Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Samenwerking bouwgroothandel voor optimaal resultaat

Samenwerking bouwgroothandel voor optimaal resultaat

Timmerfabrikanten, aannemers, glaszetters, kunststofkozijnenfabrikanten en installateurs; allemaal hebben ze producten voor hun bouwwerkzaamheden nodig. Vaak kopen ze die bij een erkende bouwgroothandel. Als deze groothandel nauw met andere relevante partijen samenwerkt, geeft dit de beste resultaten.

Burghouwt is zo’n groothandel. Het al 43 jaar lang bestaande familiebedrijf biedt toegevoegde waarde ten opzichte van andere meer traditionele groothandels. Dit onderscheid is goed merkbaar als je kijkt naar de grootte en diversiteit van het indrukwekkende productenaanbod, dat varieert van deursloten en ventilatietechniek tot bedrijfskleding en bouwsteigers. De prijzen en snelheid waarbinnen de firma alle goederen bij de klant aanlevert, zijn eveneens onderscheidend. Rob van Baars, commercieel manager bij Burghouwt licht dit toe.

“Wij kunnen die meerwaarde onder meer bieden omdat wij nauw samenwerken met meerdere topfabrikanten. Dit doen wij in de vorm van een partnerschap. Op die manier kunnen wij de beste merken bieden en tegelijk de wensen vanuit de markt rechtstreeks aan de fabrikant doorgeven zodat verbeterde producten ontstaan.”

Totaaloplossing

Burghouwt

Voorbeeld van één van de vele hout-aluminium mogelijkheden.

 

Maar deze ketensamenwerking gaat nog een stap verder. Burghouwt, met vestigingen door heel Nederland, denkt ook in concepten waardoor bij projecten meegedacht wordt om een totaaloplossing te kunnen bieden. “Wij leveren bijvoorbeeld niet alleen het hang- en sluitwerk van deuren, maar zorgen ook voor het hele traject dat daaraan vooraf gaat, zoals het maken van deurstaten tot het inmeten, leveren en monteren van de deuren. Allemaal met het doel de klant te ontzorgen”, zegt Van Baars.

Samenwerking

Dankzij de nauwe samenwerking heeft de onderneming heel wat kwalitatief hoogwaardige producten ter beschikking. De firma is bijvoorbeeld importeur van het unieke Centor vouwwandensysteem, een in veel gevallen passende geveloplossing. Of de scharnieren van Axa Home Security. Daarvan levert Burghouwt als eerste groothandel het nieuwste type, de Titan. Deze scharnier valt als enige in Nederland binnen de scharnierklasse 14 waardoor de verwerker dankzij het grote draagvermogen van 180 kg minder scharnieren nodig heeft. Dit geldt ook voor de hout-aluminium constructies waar Burghouwt voorloper in is dankzij de samenwerking met Gutmann uit Duitsland. Van Baars: “Dergelijke constructies komen in ons land steeds vaker voor. Wij hebben al meerdere projecten hiermee van begin tot eind begeleid.” 

Duurzaam

Burghouwt

In gesprek met de professionele verwerker (timmerfabriek).

 

Ondernemen met oog voor de toekomst, meewerken aan mooie, praktische en duurzame bouwwerken, dat is wat Burghouwt eveneens nastreeft. Waarbij zoveel mogelijk en bewust gebruik gemaakt wordt van duurzame en verstandige materialen en werkwijzen. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking met Duco op het gebied van energiebesparing. In het kader van de wetgeving rondom BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) biedt Burghouwt met de roosters én systemen van Duco goede oplossingen voor ventilatie, koeling en warmteterugwinning. Ook hier onderscheidt de onderneming zich door tijdens het hele project ondersteuning te bieden en er samen met Duco voor te zorgen dat het beste resultaat wordt bereikt.

Maatwerk

Burghouwt vindt bestelgemak en logistiek eveneens belangrijk. Al dan niet digitaal, afhankelijk van het project. De firma biedt vanuit de verschillende vestigingen in Nederland snelle en goede oplossingen. Vaak betekent dit maatwerk. Daarbij zijn het menselijke contact en het zoeken naar de beste oplossing voor de klant, kenmerkend voor het familiebedrijf. 


Over Burghouwt

Familiebedrijf Burghouwt Bouwbeslag is met vestigingen door Nederland en een indrukwekkend assortiment méér dan een leverancier van materialen aan de bouwwereld. Het kennisniveau bij het 43-jarige bedrijf is hoog en men deelt deze kennis dan ook graag. Onder het motto
‘Verstandig bouwen. Samen met Burghouwt’ zijn de circa 160 medewerkers dagelijks in de weer om tegen zo min mogelijk kosten, zo snel als mogelijk, bouwverwachtingen positief te overtreffen. Meerdere klanten omschrijven Burghouwt niet voor niets als ‘dé groothandel voor bouwend Nederland’.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details