Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Sor Kozijnen investeert in nieuwe machines
De machine van Tryma in werking bij Venster Techniek.

Sor Kozijnen investeert in nieuwe machines

“De Turkse machines fungeren boven verwachting”, zegt Harmen Bosma, directeur van SOR Kozijnen in Lelystad. “Begin 2021 had ik 9 maanden om het bedrijf productiegereed te maken. Ik kwam in contact met Dennis Koning en ik kreeg al snel vertrouwen in Tryma en de producten die ze verkopen. Samen hebben we er een mooi project van gemaakt en inmiddels draaien we volop en zijn wij ook dé showroom voor dit type productielijn in Nederland.’ 

SOR is ontstaan vanuit Tarion, een familiebedrijf met jarenlange ervaring. Met SOR kozijnen is een nieuwe tak opgericht. Het bedrijf is ambitieus en klaar voor de toekomst. Harmen Bosma: “We zijn als SOR Kozijnen bijvoorbeeld volledig circulair en ik zie nog veel meer kansen. Daar kunnen we nu op inspelen want het eerste jaar moesten we operationeel worden, daarna het proces stabiliseren en nu kunnen we opschalen en insteken op efficiency.”

Een medewerker van SOR Kozijnen bedient de machine.

Harmen Bosma koos via Tryma voor machines van Ozgenc Makina uit Turkije. “Deze machines waren prijstechnisch zeer interessant voor ons.” Dennis Koning van Tryma bevestigt dat de prijs-kwaliteit van deze machines erg goed is. “De loonkosten zijn lager dan in West-Europa. Het is dan ook een logische stap om daar de productie te laten doen. We zijn in verschillende fabrieken in Turkije geweest maar geen enkele  fabriek is kwalitatief op hetzelfde niveau als Ozgenc Makina. De fabrikant sluit daardoor heel goed aan op de Nederlandse markt. En, ook heel belangrijk: de technische ondersteuning is fantastisch.”

SOR kozijnen bracht samen met Koning een bezoek aan de fabriek in Turkije. Bosma:
“Ozgenc Makina produceert in een regio waar veel hoogwaardige autofabrikanten, zoals Renault, Hyundai en Toyota gevestigd zijn. Het is een moderne fabriek met goede arbeidsomstandigheden en een klantgerichte aanpak. Ik wil natuurlijk zo min mogelijk storingen. Als er iets is dan wordt het snel opgevolgd. Mijn ervaring is heel goed zowel met Tryma als met de fabrikant.”

“Voor Tryma betekent deze samenwerking dat wij klanten nog beter kunnen helpen om productiever te worden”, vervolgt Koning. “Door de relatief lage investering kunnen klanten eerder de stap zetten naar volledige automatische machines. Daar is nu met krapte op de arbeidsmarkt veel behoefte aan.”

Jurgen Rensen bij zijn Turbocut.

Daarom koos ook Venster Techniek voor een machine van Tryma. “Ik had heel veel mensen nodig voor de output die ik voor ogen had, dat was niet realistisch en er moest iets veranderen. Zo kwam ik uit bij de machines van Tryma”, zegt Jurgen Rensen, directeur van Venster Techniek. 

Het bedrijf in Zelhem is al ruim twintig jaar een begrip in de wereld van kozijnen. Venster Techniek levert ruim duizend onderdorpels voor houten en kunststof kozijnen per week. De klant staat daarbij centraal. 

Rensen: “Tijdens mijn zoektocht naar een automatische lijn, liet Dennis Koning mij deze machine zien in een folder en mijn interesse was direct gewekt. Gelukkig kon ik de machine in België bekijken. Later ben ik met Dennis naar de fabriek in Turkije gegaan. Ik had geen idee wat ik me moest voorstellen en was aangenaam verrast. Ozgenc Makina heeft net als wij dat hebben, een nuchtere aanpak en de klant staat op de eerste plaats.”

Harmen Bosma bij de Turbocut in Lelystad.

De machine in Zelhem draait inmiddels volop. “Natuurlijk zijn er wat kleine aanloopproblemen geweest. Ik heb nooit anders meegemaakt met machines van dit formaat. Maar wederzijds vertrouwen en een goede communicatie is dan belangrijk en dat heb ik met Tryma ervaren. Daarom zijn we in gesprek met Tryma voor de aanschaf van een tweede machine. En zij zijn ook meer dan welkom om deze machine aan andere klanten te laten zien.’    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details