Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
SALTO investeert in het Oostenrijkse bedrijf Gantner en versterkt hiermee het portfolio van toegangscontroleoplossingen en verwelkomt nieuwe aandeelhouders

SALTO investeert in het Oostenrijkse bedrijf Gantner en versterkt hiermee het portfolio van toegangscontroleoplossingen en verwelkomt nieuwe aandeelhouders

SALTO Systems (‘SALTO’), een toonaangevende fabrikant van elektronische toegangscontroleoplossingen, heeft Gantner Electronic Austria Holding GmbH (‘Gantner’) overgenomen.
 
SALTO is een toonaangevende fabrikant van elektronische toegangscontroleoplossingen met vertrouwde klanten in het onderwijs (Universiteit van Princeton, Universiteit van Oxford), horeca (Hilton, Meliá Hotels and Resorts), de gezondheidszorg (Cleveland Clinic), de commerciële sector (Assemblée Nationale, T-Mobile), werkruimten (IWG Group, The Executive Centre), de detailhandel (BBVA, Migros), co-living en doelgerichte studentenhuisvesting (The Student Hotel, Sonder) en de residentiële sector (Greystar). Met een van de breedste productportfolio’s op het gebied van toegangscontrole wereldwijd kan SALTO aan vrijwel alle technische en functionele vereisten voldoen. Toegangscontroleoplossingen van SALTO kunnen dus van toepassing zijn op bijna elk toegangspunt in een gebouw en het gebied er omheen. De toegangscontrolesoftware van SALTO biedt een intuïtieve, gebruikersgerichte interface waarmee toegangscontroles eenvoudig en veilig kunnen worden geïntegreerd in elk type gebouwgrootte of gebruikersbehoefte.
 
Naast Gantner heeft SALTO de afgelopen jaren Clay (Nederland) en Danalock (Denemarken) aan het portfolio toegevoegd, waarmee het bedrijf zijn positie in cloudoplossingen, oplossingen voor mobiele toegang en klantgerichte oplossingen, zoals ticketsystemen en cash-loos betalen, heeft versterkt. 
 
Gantner is een Oostenrijks bedrijf dat gespecialiseerd is in toegangssystemen, elektronische vergrendelings- en lockersystemen, cash-loos betalen, kassa- en factureringssystemen, tijdregistratiesystemen voor personeel en ticket- en beheersoftware voor vrijetijdsvoorzieningen. De cultuur die op klanten en dienstverlening is gericht, heeft ervoor gezorgd dat Gantner een voorkeurspartner is geworden voor een verscheidenheid aan klanten, variërend van kleine en middelgrote ondernemingen tot toonaangevende Fortune 500-bedrijven. 
 
De transactie werd gefinancierd door een combinatie van kapitaalverhoging, bankfinanciering en contant geld. De kapitaalverhoging bedraagt 125 miljoen euro en werd onderschreven door bestaande aandeelhouders, zoals ALANTRA (Spanje), en nieuwe investeerders, zoals SOFINA (België), PENINSULA CAPITAL (Luxemburg) en FLORAC (Frankrijk). Financiële investeerders hebben een gecombineerd belang van 30% in SALTO, terwijl de rest in handen blijft van de oprichters en managers van SALTO (60%) en particuliere investeerders (10%).

SALTO voelde zich onder andere tot Gantner aangetrokken door hun sterke toewijding aan onderzoek en ontwikkeling. “De toevoeging van Gantner aan het SALTO-portfolio biedt een zeer mooie toekomst voor ons vermogen om het allerbeste te blijven leveren op het gebied van elektronische toegangscontroleoplossingen”, aldus Javier Roquero, medeoprichter en CEO van SALTO. “De productportfolio van Gantner biedt een verscheidenheid aan innovatieve vergrendeloplossingen, evenals cash-loos betalings- en ticketsystemen die ons productaanbod verrijken en diversifiëren en de ervaring van de eindgebruiker verbeteren. We zijn verheugd Gantner te verwelkomen bij de SALTO-familie.” 
 
“Dankzij het nieuwe partnerschap met SALTO kunnen we ons productportfolio uitbreiden, optimaal gebruik maken van belangrijke synergieën, ons beter op onze markten richten en klantsegmenten nauwkeurig bestrijken. Dit zorgt ervoor dat we ons in een optimale positie bevinden om onze dynamische groei verder te zetten”, aldus Elmar Hartmann, CEO van Gantner Group. 
 
Met een gecombineerd personeelsbestand van 1200 medewerkers in 40 landen, waaronder meer dan 230 medewerkers die actief zijn in R&D, een omzet van 260 miljoen euro en meer dan een miljoen geleverde toegangspunten per jaar, verstevigt de gecombineerde groep zijn positie als wereldleider in elektronische toegangscontrole.
 
SALTO en Gantner zijn er klaar voor en ertoe bereid om samen nieuwe groeiprojecten te realiseren. De gecombineerde groep zorgt ervoor dat de klanten van SALTO hun gasten en medewerkers een probleemloze volledige ervaring kunnen aanbieden (zoals toegang tot parkeerplaatsen, hoofdingang, liften, kaartverkoop, contante betalingen, kluizen, kantoordeuren, kantine en vrijetijdsvoorzieningen, allemaal met dezelfde aanmeldgegevens). “Als er één ding is dat de wereldwijde COVID-pandemie ons heeft geleerd, dan is het dat de mogelijkheid voor het leveren van meer contactloze oplossingen die door eindgebruikers kunnen worden beheerd, zeer hard nodig is en niet zal verdwijnen”, aldus Javier Roquero. “Gantner heeft een verscheidenheid aan oplossingen ontwikkeld die eindgebruikers meer zelfstandigheid bieden bij het verkrijgen van toegang, het betalen van goederen, het kopen van tickets en het verkrijgen van toegang tot speciale evenementen. Dit voegt een ongelooflijke meerwaarde toe aan onze bestaande inspanningen om onze klanten meer contactloze oplossingen te bieden.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details