Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘Samen komen we tot een optimum in kwaliteit, veiligheid in comfort’
Voor de nieuwe school op de Avignonlaan in Best is gekozen voor KFV GENIUS paniekdeursloten (900-serie) in combinatie met een extern toegangscontrolesysteem.

‘Samen komen we tot een optimum in kwaliteit, veiligheid in comfort’

Aan onze kozijnen en deuren worden steeds hogere functionele eisen gesteld. Bijvoorbeeld ten aanzien van inbraakwerendheid, brandwerendheid, sluitvolgorderegelingen, toegangscontrole en anti-paniekfuncties. In combinatie met de meerpuntssluitingen, insteeksloten en panieksloten van KFV/SIEGENIA speelt De Brug Timmerfabriek hier optimaal op in.

Van kozijnen, ramen en deuren tot en met dakkapellen, serres en prefab timmerwerk: De Brug Timmerfabriek is gespecialiseerd in de productie en levering van houten maatwerkoplossingen voor nieuwbouw en renovatie. 

Met Joop en Rianne Kastelijn staat inmiddels de tweede generatie aan het roer van het familiebedrijf, dat sinds haar oprichting in 1980 is uitgegroeid tot een volwaardige en uiterst modern ingerichte timmerfabriek waar alle mogelijke houtbewerkingen gerealiseerd kunnen worden. 

“Dankzij onze volledig geautomatiseerde productielijn kunnen we flexibel en snel reageren op klantwensen, terwijl een optimale kwaliteit wordt geborgd”, vertelt bedrijfsleider Renzo van Duijnhoven. 

“Naar wens worden onze buitenkozijnen, ramen en deuren compleet afgelakt en inclusief hang- en sluitwerk op het project aangeleverd. En ook de beglazing kunnen wij verzorgen; van dubbel glas tot en met isolerend, geluidwerend, getint of zelfreinigend glas. Voor de binnenkozijnen nemen we ook graag de digitale inmeting en complete (af)montage op locatie voor onze rekening, inclusief de montage van eventuele deurdrangers en sloten.”

De deuren zijn afgewerkt met Hoppe veiligheidsbeslag, BSW projectscharnieren en cilinderbediende KFV AS2502 meerpuntssluitingen.

Toegangscontrole en anti-paniekfuncties

Om de voorraden op peil te houden, heeft De Brug Timmerfabriek duidelijke leveranciersafspraken gemaakt. Zoals met KFV, een onderdeel van SIEGENIA-GROEP, dat regelmatig kruk- en sleutelbediende meerpuntssluitingen, insteeksloten en panieksloten levert. De samenwerking met KFV/SIEGENIA is een logische, volgens Van Duijnhoven. 

“Bijvoorbeeld vanwege de uitstekende prijs- en kwaliteitverhouding én servicegraad, die onder andere productadvies, tekenwerk en een snelle probleemopvolging omvat.” 

Een mooi voorbeeld van deze service is de nieuwbouw voor Speciaal Onderwijs (SO) De Rungraaf en Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) De Korenaer op de Avignonlaan in Best. Het Design & Build-project is uitgevoerd door Dura Vermeer Divisie Bouw en Vastgoed. De Brug Timmerfabriek werd al in een vroeg stadium betrokken, om mee te denken over bijvoorbeeld de toegangscontrole en anti-paniekfuncties. 

“Samen met KFV/SIEGENIA-leverancier en partner Burghouwt hebben wij de locatie bezocht en de best passende producten voor dit project bepaald. Gekozen is voor KFV GENIUS paniekdeursloten (900-serie) in combinatie met een extern toegangscontrolesysteem, omdat hiermee een optimum in inbraakwerendheid, brandwerendheid, sluitvolgorde­regelingen, elek­tronische toegangscontrole en anti-paniekfuncties wordt behaald. De producten zijn gemonteerd op onze dubbele en enkele hardhouten stapeldorpeldeuren en FSC-gecertificeerde Mahonie buitenkozijnen.”

De Brug Timmerfabriek heeft de producten van KFV/SIEGENIA toegepast bij de nieuwbouw van 28 grondgebonden woningen in de wijk Dijkstraten in Best.

Inbraakwerendheid en gebruikerscomfort

Ook heeft De Brug Timmerfabriek producten van KFV/SIEGENIA toegepast bij de nieuwbouw van 28 grondgebonden woningen in de wijk Dijkstraten in Best. 

“In opdracht van ontwikkelaar en bouwer Stam + De Koning hebben wij de voor- en achterdeurkozijnen geproduceerd en geleverd, inclusief deuren, hang- en sluitwerk en beglazing”, vertelt Van Duijnhoven. 

“Aan de voorkant is gekozen voor gestabiliseerde/samengestelde Tricoya voordeuren met een hardhouten en FSC-gecertificeerd Mahonie kozijn. De deuren zijn afgewerkt met Hoppe veiligheidsbeslag, BSW projectscharnieren en cilinderbediende KFV AS2502 meerpuntssluitingen. De stapeldorpel achterdeuren zijn opgebouwd uit Mahonie en voorzien van krukbediende KFV AS4900 meerpuntssluitingen. Met deze producten sluiten we perfect aan bij de voorschriften in het project. Bijvoorbeeld ten aanzien van inbraakwerendheid en gebruikerscomfort. Alle deuren zijn gespoten en afgewerkt in de kleur RAL 7016 en geleverd volgens Concept II. Uniek aan dit project is dat gewerkt is met prefab betonnen casco’s, waarin onze kozijnen en deuren reeds zijn voorgemonteerd.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details