Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Slim en veelzijdig gevelbouwconcept: vijf bouwstenen, één totaaloplossing

Slim en veelzijdig gevelbouwconcept: vijf bouwstenen, één totaaloplossing

Het ontwikkelen, produceren en leveren van oplossingen in raam- en deurtechniek voor aluminium, stalen en kunststof profielsystemen is al ruim 40 jaar de specialiteit van VBH Nederland. Maar eerst en vooral streeft het bedrijf ernaar om als een betrouwbaar, competent en innovatief verlengstuk van haar afnemers te fungeren.

Het bewijs daarvan levert de vanuit Oosterhout opererende onderneming onder meer met het in 2017 geïntroduceerde systeQ, het slimme, veelzijdige en profielsysteemonafhankelijke gevelbouwconcept. Een vinding die volgens LogiKal®-adviseur Rowin van Drunen en marketingcommunicatiemanager Frank Vollenbronck met recht als ‘het systeem voor systemen’ mag worden betiteld.

Met het systeQ totaalconcept komt VBH Nederland optimaal tegemoet aan de wensen van producenten van aluminium ramen, deuren en gevelelementen. Sterker nog, het systeem, bestaande uit diverse producten en service tools, is synoniem voor efficiënte werkprocessen, uniformiteit, foutenreductie en aanzienlijke besparingen. Zowel qua tijd als geld. “En dat heeft alles te maken met het feit dat de systeQ hang- en sluitwerksystemen perfect zijn afgestemd op alle gangbare aluminium profielsystemen”, aldus Van Drunen. “Verder voldoen ze aan alle geldende eisen en normeringen. Die optelsom zorgt ervoor dat onze afnemers met systeQ zijn verzekerd van slimme, hoogwaardige producten en eenvoudige productieprocessen.”

VBH Nederland gevelbouwconcept

In de VBH Meedenkkamer in Oosterhout worden de diverse systeQ oplossingen getoond waarbij bezoekers steevast worden verrast door de technische oplossingen.

 

Combinatie

De kracht van het systeQ gevelbouwconcept schuilt in de slimme combinatie van vijf afzonderlijke bouwstenen tot één totaaloplossing. “Deze bouwstenen, te weten producten, CE-certificeringen, documentatie, Orgadata en technische tekeningen, vormen de basis van het concept”, zegt Vollenbronck. “Het assortiment omvat een breed programma hang- en sluitwerk voor ramen en deuren van diverse gerenommeerde fabrikanten én systeQ producten waarbij eigen innovatieve doorontwikkelingen zijn toegepast. De slotpakketten kenmerken zich onder meer door uniforme maatvoeringen, minder diepe slotkasten, isolerende en soepel geleidende ISO-onderlegplaten en fluisterdagschoten. Tegelijk zijn de systeQ slot- en vluchtdeursystemen op alle relevante vlakken gecertificeerd: qua wind- en waterdichtheid, maar ook als het gaat om inbraakwerendheid.”

In het geval ze worden toegepast voor vlucht- en paniekdeuren voldoen ze bovendien in elke situatie aan de EN179, EN1125 en de geldende eisen wat betreft ontgrendelbaarheid. Last but not least worden de producten per deur als compleet pakket verpakt. Tevens worden logistieke processen volledig afgestemd op de wensen van de klant.

VBH Nederland gevelbouwconcept

VBH LogiKal® expert Rowin van Drunen helpt desgewenst met het optimaliseren van voorinstellingen en het definiëren van een klantspecifieke standaard.

 

Hand in hand

Kennisvergroting, efficiency en gebruiksgemak gaan met systeQ hand in hand. Zo hebben gebruikers dankzij de speciale VBH systeQ module in LogiKal® de beschikking over een complete databank die volledig is afgestemd op de gangbare profielsystemen. Hierbij is de functie van de deuren en ramen steeds het uitgangspunt en tonen duidelijke pictogrammen in één oogopslag het type vergrendeling. Dat maakt calculeren, tekenen, bestellen en zelfs het aansturen van CNC-machines tot een fluitje van een cent.

“Want naast een veelheid aan commerciële informatie zijn óók alle frees- en boorbewerkingen al voorgeprogrammeerd. Zo zorgt het systeQ concept in elke situatie voor een snel en doelmatig werkproces”, zegt Van Drunen. “Kom je er als gebruiker desondanks toch niet helemaal uit? Dan bieden onze experts graag de helpende hand om de instellingen binnen LogiKal® te optimaliseren en een persoonlijke standaard in te stellen. Op die manier kunnen interne werkprocessen van onze klanten nóg efficiënter op elkaar worden afgestemd.”


De voordelen van systeQ

• razendsnelle calculatie en efficiënte werkvoorbereiding;

• optimale productieprocessen;

• eenvoudige montage;

• rechtszekerheid;

• voldoet altijd aan de norm;

• ondersteuning.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details