Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Soudal investeert in voorgecomprimeerde zwelbanden en neemt de Franse marktleider Tramico over
Van links naar rechts: Bart Moonen (Soudal NV), Hayley Crosby (Vita Group), Stuart Rob ( Vita Group), Vic Swerts (Voorzitter Soudal NV), Dirk Coorevits (CEO Soudal NV), Jurgen Vandervelden (Soudal NV), Ronan Bariou (Tramico)

Soudal investeert in voorgecomprimeerde zwelbanden en neemt de Franse marktleider Tramico over

Soudal heeft het Franse bedrijf Tramico overgenomen, marktleider in voorgecomprimeerde schuimtapes voor de bouwsector met hoofdkantoor en productiefaciliteit in Gournay-en-Bray. Het bedrijf zal zijn productie en toonaangevende verkoopsactiviteiten op het gebied van voorgecomprimeerde zwelbanden en geluidsisolatie in Frankrijk verder uitbreiden.

Met meer dan 60 jaar ervaring heeft Tramico een leidende positie verworven op de markt voor waterdichte voegafdichting en geluidsisolatie. In Frankrijk is hun merk Compriband® synoniem geworden voor waterdichting met voorgecomprimeerde zwelbanden. Het product vult de productportefeuille van Soudal in de sector van voegafdichting en raamconstructie verder aan. 

Soudal is al tientallen jaren zeer actief op de Franse markt met een lokaal hoofdkantoor in Lyon. Het heeft een sterke positie ontwikkeld op de bouw- en retailmarkt met een breed assortiment PU-schuimen, afdichtingsmiddelen en lijmen. Het combineren van de knowhow van de respectievelijke productgroepen van Soudal en Tramico zal dan ook synergiën opleveren om een breed klantenbestand in de bouw nog beter te bedienen dan vandaag.

Dirk Coorevits, CEO van de Soudal Group: “Het marktpotentieel van beide toonaangevende bedrijven zal ons in staat stellen lokaal te groeien, onze positie in de bouwsector te versterken en extra potentieel te genereren om onze productmix internationaal te verbreden en te verdiepen. We zijn trots op weer een buitenlandse overname, waarmee we opnieuw onze wereldwijde groeiambities benadrukken.”

De werkgelegenheid bij Tramico blijft ongewijzigd en het huidige management blijft aan het roer. De Tramico productiefaciliteit in Gournay-en-Bray wordt de 25e productiefaciliteit van Soudal wereldwijd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details