Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Slijtvaste, wind- en waterdichte dorpel voor kunststof hef-schuifpui vindt zijn weg naar profielhuis
‘Deze maatwerkdorpels zijn licht in gewicht en eenvoudig verwerkbaar door de kozijnenfabriek, doordat ze volledig afgemonteerd aangeleverd worden’

Slijtvaste, wind- en waterdichte dorpel voor kunststof hef-schuifpui vindt zijn weg naar profielhuis

Soms vraagt de markt om specifieke producten. Zo ook bij Venster Techniek, waar vanuit de markt de vraag binnenkwam om een variant te maken op de beproefde EEAL-dorpel voor kunststof kozijnen, ditmaal voor toepassing bij kunststof hef-schuifpuien van Gealan. Thomas Keizer van Venster Techniek vertelt: “Speciaal voor de S9000 serie van Gealan hebben we nu de EEAS-dorpel voor kunststof kozijnen ontwikkeld, helemaal aangepast op het S9000 profiel van Gealan. De dorpel is 190 mm breed en sluit dankzij speciale vulstukken naadloos aan op het kozijn.”

Daarmee is Gealan het eerste profielhuis waarvoor de befaamde glasvezelversterkte dorpel voor hef-schuifpuien beschikbaar is. “De dorpel is vanaf nu te bestellen. Daarnaast zijn we aan het kijken of we voor de andere profielhuizen ook een dergelijke dorpel kunnen realiseren”, aldus Keizer.

Glasvezelversterkt en slijtvast, op maat voor profielhuizen

De EEAS-dorpels voldoen aan de voorschriften uit het Bouwbesluit en zijn slijtvast. De goede eigenschappen ontleent deze dorpel mede aan het feit dat deze gemaakt wordt uit glasvezelversterkt basisprofiel met een hoogwaardige coating. Standaard wordt de gehele dorpel geleverd in Stone-Look. Keizer: “Dit maakt de dorpel uitermate slijtvast en daarmee behoudt deze zijn esthetische waarde. De neuten worden profielhuis-specifiek in huis geproduceerd zodat de overgangen op de kozijnstijlen geen probleem vormen, maar netjes op  de neut aansluiten.”

De pui gemonteerd op de testkast bij Venster Techniek.

De EEAS-dorpel ligt volledig in lijn met de EEAL-dorpel voor Gealan. Dit zorgt voor een esthetisch aanzicht van de woning. Standaard zijn de dorpels leverbaar tot een lengte van 7 meter. Ook heeft de dorpel voor kunststof hef-schuifpuien dezelfde diepte als het kunststofprofiel, waardoor de productie van het kozijn geen hinder ondervindt van een uitstekende dorpel. “Er zijn centreerpennen in de neut gemonteerd om het verdraaien van de stijl ten opzichte van de neut te voorkomen. Daarnaast loopt de deur erg soepel over de rails doordat hier gebruik is gemaakt van RVS.” 

De EEAL dorpels voor kunststofkozijnen die Venster Techniek produceert voor de verschillende profielhuizen, worden op maat gefabriceerd, dus ook voor het Gealan S9000 systeem. 

“De voordelen zijn legio. Deze maatwerkdorpels zijn licht in gewicht en eenvoudig verwerkbaar door de kozijnenfabriek, doordat ze volledig afgemonteerd aangeleverd worden. Daarnaast zijn ze leverbaar met en zonder dubbele dichting en met beglazing direct op de dorpel. Hierdoor kun je een goede dichting realiseren en hoef je geen tussendorpel te produceren, iets wat het productieproces verstoort. Door middel van de voorgemonteerde glasopname kun je eenvoudig de glaslijst integreren op de dorpel. Verder is de dorpel superisolerend door het materiaal dat wordt gebruikt in het basisprofiel. Doordat er volledige neuten op de dorpel gemonteerd zitten hoeft de kozijnstijl niet ‘gecontramald’ te worden op de dorpel. Dit zorgt ervoor dat je afdicht op een vlak met als gevolg dat je altijd waterdicht bent. De dorpel kan dus probleemloos onder het kozijn bevestigd worden zonder uitstekende delen. We kunnen dorpels uit één stuk maken tot een lengte van maar liefst 7 meter.”

Een mooie toevoeging

Bas van den Eerenbeemt, accountmanager bij Gealan, zegt over de toevoeging van de EEAS -dorpel: “Voor Gealan is dat goed nieuws. Wij leveren zelf namelijk geen eigen onderdorpels en ik weet dat verwerkers die ook hef-schuifpuien maken met ons S9000 systeem trouwe gebruikers zijn van de onderdorpels van Venster Techniek. Het feit dat bij Gealan hef-schuifpuien nu ook gebouwd kunnen worden met een slijtvaste onderdorpel, is een interessante aanvulling op het pallet aan mogelijkheden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details