Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Slim deurenconcept bespaart tijd én kosten
Bouwproject Bouwbedrijf Wagemakers Oss.

Slim deurenconcept bespaart tijd én kosten

Bij Burghouwt snappen ze dat niet alleen, met het ondersteunende DeurenConcept handelen ze er ook naar. Om aannemers de gewenste support te bieden, bezit de projectenafdeling van de technische groothandel alle kennis voor een gestroomlijnde afhandeling van dit onderdeel van de bouwstroom. “Het is onze kracht om alles binnen budget en planning haarfijn op elkaar te af te stemmen en succesvol op leveren”, zegt Ruud Klijn, manager van de projectenafdeling.

Met het DeurenConcept ontzorgt Burghouwt aannemers bij het plaatsen van deuren en hang- en sluitwerk. Daarmee voorziet het bedrijf in een grote behoefte. “De bouw wordt complexer en de wetgeving rond brand- en rookveiligheid en vluchtwegen is de laatste jaren strikter geworden”, aldus Klijn.

“Verder hebben gebouwengebruikers steeds vaker eigen wensen en kenmerken bouwprojecten zich veelal door een design and build/construct-variant. Daarbij is niet het bestek leidend, maar wordt specifiek gekeken naar wat er gebouwd moet worden om in de behoeften te voorzien. Dat alles maakt het voor de werkvoorbereider vaak moeilijk om bij te benen. Meedenkende partners zijn op dit vlak dan ook onmisbaar.” 

Terraced Tower (Besix) Rotterdam.

Dat meedenken met de aannemer doet Burghouwt met zijn projectenafdeling. “Op dit moment leveren we vanuit dit bedrijfsonderdeel vooral DeurenConcept-projecten op”, zegt Klijn. “Daarbij nemen we de klant op de bouwplaats het gehele traject op het gebied van deuren en hang- en sluitwerk uit handen. Van advies tot en met nazorg. Met als resultaten een gestroomlijnde afhandeling van alle facetten binnen deze discipline en een aanzienlijke besparing qua tijd en kosten.”

Overleg voor en tijdens het bouwproces voorkomt faalkosten.

Alle kennis in huis

DeurenConcept-projecten kenmerken zich vaak door een wat langere doorlooptijd. Periodes van vier tot zes maanden zijn geen zeldzaamheid. “We produceren zelf geen deuren en hang- en sluitwerk”, licht Klijn de projectmatige invulling qua hardware toe. “Dat doen Van Vuuren en Houtindustrie, gewaardeerde partners van Burghouwt die elkaar perfect aanvullen. Wij bezitten juist weer alle kennis op het gebied van kozijnen, deuren, glas en hang- en sluitwerk. Een expertise die ons in staat stelt om de wensen en eisen op de bouwplaats op de juiste manier op elkaar af te stemmen.” Wat het hang- en sluitwerk betreft, maakt Burghouwt daarbij gebruik van gerenommeerde A-merken. Daarnaast levert en monteert de groothandel ook elektrische deurautomaten en toegangscontrolesystemen.

Ontzorging als het gaat om deurenconcepten.

Organisatie als kracht

Planning en uitvoering luisteren nauw in de bouw. Dat geldt zéker voor deuren en hang- en sluitwerk, zo blijkt. “Aangezien deuren pas nét voor de oplevering gemonteerd worden, is te laat leveren geen optie en te vroeg leveren zeer schadegevoelig. Onze kracht zit ‘m in het vermogen om alle aspecten binnen budget en tijdsplanning rond te krijgen en te vertalen naar een opgeleverd project”, aldus Klijn, die benadrukt dat Burghouwt het DeurenConcept ziet als een investering in de klant. “In plaats van volumes te verkopen, investeren we liever in een duurzame relatie met onze klanten om onze kwaliteiten te bewijzen. Ongeacht of het nu gaat om een enkele deur of een omvangrijk project.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details