Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Softwarehuis biedt webinars en opleidingen online aan
Orgadata schonk tablets aan ziekenhuizen en bejaardentehuizen, waardoor zieke mensen en senioren in coronatijden via video-chat toch met hun familie contact konden houden. (Foto: Andreas Garrels)

Softwarehuis biedt webinars en opleidingen online aan

Corona heeft de wereld in shock gebracht. Deze pandemie heeft het openbare en privéleven van de mens ingrijpend veranderd en de economie voor grote uitdagingen gesteld. Softwarehuis Orgadata heeft initiatieven genomen, zodat raamfabrikanten, deurproducenten en gevelbouwers ook in tijden van corona verder met succes kunnen werken.

Zo werd het aantal webinars rond LogiKal sterk uitgebreid. Om de 14 dagen opent moderator Sebastian Bode nu zijn virtueel opleidingscentrum en geeft tips en tricks, waarmee de gebruiker nog eenvoudiger en succesvoller met de software kan plannen en produceren.

Tips & tricks

De reeks ‘tips & tricks’ omvat eenvoudige oplossingen, die vaak tot grote resultaten kunnen leiden. Zo hebben de deelnemers tijdens de negende online sessie geleerd, hoe ze de tijden van de verschillende stappen in een productieproces kunnen vastleggen en in de software invoeren. Op basis van deze gegevens biedt LogiKal ondersteuning bij de nauwkeurige calculatie en de planning van de raamfabrikant. Tijdens een andere sessie ging het over het thema ‘Bouwen met glas’, dat door het gebruik van steeds groter wordende glaspartijen aan belang gewonnen heeft. 

Moderator Sebastian Bode gebruikte ook webinars om verschillende modules van LogiKal te presenteren. Zo besteedde hij aandacht aan de CAD-Suite, waarmee onder andere de aansluiting aan de muren getekend en berekend kan worden, en aan de module ‘productie-eenheden’, die het mogelijk maakt om posities te combineren en zo verspilling te reduceren. Veel thema’s werden op vraag van de deelnemers zelf in de lijst opgenomen. Ze kunnen hun ideeën immers tijdens een webinar via de speciale LogiKal-chat delen, waardoor de virtuele seminaries van Orgadata attractieve, interactieve sessies worden. 

Tijdens een webinar gaat Sebastian Bode op een attractieve manier verder in op een bepaald thema uit de LogiKal-software. (Foto: Dora Schneider)

Uitgebreidere opleidingen

De webinars in het Engels gaan om de 14 dagen op dinsdag en woensdag door en kunnen op PC, tablet of smartphone gevolgd worden. Orgadata gaat echter nog een stap verder en biedt nu ook meer doorgedreven opleidingen online aan. Net als bij de webinars kan een
LogiKal-gebruiker eenvoudig vanuit de concrete werkplaats of van thuis uit aan deze sessies deelnemen. Het ervaren team van Orgadata geeft opleidingen over verschillende thema’s, die één voor één op de behoeften van individuele firma’s afgestemd zijn. Zo kunnen de klanten de mogelijkheden van LogiKal nog beter benutten, zich verder verdiepen in reeds gekende zaken en nieuwe elementen ontdekken.

Ook het groot aantal interfaces van LogiKal met andere softwareprogramma’s was al een thema van één van de online sessies. Dat werd voorgesteld door de combinatie met het softwarepakket Athena van de firma CAD-Plan. De deelnemers konden ontdekken hoe de planning en tekening van een object met LogiKal en Athena vanuit één bron zonder problemen mogelijk was. Moderator Sebastian Bode toonde ook hoe raamfabrikanten en gevelbouwers dankzij LogiKal en Athena zonder stress laattijdige aanpassingen van bouwheren en architecten kunnen doorvoeren.

Denken aan de eigen mensen en de maatschappij

Uiteraard beschermt Orgadata ook zijn eigen medewerkers tegen de gevaren van Covid-19. Meetings op kantoor worden vervangen door videoconferenties en –chats en de medewerkers werken van huis uit verder aan de uitbreiding en optimalisatie van de LogiKal-software. Last but not least: Orgadata heeft ook mensen geholpen, die zwaar door de contactbeperking getroffen werden. Zo heeft het softwarehuis tablets geschonken aan ziekenhuizen en bejaardentehuizen. Dankzij deze toestellen konden zieke mensen en senioren via de video-chat toch contact houden met hun familie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details