Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Screenzonwering geoptimaliseerd
Minimale aanzichtbreedte voor modern design: de nieuwe geleidingsrail van de heroal VS Z is met slechts 25 millimeter aanzichtbreedte de smalste op de markt. © heroal

Screenzonwering geoptimaliseerd

Sinds 2015 is de screenzonwering heroal VS Z een standaardoplossing op het gebied van externe zonweringssystemen. In de tussentijd is het assortiment uitgebreid met de heroal VS en de heroal VS C. Nu heeft het heroal verdere optimalisaties gerealiseerd om de systeemoplossingen op het gebied van design, functie en montage aan te passen aan de almaar groeiende eisen van verwerkers, architecten en opdrachtgevers, maar ook om de toepassingsmogelijkheden uit te breiden. 

Vooral in de projectbouw stijgt de vraag naar screenoplossingen voor glasoppervlakken, die het ruimteklimaat in het gebouw voelbaar optimaliseren. Waren tot voor kort screen zonweringssystemen van oppervlakken van 15 vierkante meter bij een breedte van vijf meter mogelijk, zijn nu nog grotere oppervlakken te creëren. De heroal VS Z is per direct beschikbaar in elementbreedten tot zes meter. Daarmee kunnen royale oppervlakken tot 18 vierkante meter (bij een breedte van 6 meter en een hoogte van 3 meter) met screendoek van schaduw worden voorzien. Deze afmetingen worden mogelijk gemaakt door een nieuwe as van 100 millimeter diameter. 

Bijzonder is de nieuwe geleidingsrail van de heroal VS Z met een aanzichtbreedte van slechts 25 millimeter. De geleidingsrail wordt onzichtbaar vastgeschroefd en is geschikt voor montage tegen de muur, op het raam of in de dag. Ook de bevestiging is meer tijdbesparend vormgegeven: de geleidingsrail kan op het wandmontageprofiel worden geklikt en maakt het mogelijk om het montageprofiel eenvoudig aan de constructie uit te richten. Als de geleidingsrail nog moet worden ingebouwd, om deze volledig aan het oog te onttrekken, dan kan dit nu dankzij de naar binnen liggende afdekking worden gerealiseerd. Een nieuwe, zeer stabiele zijkap met stalen motorlager en aluminium zijkap maakt het 25-millimetersysteem af. 

Voor nog meer keuzemogelijkheden zijn de kleur- en materiaalkeuze van de screendoeken voor de systemen heroal VS Z, heroal VS C (met RVS koordgeleiding) en heroal VS (met geleiding via de onderlijst) verder uitgebreid. Per direct zijn, naast de al bestaande weefsels, vier nieuwe textielsoorten beschikbaar. Hierbij gaat het om Sergé 3%, Sergé 600 Blockout Lunar, Sergé 600 Blockout Solar en Soltis 86 14%. Hiermee zijn nog meer geheel of gedeeltelijke verduisteringsmogelijkheden beschikbaar. Al naar gelang het gekozen doek wordt tot 100% van de zonne- en UV-straling geweerd.

Om plooivorming te beperken bij zeer brede, smalle of hoge elementen, is een nieuwe onderlijst ontwikkeld. Verschillende verzwaringsopties met een of twee verzwaringsstrips en een optionele extra stabilisatie door middel van een rechthoekige buis zorgen ervoor dat de spanning van het screendoek wordt geoptimaliseerd. De nieuwe onderlijst heeft dezelfde aanzichthoogte als de onderlijst uit het bestaande assortiment (type II).  Hierdoor is het combineren van deze onderlijsten prima mogelijk. Is een demontage van de screenzonwering noodzakelijk, dan is dit probleemloos mogelijk dankzij een geoptimaliseerde lagerprop. Dankzij de nieuwe demontagering  kan de buis eenvoudig uit de kast genomen worden.

Ook voor deur- en raamcombinaties worden nieuwe mogelijkheden ontwikkeld. Een installatie van gekoppelde elementen met verschillende elementhoogten kan nu met een doorlopende kast worden gerealiseerd.

Bovendien werd, voor een volledig verdekt aanzicht, een nieuwe kast in de groottes van 105 en 125 millimeter ontwikkeld. Deze heeft geen extra groeven voor plafond- en wandgeleiding nodig.

Voor het geval een revisie aan de onderzijde noodzakelijk is, is in de toekomst het FMB-kastsysteem met een grootte van 105 millimeter beschikbaar. Deze vormt een plaatsbesparend alternatief voor de bestaande FMB-kastgrootte van 125 millimeter. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details