Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘Simplifying Construction,  Maintenance & Repair’

‘Simplifying Construction, Maintenance & Repair’

Ramen, deuren en poorten zijn vaak het visitekaartje van een woning of ander gebouw. Het is daarom belangrijk dat ze niet alleen bij de installatie maar ook vele jaren daarna tip top in orde zijn. Novatio ontwikkelt en levert al sinds 1978 oplossingen voor de assemblage, de reiniging en de reparatie van ramen, deuren en poorten.

Ze worden gebruikt door de fabrikanten bij de productie, maar ook door de particulier voor het onderhoud. De firma uit Olen heeft intussen een ruim assortiment producten: smeermiddelen, oppervlaktebehandeling, reinigingsmiddelen, verlijmingsproducten. De professional kan er ook terecht voor complete, al dan niet gepersonaliseerde, onderhoudsboxen.

Bij Novatio ligt de focus op de zorg en nazorg van ramen en deuren, sectionale poorten, zonwering, terrasoverkappingen, …. Het Belgische familiebedrijf is een internationale speler geworden met vandaag een honderdtal medewerkers, actief in 28 landen, die innovatieve oplossingen en concepten biedt voor onderhoud en reparatie in de bouw, maar ook in de industrie en de automotive sector.

Seal & Bond Sealtrans bijvoorbeeld is een semi transparant water- en winddicht afdichtingsmiddel voor verstekverbindingen.

 

“Met een team van technische adviseurs focussen we ons specifiek op de ramen en deurensector. We luisteren naar de vraag uit de markt en zetten die behoeften om in een specifiek product. Het gaat daarbij niet om massaproductie, maar we gaan op zoek naar specifieke oplossingen binnen een bepaalde productgroep. Daarvoor hebben we in Olen een eigen R&D-afdeling en wetenschappelijk labo, dat continu bezig is met de optimalisatie van bestaande producten en de ontwikkelingen van nieuwe, innovatieve oplossingen”, zegt brandmanager Geert Vanlommel.

“In sommige gevallen is het ook nodig om verschillende producten te combineren, al dan niet in een bepaalde volgorde, om een optimaal resultaat te bekomen. Deep Cleaning bijvoorbeeld wordt gebruikt als voorbereiding bij het reinigings- en verlijmingsproces. Een perfecte verlijming vraagt immers om een perfect contact van de lijm met de oppervlakken van de te lijmen materialen. Daarvoor is het in de eerste plaats belangrijk om zichtbare stof- en vuillagen te verwijderen met een watergedragen reinigingsmiddel en vervolgens organische apolaire vervuiling los te weken en op te lossen, om finaal de resterende microvervuiling te verwijderen.  
Voor elke fase bieden we een kwalitatieve oplossing met respectievelijk de FA Clean, de Safety Clean en de Multifoam.”

Novatio ontwikkelt en produceert kwalitatieve producten voor verlijmingsvoorbereiding, reinigen,
oppervlaktebehandeling en smering.

 

Maintenance boxen

Novatio biedt intussen een compleet assortiment producten voor gebruik tijdens de voorbereiding van het verlijmingsproces, tijdens de productie en montage van ramen en deuren én voor het onderhoud en de reparatie. Seal & Bond Sealtrans bijvoorbeeld is een semi transparant water- en winddicht afdichtingsmiddel voor verstekverbindingen. In combinatie met Special Primer heeft dit product een sterke hechting op structuurlakken en andere moeilijk te verlijmen coatings. Surface Renewer herwaardeert oppervlakken en brengt de intensiteit van de originele kleur terug. Dit product beschermt tegen verwering en geeft een langdurige voeding aan lakken en kunststoffen.

Surface Renewer herwaardeert oppervlakken en brengt de intensiteit van de originele kleur terug.

 

“Samen met onze klanten ontwikkelden we ook onderhoudsboxen voor aluminium en PVC ramen, deuren, poorten en terrasoverkappingen. Die Maintenance boxen bestaan uit producten voor reiniging en bescherming. Ze bestaan in drie versies: Alubox-
Basis, Alubox-Plus en PVCbox. De boxen worden door fabrikanten, zoals Reynaers, Stobag, Harol, en vele anderen, op de werkvloer gebruikt. Ze bieden ze echter ook aan hun verdelers aan, die ze op hun beurt aan de eindklant verkopen. Zo blijft het contact tussen eindklant en installateur steeds bestaan, waardoor vaak ook voor toekomstige investeringen met eenzelfde installateur gewerkt wordt”, zegt Mano Geuns, sales manager bij Novatio. “We krijgen immers meer en meer vragen om die boxen te personaliseren. Dat gaat van de invulling van de box tot het ontwerp van een eigen ‘private label’ verpakking met visual en logo.”

Primeur op Polyclose

Novatio is al jaren een gevestigde waarde in België en focust nu ook meer en meer op de Nederlandse markt, die toch een andere aanpak vraagt. De specialist blijft ook continu investeren in innovatieve producten. Zo presenteren ze op Polyclose een lijm en kit die ook uithardt bij een temperatuur onder nul, waardoor men op elk moment op de bouwwerf en in het atelier kan blijven doorwerken.
Novatio richt zich verder ook op andere landen in Europa en zal daarom ook deelnemen aan de komende editie van Fensterbau Frontale in Nürnberg (Duitsland).   

POLYCLOSE – STAND 1525

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details