Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Slank systeemplatform opent nieuwe mogelijkheden
De verlijming gebeurt in de glassponning zonder metalen warmtebrug en glasvezelversterkte powerdur-strips vervangen de staalwapening in vleugel en kader. Dat zorgt voor een verlaagde CO2-voetafdruk.

Slank systeemplatform opent nieuwe mogelijkheden

‘We willen onze innovatieve ontwikkelingen opnieuw live aan de markt voorstellen’

Bij de keuze van bouwmaterialen wordt ook steeds meer op ecologische aspecten gelet. Het gaat daarbij niet alleen om het spaarzame gebruik van middelen, maar ook over een holistische benadering. Dat houdt in, dat fabrikanten al tijdens de productie efficiënt moeten zijn als ze punten willen scoren bij hun klanten. Met energeto® neo speelt aluplast hier perfect op in. Dit nieuwe systeemplatform combineert de hoge prestaties van de beproefde energeto®-technologieën met een modern en tijdloos design. Bovendien maakt de fabrikant bij de productie efficiënt gebruik van hulpbronnen.

Het nieuwe systeemplatform energeto® neo combineert de hoge prestaties van de beproefde energeto®-technologieën met een modern en
tijdloos design.

Voor het team van aluplast kan Polyclose niet snel genoeg de deuren openen. “Na de ontgoocheling van januari zijn we blij dat we er na de zomervakantie toch weer bij kunnen zijn”, zegt CEO Patrick Seitz. 

“We willen onze innovatieve ontwikkelingen opnieuw live aan de markt voorstellen. We hechten heel veel belang aan die persoonlijke, constructieve gesprekken met onze klanten en partners. Niets is meer verhelderend dan het persoonlijke contact en de directe feedback van de professionele bezoeker op onze ontwikkelingen.” 

‘woodec’ is een nauwelijks van echt te onderscheiden houtlook folie en ‘aludec’ ziet er niet alleen uit als gepoederlakt aluminium, maar voelt ook zo aan.

Innovatie op maat van de klant vormt immers al 40 jaar lang een hoeksteen van het succes van de specialist in raam- en deursystemen. Zo verrichtten ze pionierswerk op het vlak van de lijmtechnologie voor de raamproductie en met powerdur, een speciale glasvezelversterkt kunststof, wordt het gebruik van staal tot een minimum beperkt of wordt er zelfs geen staal meer gebruikt. In deze tijden met een gebrek aan grondstoffen en hoge staalprijzen kan dit een heel belangrijke rol spelen.

energeto® neo

Geïnspireerd door de Bauhaus-stijl combineert energeto® neo, het nieuwste systeemplatform van aluplast, de voordelen de technologieën ‘bonding inside’ en ‘powerdur inside’ met een modern en tijdloos design. De verlijming gebeurt in de glassponning zonder metalen warmtebrug en glasvezelversterkte powerdur-strips vervangen de staalwapening in vleugel en kader. 

Op die manier kan in vergelijking met een conventioneel, staalversterkt raam de CO2-voetafdruk met 15% verminderd worden. Deze beide technologieën worden aangevuld met ‘foam inside’, waarbij speciaal polyurethaanschuim voor uitsterkende isolatiewaarden zorgt. 

“Energeto® neo biedt veel mogelijkheden om op een efficiënte manier elegante en performante ramen te produceren. Het slanke aanzicht en het rechtlijnige design vallen bij de klanten in de smaak”, zegt Michael Hennig, directeur bij de Hennig Haus GmbH, één van pilootklanten voor dit systeem. Met energeto® neo biedt aluplast zijn klanten een oplossing om met eenzelfde platform een breed spectrum aan toepassingen te dekken en de ramen helemaal volgens de smaak van de klanten te realiseren. Zo bestaat er bijvoorbeeld ook een offset-variant, die het raam meer ruimtelijkheid geeft, en een inbouwvariant, die de ruimte dan weer een uniforme, gesloten optiek geeft.

Hout en aluminium-look

Ook op het vlak van kleuren en oppervlakken blijft de firma verder ontwikkelen om zo bijvoorbeeld te kunnen inspelen op de trend naar de natuurlijke uitstraling van hout en de edele look van alumimium. Eerst introduceerde aluplast met ‘woodec’ een nauwelijks van echt te onderscheiden houtlook folie en vervolgens werd dat gamma uitgebreid met ‘aludec’, dat er niet alleen als gepoederlakt aluminium uitziet, maar ook zo aanvoelt. 

Een nieuwe korrelstructuur maakt de oppervlakken krasvast. Door de PVDF-laag zijn ze bestand tegen chemicaliën en zeer eenvoudig te onderhouden. De combinatie van woodec en aludec zorgt voor grondstof besparende kunststof raamsystemen met een hout of aluminium look.  

Bezoek ons op Polyclose standnr. 1100.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details