Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Specialist buigt vanaf nu ook speciale aluminium kozijnen
Op vraag van kozijnenfabrikanten worden getoogde kozijnen en ronde ramen, maar ook meer gecompliceerde elementen geproduceerd.

Specialist buigt vanaf nu ook speciale aluminium kozijnen

Eerste bestellingen werden al uitgeleverd

Om als maakbedrijf je marktpositie te versterken en te blijven groeien, moet je jezelf wel eens durven opnieuw uitvinden. Bij Ventana hebben ze ruim 25 jaar ervaring in de productie van getoogde ramen, hefschuifdeuren en vouwwanden in kunststof voor levering aan verwerkers. Recent besliste de specialist om ook speciale aluminium kozijnen aan het gamma toe te voegen. Na een lange testfase zijn de eerste bestellingen intussen uitgeleverd. Aluminium is vandaag niet meer weg te denken bij Ventana.

Ventana levert al meer dan 25 jaar speciale ramen in kunststof: bogen, ronde ramen, modelkozijnen, hefschuifdeuren, vouwwanden en deurkozijnen.

Ventana Deutschland GmbH levert al meer dan 25 jaar speciale ramen in kunststof en nu dus ook in aluminium. Het assortiment omvat bogen, ronde ramen, modelkozijnen, hefschuifdeuren, vouwwanden en deurkozijnen. De wereldleider op het vlak van speciale elementen telt vandaag ongeveer 270 medewerkers in de hoofdkantoor in Vreden, maar beschikt ook over productiefaciliteiten in Polen en Amerika en verkoopkantoren in Italië, Frankrijk en Nederland. 

“We zijn geen concurrent van de kozijnenfabrikant, maar gewoon een verlengstuk voor zijn productie. We maken immers wat hij niet kan of wil maken. Hij komt bij ons terecht als hij geen tijd heeft om de bijzondere vormen te maken of omdat hij de kennis niet in huis heeft. We stemmen alles vooraf tot in de kleinste details met de klant af. We bewerken profielen van alle grote leveranciers en leveren die zonder label, waardoor het lijkt alsof de fabrikant alles zelf geproduceerd heeft”, vertelt Marco van Veen. 

“We produceren getoogde kozijnen en ronde ramen, maar ook meer gecompliceerde elementen. In sommige gevallen maken we enkel een boog, voor andere bestellingen complete kozijnen. We leveren alleen aan verwerkers, een visie die we al sinds de oprichting trouw blijven. Ventana bouwde intussen een sterke reputatie op als het gaat om kunststof elementen. De ervaring met kunststof vormde mee de basis om als reactie op verschillende vragen uit de markt het gamma uit te breiden met aluminium systemen.”

Aluminium buigen

Het buigen van aluminium vraagt een ander proces dan het bewerken van kunststof. Dankzij de know-how en jarenlange ervaring slaagt Ventana Deutschland erin om ook elementen uit aluminium met succes te bewerken. 

“Na een lange testfase werden de eerste bestellingen al uitgevoerd en geleverd. Uiteraard moet nog één en ander gefinetuned worden en zal de ervaring op dat vlak met de jaren alleen maar groter worden. Ik ben er echter van overtuigd dat we vandaag al een antwoord kunnen bieden op heel veel vragen van de kozijnenfabrikanten. Aluminium is intussen niet meer weg te denken bij Ventana”, gaat Marco van Veen verder. “Onze klanten kunnen steeds rekenen op kwaliteitsvolle, nauwkeurig geproduceerde bogen of complete elementen én betrouwbare levertermijnen. Elk project start met basisinformatie van de klant, waarna we duidelijke tekeningen maken, die eventueel ook in DXF-formaat naar de kozijnenfabrikant gestuurd worden. Na goedkeuring van dit ontwerp wordt het productieproces in gang gezet om finaal een afgewerkt product op maat te leveren. Dankzij een team van deskundige medewerkers en een up-to-date machinepark kunnen we flexibel reageren op alle mogelijke vragen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details