Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Scharnierpunt van kwaliteit en duurzaamheid
Artist impression van de nieuwbouw.

Scharnierpunt van kwaliteit en duurzaamheid

Tijdens de 20e Polyclose is Breuer & Schmitz, de deurscharnierenspecialist uit Solingen, andermaal aanwezig. Natuurlijk om het geva­rieerde productenprogramma te presenteren, maar ook om diverse duurzame initiatieven onder de aandacht te brengen.

Breuer & Schmitz bestaat al sinds 1883 en staat voor een hoge kwaliteit scharnieren. De door de jaren heen opgebouwde ervaring heeft inmiddels geresulteerd in een brede sortering standaard- en op maat gemaakte producten. Een voorbeeld daarvan zijn de specials, oplossingen waarmee met name producenten van scheidingswanden op hun wenken worden bediend. “We zijn vooral sterk in de fabricage van scharnieren en paumelles, in de breedste zin van het woord”, zegt Gijs-Bert Drost,
account manager voor Nederland en groeimarkt België. “Daarnaast leveren we een mooi programma glasdeurbeslag, waaronder een brede serie glasdeurscharnieren.”

De cirkel rond

Tijdens de productie van het hoogwaardige productenpakket streeft Breuer & Schmitz ernaar de ecologische footprint zo klein mogelijk te houden. Daaraan levert het onlangs gelanceerde reuse+recycle-programma een stevige bijdrage. “Je moet zorgvuldig omgaan met schaarse grondstoffen en producten zo veel mogelijk inzetten voor hergebruik of recycling”, licht Drost toe. “Die noodzaak zien wíj niet alleen, ook de markt vraagt steeds meer om circulaire producten. Daar spelen we op in.” 

Concreet kunnen alle productseries die gecertificeerd zijn volgens de Amerikaanse standaard ‘Cradle to Cradle’ (alle projectscharnieren en kozijnconstructies, kogelstiftpaumelles 807 en de glijlagerscharnieren 804 en 818) na gebruik worden geretourneerd naar Breuer & Schmitz. “Wij beoordelen en demonteren de producten”, vertelt Drost. “Vervolgens gaan ze naar een gecertificeerd bedrijf voor recycling.” 

Zwart is nog steeds de trend. Dat is ook terug te zien in de projectscharnieren van 160 mm hoog.

Een tweede initiatief waarmee de scharnierenspecialist de cirkel verder rond maakt, is de aanstaande aansluiting bij de C2C Bouwgroep. Dit collectief bestaat uit bouwgerelateerde fabrikanten die de circulaire economie omarmen en een of meerderde cradle to cradle certificaten kunnen overleggen. “Ook deze stap past prima bij de pioniersrol die we willen spelen”, aldus Drost. “Onder het motto ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’ dragen we graag een steentje bij.”

Nieuwbouw

Vanaf begin volgend jaar gebeurt dat vanuit een hagelnieuw en nagenoeg klimaatneutraal bedrijfsgebouw in Solingen. “Voor een productiebedrijf is dat laatste natuurlijk bijzonder”, zegt Drost, die de nieuwbouw ook om een andere reden toejuicht. 

“Het nieuwe onderkomen is een mooie gelegenheid om de volgende horde te nemen richting Cradle 2 Cradle Zilver. Dat alles op een plek waar we al meer dan 100 jaar actief zijn en blíjven. We geloven in Europese producten en korte aanvoerlijnen. Dat levert niet alleen logistieke winst op, het maakt ook je voetafdruk wat minder diep. Dáár is het ons allemaal om te doen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details