Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Slimme warmtepompconcepten tijdens vakbeurs Energie

Slimme warmtepompconcepten tijdens vakbeurs Energie

De wereld verandert. De aarde warmt op en fossiele bronnen worden schaars. Ventilatiefabrikant Duco koestert de ambitie om de woningvoorraad grondig te ‘vergroenen’. Vaak wordt er bij een renovatie gedacht: cv-ketel eruit en warmtepomp erin, klaar is Kees. Maar zo simpel is het vaak niet. Met de introductie van de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco Hybride tijdens vakbeurs Energie mikt Duco op gezinnen die hun woning stap voor stap wensen te verduurzamen tot een volledig gasloze woning.

Vol gas voor gasloos

De ventilatiewarmtepomp is ‘hot’ en krijgt veel aandacht met het oog op BENG bouwen en de ambitie om de veelbesproken klimaatdoelstellingen te halen. De opkomst op de themadag ‘Vol gas voor gasloos: FEIT of FICTIE?’ van Duco in juni jongstleden is veelzeggend. Niet minder dan 250 geïnteresseerden meldden zich aan om de woningvoorraad van morgen te bespreken.

Hybride opstelling

‘In tijden waar duurzaamheid belangrijker wordt, zijn hybride warmtepompen een slimme keuze’, verduidelijkt Dejonghe. ‘De DucoBox Eco heeft een gegarandeerd vermogen van 2,5 kW om tegemoet te komen aan de warmtevraag. Soms is de warmtevraag echter groter dan het aanbod. Dan springt een energiezuinige combiketel bij. Door de ventilatiewarmtepomp te koppelen aan een combiketel met boilervat, wordt de gasvraag van een woning sterk verlaagd, met 40 tot 60 % energiebesparing als gevolg!’

Ventileren volgens behoefte

De DucoBox Eco is onderscheidend door de geïntegreerde 2-zonesturing. Door de dag- en nachtzone via een ingebouwde klep afzonderlijk aan te sturen, wordt een minimaal geluidsvermogen bereikt. Door metingen op basis van CO2 en vocht wordt bepaald of er meer of minder ventilatie nodig is.

Slim gebruik van warmte

De warme retourlucht die een ventilatiebox uitblaast, zit boordevol bruikbare energie. De DucoBox Eco (COP: 5,3) haalt warmte uit de retourlucht en zet die om naar warm water voor verwarming of SWW. Zo verlaag je de energiekost, zorg je voor gezonde binnenlucht én houd je rekening met het milieu. Richting de toekomst is de DucoBox Eco technisch makkelijk uit te breiden van Hybride naar All-Electric door het toevoegen van een buffervat.

Ontdek het volledige gamma van slimme ventilatieboxen van Duco van 8 t.e.m. 10 oktober tijdens vakbeurs Energie in Hal 3, Stand F041.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details