Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Slank beslag voor naar binnen draaiende ramen
De uitstraling van deze straat kan behouden blijven. (Beeld: Loek van Walsem)

Slank beslag voor naar binnen draaiende ramen

De uitstraling van weleer, met alle comfort- en veiligheidseisen van nu

Naar buiten draaiende ramen zijn ruimtebesparend. Bewoners kunnen hun vensterbanken vrij inrichten en insectenhorren kunnen eenvoudig gemonteerd worden. Het is niet voor niets dat deze ramen lange tijd zeer in trek waren waren in onze Nederlandse woningen. “In nieuwbouwprojecten worden naar buiten draaiende ramen steeds vaker vervangen door draaikiepramen, maar in renovatieprojecten zijn de ramen nog onverminderd populair”, weet Frank Kok, die samen met zijn broer Genio handelsonderneming J.P.M. Kok leidt. “Hiermee kan immers de uitstraling van weleer behouden blijven. In combinatie met ons HABO beslag wordt tevens aan de hedendaagse eisen voor bediening en inbraakveiligheid voldaan.”

Het raam is op elke gewenste stand vast te zetten. (Beeld: Loek van Walsem)

J.P.M. Kok uit Soest is al sinds 1935 een toonaangevende groothandel in kwaliteitsbouwbeslagsystemen. Het assortiment bestaat hoofdzakelijk uit hang- en sluitwerk voor kozijnen, ramen en deuren, die van gerenommeerde fabrikanten in Zweden, Duitsland, Engeland, Italië en China worden betrokken. Veel producten zijn gecertificeerd volgens ISO 9001, ISO 14001, SKG, KOMO en het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Grote belangstelling

J.P.M. Kok vertegenwoordigt producten van onder andere HABO, HAKO, WINLOCK, GSG, Frank Allart, Giesse, ERA, SWF, AH en Schlegel, die in veel gevallen speciaal ontwikkeld of aangepast zijn voor de Nederlandse markt. Het HABO-beslag maakt sinds 1960 deel uit van het assortiment en kan nog altijd op grote belangstelling rekenen, aldus Kok. “In de afgelopen 64 jaar is het beslag flink geëvolueerd, op basis van de eisen én wensen in de markt. Zo is het beslag slanker geworden, zodat de timmerfabrieken minder hout hoeven weg te halen om de systemen in hun kozijnen in te bouwen. Bovendien is het beslag uniform qua verwerking.”

Inbraakwerende meerpuntssluiting

Het HABO-beslag is gemaakt van gegalvaniseerd staal. Aan de basis ligt een inbraakwerende meerpuntssluiting met een daaraan gekoppelde raamuitzetter. “De bediening is heel eenvoudig. Met een greep kunnen meerdere sluitpunten en een uitzetter worden bediend”, aldus Kok. “Hierbij is het raam op elke gewenste stand veilig vast te zetten.” Mooi aan het HABO-beslag is dat het ook geschikt voor uitzonderlijke situaties. “Bijvoorbeeld als men de kruk hoger wil hebben of in het geval van een dunne tussenstijl. Bijvoorbeeld in het Soesterkwartier in Amersfoort is het HABO-beslag om deze reden een uitkomst gebleken.”  

Wanneer naar binnen draaiende ramen gecombineerd worden met het HABO beslag, dan wordt aan alle hedendaagse eisen voor bediening en inbraakveiligheid voldaan.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details