Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Software voor de schrijnwerkerij

Software voor de schrijnwerkerij

Goede software is steeds afgestemd op de noden van de klant. Dat weten ze bij Techwin Software als geen ander. De firma is immers al meer dan 25 jaar specialist in software-oplossingen voor de automatisering van bedrijfsprocessen in schrijnwerkerijen.

André De Weerdt startte in 1993 met de ontwikkeling van software voor de automatisering van de bedrijfsprocessen in schrijnwerkerijen. “Ik begon op vraag van één fabrikant in ramen en deuren, maar stelde vast, dat er veel meer schrijnwerkerijen de stap naar automatisering wilden zetten”, legt de bedrijfsleider uit. “Daarom wierf ik onmiddellijk een aantal medewerkers aan en met JoPPS ontwikkelden we een eerste module voor de calculatie van ramen en deuren. We bleven dit pakket verder optimaliseren, ontwikkelden nieuwe pakketten en na de verhuis naar ons huidige pand was er ook meer ruimte voor professionele opleidingen.”

Techwin Software

Techwin Software, het bedrijf van zaakvoerder Andre De Weerdt, ontwikkelt al meer dan 25 jaar software-oplossingen voor de automatisering van bedrijfsprocessen in schrijnwerkerijen.

 

Een continu proces

Door hard te werken en vooral goed te luisteren naar de klanten groeide Techwin uit tot een prominente leverancier van gespecialiseerde software voor de schrijnwerkerijen in de Benelux. “We starten vanuit een grondige analyse van de behoeften en optimaliseren in functie daarvan onze softwarepakketten. Ik werk niet met computerspecialisten, maar wel met mensen die door hun ervaring de software kunnen afstemmen op de dagdagelijkse realiteit in bedrijven”, zegt De Weerdt. “De ontwikkeling van software is immers een continu proces en elke nieuwe release wordt bijgewerkt op basis van concrete situaties.”

Een oplossing voor alle bedrijfsprocessen

Met de drie specifieke pakketten van Techwin kan het volledige bedrijfsproces in de schrijnwerkerijen geautomatiseerd worden. Bij JoPPS geeft de gebruiker simpelweg raam- of deur­type, breedte en hoogte in, waarna het systeem offertes, bestellingen, tekeningen, optimale zaaglijsten, werkopdrachten en machinesturingen kan genereren.

Techwin Software

Het begon met een ontwikkeling voor één fabrikant van ramen en deuren, maar vandaag worden de softwarepakketten JoPPS, JoRPA en JoSS bij heel wat schrijnwerkers ingezet.

 

“Met JoRPA krijgt de gebruiker een totaaloverzicht van de status van de bestellingen en de processen, maar ook van de bezetting in het atelier en op de werven”, vult de zaakvoerder van Techwin aan. “Ons softwarepakket JoSS, in combinatie met touchscreens en barcode­scanners, zorgt voor een papierloze aansturing en opvolging van de werkvloer met een geïntegreerde tijdsregistratie. Zo weet de gebruiker perfect wat de status is van de producties en kan hij eenvoudig bijsturen.”

Aandacht voor support en opleiding

Techwin gaat nog een stapje verder, want een ervaren supportafdeling installeert de nieuwe functionaliteiten bij de gebruiker, geeft opleidingen en ondersteunt klanten bij problemen. “We willen onze klanten voldoende opleiden, zodat ze de producten optimaal kunnen gebruiken”, licht De Weerdt toe. “Voor extra opleidingen, aanpassingen aan gegevens en het opstarten van nieuwe machinesturingen gaan onze ervaren support-medewerkers ter plaatse. En wie vragen of problemen heeft, kan steeds een beroep doen op onze support hotline.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details