Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Scharniersysteem voor kunststof huisdeuren blijft in ontwikkeling

Scharniersysteem voor kunststof huisdeuren blijft in ontwikkeling

‘Scharniertechniek in beweging’ – onder dit motto is SIMONSWERK uitgegroeid tot één van de bekendste fabrikanten en ontwerpers van deurscharnieren en scharniersystemen voor utiliteits-, binnen- en buitendeuren. Met de merken VARIANT, TECTUS, BAKA en SIKU biedt de specialist gepaste oplossingen voor de meest uiteenlopende toepassingsgebieden. De SIKU-scharniersystemen zijn specifiek gericht op de markt van de kunststof huisdeuren.

Een voordeur moet vandaag voldoen aan de hoogste eisen op het vlak van inbraakveiligheid en warmte-isolatie én bovendien ook qua design hoog scoren. Aan dit samenspel van functionaliteit en design draagt het scharniersysteem een niet te onderschatten steentje bij. Voor de kunststof huisdeur ontwikkelde SIMONSWERK de scharniersystemen uit de SIKU-familie. De fabrikant biedt schroefscharnieren met afgeronde hoeken, afgestemde diameters en fraaie afdekkappen, alsook rolscharnieren in RVS.

Het rolscharniersysteem SIKU RB kreeg het SKG**-keurmerk.

Lichte contouren, maximale belasting

De scharniersystemen uit de SIKU 3D-reeks combineren een hoge technische standaard en een ongekende kwaliteit op het vlak van de verwerking met een mooie uitstraling. Bij de serie SIKU K3 en K4 is het vleugelgedeelte uitgerust met stevige hoeknokken, waardoor dit element heel moeilijk is uit te breken. Aan de achterzijde zitten stevige grijphaken voor een goede bevestiging. Deze scharniersystemen hebben tevens een CE-label. Met de K3-reeks is een belasting tot 120 kg mogelijk, en de scharnieren uit de K4-familie zijn geschikt voor deuren tot 80 kg.

Rolscharniersysteem voor huisdeuren in kunststof

De R&D-afdeling ontwikkelt nieuwe scharnieren, maar besteedt ook continu aandacht aan het optimaliseren van het bestaande gamma. Een voorbeeld daarvan is SIKU RB, het rolscharnier voor kunststofhuisdeuren. De uitvoering in hoogwaardig RVS geeft dit scharnier een heel bijzonder karakter tussen de andere oplossingen die standaard in een witte of bruine kleur zijn. De beproefde rolscharniertechniek kan op alle gangbare profielen gebruikt worden zonder de afdichting te onderbreken. Andere voordelen van dit scharniersysteem zijn de belasting tot 120 kg, de comfortabele driedimensionale regelbaarheid en de efficiënte montage. 

Met dit rolscharniersysteem biedt het bedrijf de oplossing voor kunststofdeuren op basis van de Nederlandse profielen van de fabrikanten ­GEALAN, Profine en REHAU. Dit scharnier met een geïntegreerde zijdelingse beveiliging en penvergrendeling kreeg het SKG**-keurmerk voor inbraakwerendheid en combineert functionaliteit en design.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details