Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Scharnier geschikt voor data- en stroomdoorvoer: welkom in de wereld van morgen

Scharnier geschikt voor data- en stroomdoorvoer: welkom in de wereld van morgen

Met de toename van geautomatiseerde toegangscontrole en smart-oplossingen voor domotica, neemt ook de vraag naar smart-oplossingen voor de deur toe. Niet alles kan draadloos, dus is er bekabeling nodig. De slimme deur heeft echter normaliter een zwak punt als het om bekabeling gaat: op het draaipunt, het scharnier. Koploper in innovatief hang- en sluitwerk, Breuer & Schmitz, heeft daar echter een voortreffelijke oplossing voor.

We spreken met Gijs-Bert Drost, accountmanager bij Breuer & Schmitz, over het nieuwe Connect systeem. “Beweging en een statische kabel zijn nooit vrienden van elkaar. Met ons Connect scharnier hebben wij dit kunnen oplossen. Door de ingebouwde schijfcontacten in het scharnier kan er geen kabelbreuk ontstaan bij draaiende deuren.”

Geschikt voor alle gangbare elektronische componenten

“Of het nu gaat om cijfercombinatiesloten, gemotoriseerde sloten, elektronische deurspionnen, verlichting of sensoren op ramen en deuren, met het Connect systeem kun je er de juiste bekabeling naartoe leggen”, stelt Drost. “Het systeem is gepatenteerd door Breuer & Schmitz en garandeert een permanente doorvoer van stroom en data. Qua uiterlijk is het Connect scharnier gewoon een normaal scharnier, maar met bijzondere eigenschappen dus. Connect garandeert betrouwbare doorgifte van stroom en data, houdt kabels mooi uit het zicht én garandeert dat de bekabeling niet belast wordt.”

Flexibel inzetbaar

Connect kan toegepast worden op alle gangbare scharnieren van BSW. “Ook geschikt voor projectscharnieren, scharnieren voor glazen deuren en voor zowel stompe als opdekdeuren. Zelfs ons 3D VZX-scharnier­systeem kan er mee uitgerust worden”, somt Drost op. “We laten niets aan het toeval over als het om kwaliteit gaat. Connect is door ons getest met meer dan 200.000 open en dicht cycli.”

Universeel toepasbare veiligheidsscharnieren

Een veiligheidsscharnier waarvoor alleen nog een inkrozing nodig is? Dat kan met het 818 Protect scharnier van BSW. Drost licht toe: “Met het nieuwe 818 Protect scharnier hoef je geen gat meer te boren voor de dievenpen. Dit scharnier beschikt over innovatieve Protect veiligheidshaken met hangnaadbegrenzing. Er vindt geen inwatering plaats aan de bovenzijde en het scharnier wordt uitgevoerd met verbeterde, onderhoudsvrije lagers. Met een draagvermogen tot 150 kg is de 818 Protect een echte krachtpatser.”

Breuer & Schmitz heeft een mooi pallet aan afwerkingen voor de 818 Protect, te weten verzinkt, zwart, rvs en Accoya-proof, in alle gangbare afmetingen.

Van 1883 naar 2021

Bij de groei, van de afgelopen jaren, die Breuer & Schmitz heeft doorgemaakt hoort een nieuw moderner jasje. Het is niet te klein geworden, maar het is gedateerd en de interne logistiek is niet logisch. De fabriek staat in een woongebied en ploegendienst is daardoor niet mogelijk.

“We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in ons machinepark en zijn nu toe aan een nieuw onderkomen”, vertelt Drost. “Volgend jaar in de zomer gaan we verhuizen van ons oude, uit 1883 stammende pand naar een nieuwbouw, zo’n 2 kilometer verderop. Het is een volledig duurzaam onderkomen, helemaal conform de hedendaagse eisen op het gebied van duurzaamheid en natuurlijk is het energie-neutraal. Dat pand moet zichzelf terugverdienen. De groei wordt hiermee mooi opgevangen, en daardoor hebben we de mogelijkheid om in meerdere ploegen te werken.”

De coronacrisis heeft de groei van Breuer & Schmitz gelukkig niet gestuit. “We produceren met inachtneming van alle benodigde maatregelen gewoon door, we staan er voor onze klanten. Meer dan ooit tevoren is – denk ik – duidelijk geworden dat ‘Made in Europe’ betekent dat je ook onder barre omstandigheden kunt rekenen op elkaar”, zegt Drost tot besluit. Breuer & Schmitz is een mooi familiebedrijf die staat voor haar partners. Ook voor maatwerk en kleinere series.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details