestand tegen extreme weeromstandigheden. Tot slot is er ook het isolerend vermogen, wat zorgt voor een beter binnenklimaat en een lager energieverbruik. In de zomer houden ze namelijk de warmte buiten, en in de winter blijft de warmte  langer binnen.

Wat zijn de nieuwste trends in de markt?

Wie kiest voor rolluiken kan die tegenwoordig perfect afstemmen op de kleur van de kozijnen en de gevel. Zo zijn de rolluiken van Alulux beschikbaar in praktisch elke denkbare kleur: standaardkleuren uit voorraad, speciale kleuren en structuurlak op aanvraag. Naast deze grothang eere diversiteit in kleuren stijgt de vraag naar rolluiken met een compactere kast. De kast is het meest in het oog springende onderdeel van een rolluik. Met type CD 135 ontwikkelde Alulux een rolluik met een kast die 40 % kleiner is dan een standaard rolluikkast. De nieuwste ontwikkeling van rolluikspecialist is echter de Qompact met een afgeschuinde (20°), rechte of ronde kast die 45% kleiner is dan de standaardversies. Dit systeem is volledig vervaardigd uit geëxtrudeerde aluminium profielen.

alulux4_enext_ro_grau_cgi_misschien-beste-beeld-om-te-gebruiken-aangezien-specifiek-over-enext-kopieren

Alulux heeft een groot assortiment verschillende rolluiksystemen. De innovatieve Enext opbouwrolluiken hebben bijvoorbeeld een NEOPOR-vulling in de kast, die zorgt voor een goede thermische isolatie en vochtbestendigheid.

 

Dankzij speciale veiligheidsgeleiders worden de arreteerkappen met schroeven geborgd in de geleiding en is openbreken haast onmogelijk. Daarmee speelt Alulux ook in op een andere trend in de markt, met name de hogere inbraakbestendigheid. Naast deze Qompact omvat het programma ook het RE 1000 beveiligingsrolluik. Dit systeem bestaat uit zeer stevige geëxtrudeerde lamellen met een uniek blokkeerprofiel, een versterkte onderlijst en extra zware geleiders. Deze combinatie zorgt ervoor dat het rolluik vrijwel niet ontwricht of omhoog getrokken kan worden. De kans op inbraak wordt zo met 90% verminderd. Het RE 1000 beveiligingsrolluik is ook het enige rolluik voor de particuliere markt met een SKG veiligheidskeurmerk en voldoet daarmee aan één van de eisen voor het PolitieKeurmerk Veilig Wonen.

Met de opbouwrolluiken uit het Enext programma, tot slot, biedt Alulux ook systemen met een verbeterd isolerend vermogen. De kast van deze innovatieve systemen, leverbaar met een rolluik pantser of een screen, omvat een NEOPOR-vulling, die zorgt voor een goede thermische isolatie en vochtbestendigheid, wat bijdraagt aan een hogere energie-efficiëntie.

Heeft u advies nodig op het gebied van rolluiken, rolpoorten of garagedeuren, dan staan de specialisten van Reflex u graag ter woord. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details