Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Sluittechniek nu ook met innovatieve meerpuntsvergrendeling

Sluittechniek nu ook met innovatieve meerpuntsvergrendeling

Het assortiment bestaat in totaal uit twee series sloten, waarbij de meerpuntssloten zijn ontworpen voor gebruik in zowel enkel- als dubbelvleugelige vluchtdeuren van aluminium of staal. Een derde serie zonder paniekfunctie volgt later dit jaar.

Markt biedt mogelijkheden voor innovatieve sluitsystemen

WILKA was tot nu toe vooral bekend als fabrikant van hoogwaardige een-punts-vergrendelingen en innovatieve cilindertechniek. “Wij zijn de afgelopen jaren echter zeer intensief bezig geweest met marktonderzoek. Volgens de uitslagen van deze onderzoeken biedt de markt veel mogelijkheden voor innovatieve sluitsystemen. Voor ons was dit de reden om ‘echt op het gas te trappen’ bij de ontwikkeling van meerpuntssloten en een systeem te presenteren waarmee vrijwel alle toepassingsgebieden kunnen worden afgedekt, zodat de klant echt alles uit één hand kan krijgen in de ware zin van het woord. Een duidelijk voordeel was natuurlijk dat we al een groot deel van het benodigde productie­proces in Velbert hadden”, beschrijft Product­manager Eldar Halilovic. 

“Daarnaast zijn de afgelopen maanden verdere investeringen gedaan om de efficiëntie van de productie te verhogen en de levertijden consistent kort te houden, zelfs bij een hoge bezettingsgraad.“

Serie 8600 (links) – Sleutelbediend meerpuntsslot met vluchtdeurfunctie. Serie 8700 (rechts) – Sleutelbediend, zelfvergrendelend meerpuntsslot met vluchtdeurfunctie.

Praktische voordelen voor de verwerker

Het nieuwe assortiment bestaat uit sleutelbediende meerpuntssloten met vluchtdeurfunctie, de 8600-serie, en zelfsluitende varianten van de 8700-serie. Bij de 8700-serie volstaat het om de deur gewoon dicht te trekken, want een handmatige vergrendeling is hierna niet meer nodig. Bovendien heeft de meerpuntsvergrendeling een manipulatievrije sluitvolgorderegeling in het hoofdslot, wat betekent dat er geen extra ontgrendelingsmechanismen nodig zijn voor de hulpsloten en dat er geen speciale sluitplaten nodig zijn. Ook is nagedacht over het onderwerp ‘achteraf inbouwen’. 

Als een elektronische upgrade van een deur ooit gewenst is, kan het meerpuntsslot van de 8700-serie eenvoudigweg worden uitgerust met een automatische opener. Dit is een aantrekkelijk geprijsd alternatief voor het motorslot. Met zo’n opener kan de deur automatisch, gemotoriseerd en in enkele seconden worden ontgrendeld, zelfs met toegangscontrole indien nodig en loopfunctie. In combinatie met een noodstroomvoorziening is deze variant dan ook geschikt voor rook- en brandwerende deuren. 

Voor de verwerker zijn er veel voordelen voor zowel de serie 8600 als de serie 8700, er is bijvoorbeeld maar één slot nodig voor de invulling van vier versies, de vluchtdeurzijde (naar buiten/naar binnen) en de draairichting (DL/DR) in alle vluchtdeurfuncties kunnen op de situatie worden ingesteld. 

Daarnaast zijn er individuele gebruiksmogelijk­heden binnen de 8000-serie, bijvoorbeeld door middel van slotkasten met uniform gefreesde afmetingen. Een achterdoornmaat van 15 mm maakt een flexibel gebruik mogelijk, zelfs in smalle profielen. 

Een geïntegreerde tolerantie in de sluitplaat zorgt voor een lichte bediening van het slot en zorgt er ook voor dat alle schoten betrouwbaar functioneren, zelfs als de deur tot 5 mm uit is gezakt. Een pluspunt op het gebied van veiligheid: met de op­tionele twee tegengesteld draaiende haakschoten in zowel de sleutelbediende als de zelfvergrendelende variant kunnen hogere veiligheidsklassen (tot RC 3) worden bereikt dan over het algemeen het geval is. 

Het is vanzelfsprekend dat de WILKA meerpuntssloten van de nieuwe 8000-serie voldoen aan alle relevante normen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details