Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Schuifdeursystemen in de wand: Esthetisch, praktisch én technisch een perfecte oplossing

Schuifdeursystemen in de wand: Esthetisch, praktisch én technisch een perfecte oplossing

In ziekenhuizen en verzorgingshuizen, maar ook in woningen worden steeds meer functies in één ruimte ondergebracht. Denk bijvoorbeeld aan wonen en eten, wonen en werken, wonen en slapen of wonen en zorg. Om deze functies flexibel te combineren én te scheiden, is een schuifdeur de ideale oplossing. Zeker wanneer deze schuifdeur kan worden ingebouwd in de holle wand, zodat geen praktische ruimte verloren gaat.

Om hierin te voorzien, introduceerde Henderson Nederland enkele jaren geleden een doe-het-zelf schuifdeursysteem met houten constructie, die recent is doorontwikkeld naar een moderne, lichte en zeer solide variant. Compleet van aluminium en eenvoudig te monteren, dankzij een geavanceerd kliksysteem.

Henderson Nederland is sinds 1965 actief op de Nederlandse markt als specialist in diverse soorten schuif- en vouwdeurbeslag en railsystemen. Het bedrijf staat voor hoogwaardige technische en duurzame oplossingen en is gecommitteerd aan de hoogste productnormen, wat ook bij de nieuwe Soltaire – Inbouw set duidelijk naar voren komt. “Ons schuifdeursysteem voor recht-schuivende deuren bestaat uit een hoogwaardig geanodiseerd aluminium frame en aluminium staanders, die een hoge stabiliteit en stijfheid garanderen en eenvoudig gemonteerd kunnen worden”, vertelt René van den Biggelaar, Business Unit Manager bij Henderson Nederland. “Het frame kan eenvoudig op de staanders worden geklikt, zonder dat hiervoor geboord hoeft te worden. Voor een solide bevestiging is één schroefje al voldoende, waardoor kostbare montagetijd wordt bespaard.”

Het schuifdeursysteem voor rechtschuivende deuren bestaat uit een hoogwaardig geanodiseerd aluminium frame en aluminium staanders, die een hoge stabiliteit en stijfheid garanderen en eenvoudig gemonteerd kunnen worden.

 

In de rails is bovendien een uitsparing voorzien, waarin onderdelen zoals hangrollen en stops eenvoudig vanaf de zijkant ingehangen kunnen worden. “Dit biedt tevens grote voordelen bij vervanging of demontage; hiervoor hoeven namelijk geen elementen afgebroken te worden”, aldus Van den Biggelaar. “De hangrollen zijn vervaardigd uit RVS en voorzien van vier kogellagers, die een zeer lage weerstand op de rollen en een lichte en soepele bediening borgen.” Het schuifdeursysteem is standaard geschikt voor muurdiktes vanaf 125 millimeter (afgewerkt) en voor binnendeuren van 93 (breedte) tot 231,5 (hoogte) centimeter. Doordat Henderson Nederland met losse profielen werkt, zijn op aanvraag ook grotere deurafmetingen mogelijk.

Keur aan uitbreidingsmogelijkheden

De nieuwe Soltaire – Inbouw set is naar wens uit te breiden met een Softclose, die de deur opvangt en langzaam in de gesloten positie trekt. “Ook is een zelfsluitende afwerking mogelijk, waardoor de deur zich na opening steeds automatisch sluit”, vertelt Van den Biggelaar. “Onder de naam Evolve M2 – Inbouw set brachten we bovendien een geautomatiseerde uitvoering uit. Dit systeem is voorzien van een elektrische motor en bijbehorende besturingsunit, die naar wens met een drukknop, afstandsbediening, bewegingsmelder of elke andere gewenste besturing te bedienen is. Deze oplossing is onder andere geschikt voor ouderen of mensen die moeilijk ter been zijn.”

De Soltaire – Inbouw set is tevens beschikbaar in een Europees gecertificeerde brandwerende uitvoering (tot 30 minuten). Begin 2020 wordt bovendien een schuifdeursysteem tot 60 minuten brandwerendheid geïntroduceerd. Ook voor dubbele deuren. Optioneel is een afwerkset verkrijgbaar, inclusief houten afwerklijsten en borstelafdichtingen, waarmee de kopse kanten van de muur eenvoudig én esthetisch worden afgewerkt. Zonder dat de timmerman hiervoor extra inspanningen hoeft te leveren.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details