Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuws

Slimme zonwering verlaagt koellast van nieuw kantoorgebouw Van Marcke

van-marcke-kortrijk-ducosun-wing-8-kopieren

16 april 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Wie vaak de E17 in België berijdt, kan het niet missen: het gigantisch gebouw dat dienst doet als kantoorgebouw voor Van Marcke. Het nieuwe gebouw in Aalbeke (BE) van de Belgische distributeur van sanitair en verwarming is een showcase van duurzame technieken: geothermische verwarming, brandstofcellen, groene stroom én architecturale zonwering.

BREEAM

Het bedrijf streefde met de bouw van haar nieuw distributiecentrum naar een BREEAM certificaat. Dit label staat voor duurzaamheid in de ruimste zin van het woord; van een duurzaam gebouwconcept tot het gebruik van duurzame technieken en materialen. Maar liefst 12.960 zonnepanelen sieren het dak van het nieuwe distributiecentrum. Grote glaspartijen verwelkomen het daglicht in het kantoor voor extra comfortbeleving.

naamloos-1-kopieren

Oververhitting voorkomen

Tijdens de wintermaanden zorgt laag invallende zonnestraling op de kozijnen voor een welgekomen hoeveelheid warmte-energie. Maar het zonlicht heeft ook zijn schaduwkantjes. Om oververhitting tegen te gaan in de zomer komt het er op aan om zoveel mogelijk zonnestraling op glasvlakken te vermijden. De architecturale zonwering DucoSun Wing biedt hiertegen soelaas. Resultaat? Een daling van de koellast tot 63% en een aanzienlijke temperatuurdaling, zonder energieverslindend koelsysteem.

Vleugelvormig lamel

De aluminium DucoSun Wing lamellen bieden op een structurele manier een oplossing in de strijd tegen oververhitting en zorgen tegelijk ook voor extra architecturaal cachet. De vleugelvormige lamellen fungeren als een extra schil voor de vliesgevel. In het kantoorgebouw van Van Marcke werd tot in de details berekend om het binnenvallend zonlicht te breken en zo te voorkomen dat de binnentemperaturen op warme dagen te hoog oplopen én dat de medewerkers in het kantoor geen last hebben van vervelende reflecties op hun schermen.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Profiel netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details