Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Sandwichelement met speciaal niet-brandbaar kernmateriaal
Stadur FB-4 FR is een nieuw sandwichelement met een kern uit niet-brandbaar materiaal.

Sandwichelement met speciaal niet-brandbaar kernmateriaal

Deklaag van 1,0 mm uit aluminium aan beide zijden

Om op de stijgende vraag naar brandwerende sandwichpanelen in de projectmarkt in te spelen, nam sales manager Marc Nickel de handschoen op om een nieuw product te ontwikkelen: Stadur FB-4 FR. Dit paneel bestaat uit een speciale kern in niet-brandbaar materiaal bekleed met twee lagen van 1,0 mm in aluminium. Dit product is brandklasse A2-S1 gecertificeerd volgens DIN 13501-1 en is ideaal geschikt voor gebruik in openbare gebouwen en koel- en vrieshuizen, voor standenbouw, containerconstructie en scheepsbouw, als raam- en deurvulling, borstwering, balkonbekleding, scheidingswand, gevelelement of reclamebord.

Stadur uit het Duitse Hammah werd opgericht in 1982 en is uitgegroeid tot één van de grootste en meest innovatieve producenten van sandwichpanelen in Europa. Het familiebedrijf in de tweede generatie produceert een breed gamma aan standaarduitvoeringen, maar ook sandwichelementen op maat met afmetingen tot 14 meter in totaal. Ze worden in de bouwsector gebruikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. Door verschillende toplagen en kernmaterialen met elkaar te combineren, kan Stadur flexibel inspelen op de wensen van de klanten. Het maakt niet uit voor welk product men kiest, men krijgt altijd een kwaliteitsvolle oplossing, namelijk ‘Made in Germany’. 

Brandwerend sandwichelement

“We kregen al langer de vraag vanuit de markt om een brandwerend sandwichpaneel klasse A2 te ontwikkelen. We zijn dan ook op zoek gegaan naar een geschikt kernmateriaal om een dergelijk product te creëren, maar dat nam toch wel wat tijd in beslag. Uiteindelijk vonden we vorig jaar de oplossing. Het brandwerende sandwichelement Stadur FB-4 FR is A2-S1 gecertificeerd volgens DIN 13501-1. Het is opgebouwd uit een speciale niet-brandbare, 100 % recyclebare kern met een dichtheid van 290 kg/m³, die aan beide zijden bekleed is met een gepoederlakte aluminium deklaag van 1,0 mm”, stelt Marc Nickel, sales manager bouw voor Duitsland en de Benelux. 

“Het wordt geleverd met een beschermingsfolie aan de beide kanten. Dit nieuwe paneel is in totaal 15 mm dik en leverbaar in afmetingen van maximaal 2500 x 1250 mm. Op aanvraag zijn ook andere afmetingen verkrijgbaar. Deze nieuwe ontwikkeling wordt eveneens gekenmerkt door een hoge inbraakwerendheid en een uitstekende akoestiek, een hoge stabiliteit en eenvoudige bewerking met de gewone gereedschappen voor metaalverwerking.”

“Met dit product bieden we onze partners een ideale oplossing voor toepassing in scholen, kinderdagverblijven, zorginstellingen, …, maar ook voor de constructie van standen, containers, boten en jachten, koel- en vrieshuizen of reclamepanelen, als gevelelement, borst­wering, scheidingswand, balkonbekleding, raam- of deurvulling.”

Deze nieuwe ontwikkeling van Stadur werd intussen getest door een onafhankelijke instantie, die het product de A2-brandwerendheidsclassificatie toekende. Intussen wordt Stadur FB-4 FR voorgesteld bij architectenbureaus, maar ook bij aannemers die op zoek zijn naar brandwerende sandwichelementen voor hun toepassingen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details