Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Specialist in beslag volgt de trends op de voet
HDD volgt de trends op de voet. De firma was één van de eersten om zwarte deurkrukken te introduceren en ontwikkelde nu ook al beslag in mat koper, waardoor ze klaar zijn voor de toekomst.

Specialist in beslag volgt de trends op de voet

Wie wil groeien, moet innoveren. Bij HDD Design, gespecialiseerd in de verdeling van deur-, raam- en meubelbeslag, volgen ze de trends op de voet. Het familiebedrijf uit Meise is gestart met 50 producten, maar biedt vandaag een uitgebreid assortiment van meer dan 5000 referenties uit voorraad aan. De helft daarvan wordt ingevoerd uit Italië, terwijl de andere helft sinds het begin van deze eeuw in een eigen atelier in China geproduceerd wordt. HDD verhuist binnenkort naar een groter bedrijfspand en wil zich naast binnendeurbeslag ook versterkt gaan focussen op beslag voor buitendeuren, ramen en meubilair.

Wat vandaag HDD Design is, werd opgericht in 1960 door Henri De Donder en Paula De Saert als invoerder van Italiaans beslag, bekend van hoogstaande kwaliteit en verfijnd design. Wekelijks werden de producten uit Italië geïmporteerd en in Meise opgeslagen om dan in de Benelux verspreid te worden.

“Sinds de jaren ’80 wordt meer aandacht besteed aan de afwerking van een woning en daarbij vormen deur- en meubelbeslag vaak de finishing touch. Het komt er voor ons op aan steeds de nieuwste trends te volgen. Het assortiment werd intussen uitgebouwd van 50 naar meer dan 5000 producten”, vertelt huidig zaakvoerder Olivier Descurieux. 

HDD verdeelt een ruim assortiment beslag voor binnendeuren, maar ook oplossingen voor buitendeuren, ramen en meubilair uit voorraad. Het gamma omvat vandaag meer dan 5000 referenties.

“Begin deze eeuw werd naast uitstraling en design ook de prijs steeds belangrijker. Daarom wilden we net als vele andere groothandels de stap naar China zetten, maar vonden bij de bestaande bedrijven niet de gewenste kwaliteit. Uiteindelijk zijn we in 2002 met een eigen productie gestart. Vandaag is 50% van ons assortiment ‘Made in Italy’, terwijl de rest in ons eigen atelier in Azië geproduceerd wordt. We verdelen die producten uit voorraad via de ijzerwarenhandels en de professionele hout- en DIY-handels in de Benelux en meer dan 30 andere landen.”

Trends vertalen naar producten

HDD is vandaag vooral bekend voor zijn hoogwaardig en veelzijdig assortiment binnendeurbeslag, maar biedt ook beslag voor meubilair, ramen en buitendeuren, met onder meer deurkrukken, trekkers, toppen, paumellen, sloten en veiligheidsbeslag, deurstoppen, kasttrekkers, raamkrukken, …. 

“We namen 3 jaar geleden een nieuwbouw van 2.000 m² in gebruik en toen dacht ik dat we wel voor een lange periode gelanceerd waren. Maar vandaag barst ons magazijn weer uit zijn voegen en verhuizen we binnenkort naar een pand met een oppervlakte van 10.000 m² in het hart van België. We willen ons in de toekomst immers ook meer gaan profileren in die andere segmenten en daar het gamma verder uitbreiden”, gaat de zaakvoerder verder. 

De firma importeert vanaf de oprichting producten uit Italië, maar sinds het begin van deze eeuw beschikt men ook over een eigen productiefaciliteit in China.

“We willen iedereen ook steeds een stapje voor zijn. Daarom doen we er alles aan om de trends in de markt nauwgezet op te volgen. Onze specialisten bekijken vormen en kleuren in verschillende sectoren, zoals kleding, badkamers, … We produceren eerst een paar modellen en als dat aanslaat, ontwikkelen we verder. Zo zijn zwart, wit en inox vandaag helemaal in. Bij HDD zijn we al jaren met deze kleuren bezig. Toen we de eerste zwarte deurkrukken presenteerden, werd nog wat sceptisch gereageerd, maar uiteindelijk kiezen nu heel wat architecten en bouwheren voor zwart beslag. Een andere trend is het gebruik van mat koper beslag. Die matte uitvoering wordt al bij verlichting en decoratie gebruikt. De keukenbouwers en deurfabrikanten zullen volgen. We hebben intussen al dergelijk beslag in het gamma, waardoor we klaar zijn voor de toekomst.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details