Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Sandwichpanelen met een ‘koninklijke’ afwerking
Stadur, opgericht in 1982, is vandaag de dag één van de grootste en meest innovatieve fabrikanten van sandwichpanelen in Europa.

Sandwichpanelen met een ‘koninklijke’ afwerking

Voor de vier segmenten BAU, VISCOM, TECHNIK en BAD worden verschillende standaard- en speciale elementen geproduceerd voor ramen, deuren en gevels, bedrukbare panelen voor visuele communicatie, toepassingen in de automobielsector en industrie of als elementen voor badkamers. Naast een breed scala standaarduitvoeringen produceert dit familiebedrijf ook maatoplossingen tot afmetingen van 14.000 x 3.200 mm. 

Dankzij een grote verscheidenheid aan toplagen en plaatkernmaterialen kunnen ze flexibel inspelen op de wensen van de klanten. Met de Stadur Royal Edition introduceert de fabrikant nu een productievariant met een ‘koninklijk’ kantje van het bekende sand­wichelement FB1/SL Stadurlon. En er komen nog meer innovaties aan.

FB-1/SL Stadurlon

Stadur werd opgericht in 1982 en mag onder de grootste en meest innovatieve fabrikanten van sandwichpanelen in Europa gerekend worden. Vooral voor de bouwsector biedt de firma een ruim gamma verschillende oplossingen met een geëxtrudeerde kern uit polystyreen, polyurethaanschuim of, indien gewenst, PUR-schuim, minerale wol of panelen met een holle kern. Er zijn zelfs varianten met een speciale kern voor een verbeterde geluiddemping of met een kern die een inbraakwerende laag omvat. 

“Onze sandwichpanelen zijn leverbaar met de meest uiteenlopende toplagen, zoals kunststof, melamine, HPL, decorfolie, aluminium, glasvezelversterkt kunststof, houtvezelplaten, veiligheidsglas, vezelcementplaten, zelfklevende folie of Stadurlon”, vertelt Marc Nickel, sales manager bouw voor Duitsland en de Benelux. 

“In 2009 bouwden we in Karstadt/Brandenbrug een fabriek, specifiek ingericht voor de extrusie van kunststofpanelen. Daar wordt het hoogwaardige kunststof Stadurlon, een ontwikkeling in samenwerking met BASF, geproduceerd. De kunststofbasis bestaat uit het milieuvriendelijke polypropyleen. Het productieproces gebeurt via co-extrusie. Daardoor kunnen we snel en kostenefficiënt verschillende kleuren en oppervlaktebewerkingen produceren.”

Marc Nickel is bij Stadur sales manager bouw voor Duitsland en de Benelux.

Sandwichpanelen met Stadurlon

FB-1/SL, één van de topproducten uit het gamma, combineert een kern uit geëxtrudeerd polystyreen, die voor een optimale hechting gegroefd is, geen stof veroorzaakt bij de bewerking en weinig of geen water opneemt. 

Het kernmateriaal is aan beide zijden uitgerust met een toplaag uit Stadurlon van 0,8 / 1,0 / 1,3 / 1,5 of 2,0 mm, inclusief een beschermingsfolie. Dit speciaal kunststofoppervlak is geschikt voor toepassingen in omgevingen van -20 °C tot 120° C en kan gewoon bewerkt worden met alle gereedschappen voor hout en metaal. Stadurlon wordt gekenmerkt door een hoge thermische isolatie, UV-bestendigheid (5 jaar garantie) en een ongekende stootvastheid. 

De nieuwe Stadur Royal Edition is volledig getrimd en opgebouwd met niet-gegroefd schuim.

Dit materiaal is standaard leverbaar in wit (RAL 9016 satijn), crèmewit (RAL 9001 satijn) en salamander wit (glanzend). Aangezien dit kunststof ook gemakkelijk gelakt kan worden, kunnen optioneel ook andere kleuren besteld worden. Deze sandwichpanelen zijn standaard 24 mm dik en leverbaar in afmetingen 2000 x 1000 mm / 2150 x 950 mm / 3050 x 1300 mm / 3000 x 1500 mm / 3000 x 2000 mm en 4000 x 2000 mm. Op aanvraag kunnen ook andere diktes en afmetingen geproduceerd worden.

Stadur Royal: de ‘koninklijke’ variant

“Vandaag introduceren we met de Stadur Royal Edition een innovatieve variant van onze witte FB1-SL voorzien van een kwalitatieve Stadurlon-toplaag. Er zullen echter nog meer producten volgen”, sluit Nickel af. “Het bijzondere is de productie. Voor het eerst in Europa kan niet-gegroefd schuim verwerkt worden. Het zogenaamde louvre-effect valt weg en het oppervlak wordt gevoelig gladder en zo nog hoogwaardiger. Bovendien worden de elementen aan alle zijden getrimd. De randen zijn zuiverder en rechter. De ‘nulsnede’ bij de verwerking valt weg, wat tijd en geld spaart. Naast de kwaliteit van het product staan we garant voor een uitstekende service, bijvoorbeeld met snelle en betrouwbare levertijden. Want voor Stadur is en blijft de klant koning.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details