Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Smarthome oplossingen voor iedereen:  ‘The smartest lock of the future’

Smarthome oplossingen voor iedereen: ‘The smartest lock of the future’

Er wordt momenteel koortsachtig gewerkt aan ‘Het slimste slot van de toekomst’, door een Nederlandse startup. Niet zomaar een startup overigens, er zit namelijk nogal wat gewicht achter. Het brein achter de operatie? Niemand minder dan Marijn van der Wal, eigenaar en directeur van Ankerslot. Eind 2020 moet de lancering van de eerste producten van Den Smart Home een feit zijn.

“Wel wil ik benadrukken dat Ankerslot en Den Smart Home echt twee op zich staande bedrijven zijn. Den Smart Home profiteert van de knowhow van Ankerslot uiteraard”, legt Marijn uit.

Geboren vanuit een persoonlijke passie voor technologie

Marijn: “Met Den Smart Home wil ik iedereen de mogelijkheid bieden om laagdrempelig in te stappen in de wereld van geautomatiseerde toegangscontrole. Het is toch fantastisch wanneer je op afstand kunt zien wie er aanbelt en op een gecontroleerde wijze toegang kunt verlenen? Of thuiskomen zonder sleutel op zak, want die heb je niet meer nodig. Je bedient het deurslot eenvoudigweg via je smartphone.”

Met zijn passie voor alles wat met technologie te maken heeft, kwam ook de wens om alles rondom de toegang van gebouwen te automatiseren. Marijn ontdekte welke drempels daarbij in de weg lagen. “Systemen die nu op de markt zijn worden te gecompliceerd gebracht, terwijl het in deze tijd juist de bedoeling is dat alles makkelijker wordt. Dat heeft me ertoe gebracht om een systeem te ontwikkelen zoals ik het zelf graag wil hebben: stabiel, veilig en gemakkelijk.”

Gebruik maken van bestaande sloten

Den Smart Home kan simpel op (de meeste) bestaande sloten gemonteerd worden. “Het systeem is makkelijk uit te breiden, voor extra veiligheid. Microfoons en camera’s toevoegen gaat gemakkelijk, alles werkt met elkaar samen, via één handige app”, vervolgt Marijn. “Het systeem moet gecontroleerde toegang bieden aan familieleden, verzorgenden en bezorgdiensten. We komen daarom graag in aanraking met partijen die willen samenwerken, bijvoorbeeld supermarkten, logistieke bedrijven et cetera.
Samen bouwen we aan het ‘Den Ecosystem’, voor meer toegankelijkheid én veiligheid.”

Momenteel werkt Marijn met een eigen team aan Den Smart Home, maar hij geeft aan dat er ruimte is voor geïnteresseerde partijen om in te stappen: “Of je nu investeerder bent die brood ziet in technologie van de toekomst, of een tech bedrijf bent dat denkt met eigen hardware te kunnen aansluiten, je bent van harte welkom voor een goed gesprek.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details