Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Slimme mensen kiezen voor  deuroplossingen uit Duitsland

Slimme mensen kiezen voor deuroplossingen uit Duitsland

Het zal niemand verbazen dat juist Woelm GmbH uit Heiligenhaus (Duitsland) haar leveringsprogramma heeft uitgebreid met Smart oplossingen, wanneer het om het comfortabel openen en sluiten gaat van schuif- en draaideuren. Woelm ontwikkelt haar producten op basis van de laatste wensen uit de markt en is koploper qua innovatie.

Woelm

De motorisch aangedreven schuifdeur HELMatic.

 

We spreken met Reinoud van der Kroon van Woelm, over alle goede eigenschappen die gepaard gaan met de slimme techniek. “Smart schuif- en draaideuren bieden de gebruiker niet alleen meer bedieningscomfort. Ze zorgen voor extra veiligheid op alle fronten en regelen een beheerst gebruik van de deur. Dat voorkomt schade en onnodige slijtage”, opent Van der Kroon het gesprek.

Slimme schuifdeurtechniek

Woelm

Deurgreep met KWS SmartTouch.

 

“Met HELM SmartStop worden schuifdeuren automatisch afgeremd en naar hun eindpositie getrokken. Rustig, beheerst en geluidloos”, legt Van der Kroon uit. “HELM SmartClose zorgt ervoor dat een schuifdeur mechanisch te openen en te sluiten is, zonder elektra. Kijken we naar schuifdeuren die in wandnissen zijn ingebouwd, dan zorgt HELM SmartTip niet alleen voor extra bedieningsgemak, maar ook voor een stuk esthetiek. Door simpel tegen de kopse kant van de deur te drukken, krijgt deze vanuit de wandnis een zetje mee in de goede richting en komt de deur uit de nis. Daarmee maakt Woelm het mogelijk om de deur volledig in de nis te laten verdwijnen. In open toestand zie je de vleugel dus niet, dat zorgt voor een mooie optiek. Een greep is immers overbodig geworden, komgrepen volstaan hier.”

Connected en comfortabel

Woelm

Het HELM SmartStop systeem.

 

“Automatisering staat bij Woelm hoog in het vaandel. Zo is er het SmartTouch systeem van KWS. Een slimme deurgreepstang met een ingebouwde sensor, die feilloos doorheeft of de persoon die naar binnen wil, toegang verleend mag worden. Met de juiste transponder op zak hoeft de gebruiker de deurgreep slechts aan te raken en de deur wordt ontsloten. Extra bedieningsgemak kan worden verkregen via een app op de smartphone. Daarmee kan de eigenaar op afstand de deur ontgrendelen”, schetst Van der Kroon.

Daar stopt het echter niet qua technologie. Niet alleen de KWS SmartTouch, maar ook verschillende HELM producten kunnen met universele besturingen op ieder huisautomatiseringssysteem aangesloten worden.

“HELM schuifluiken, HELM toegangspoorten en ook de motorisch aangedreven schuifdeur HELMatic kunnen via SmartHome systemen aangestuurd worden”, legt Van der Kroon uit. “Woelm heeft met het Homelink Ready concept de weg geplaveid voor het connected maken van alle daartoe geschikte componenten, die vervolgens via smartphone of tablet bediend en gecontroleerd kunnen worden. Woelm volgt de ontwikkelingen binnen deze technologie op de voet en zal voortdurend met innovatieve oplossingen komen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details