Photo by: Merijn Geurts

Photo by: Merijn Geurts

01:19
13-12-2018

Specialistische kennis onmisbaar bij complexe raam- en deursituaties

Het naleven van de Europese vluchtwegnormering is een obstakel waar fabrikanten van gevelelementen vaak geen raad mee weten. Het blijkt steeds vaker dat vluchtoplossingen meer en meer moeten communiceren met allerlei gebouwbeheersystemen. Daarnaast blijkt dat het op een verantwoorde wijze installeren en operationeel maken van complexe deursituaties, voornamelijk op het gebied van deur-automatiek en vluchtwegtechniek, een hoge mate van specialistische kennis vereisen.

Vanuit die behoefte is Stalufix technische ondersteuning BV ontstaan. De deuroplossingen worden geadviseerd en geëngineerd door zusterbedrijf Stalufor concepten in bouwbeslag BV en tezamen met de technische ondersteuning van Stalufix aangeboden aan fabrikanten van aluminium gevelelementen. Aan het woord Jack van den Heuvel, directeur van Stalufix en Stalufor: “We merken dat onze relaties steeds vaker een beroep doen op onze kennis als het om complexe situaties gaat. Vooral door digitalisering zie je de mogelijkheden veranderen. Hang- en sluitwerkcomponenten voor vluchtdeuren zijn geavanceerd en moeten op een strikte manier gemonteerd en afgesteld worden, alles in het belang van de veiligheid. Bij draaideur- en schuifdeurautomaten zit de uitdaging in het feit dat ze bediend worden door mensen die hiervoor geautoriseerd zijn via een toegangscontrole­systeem, maar een vluchtweg moet ook altijd
mechanisch open kunnen. En precies in deze kennis en kunde zit onze toegevoegde waarde.”

Photo by: Merijn Geurts | ITOOK (www.itook.nl)Stalufix installeert complexe deursituaties op het gebied van deurautomatiek en vluchtwegtechniek.

Complexheid van vereiste oplossingen in het bouwproces
“De specialistische kennis zit niet meer bij onze klanten en die willen ze ook niet meer hebben. Ze willen mooie puien maken in plaats van gecompliceerde systemen aansluiten. Je ziet de ontwikkeling verschuiven: steeds vaker wordt er al een beroep op ons gedaan in de calculatiefase, omdat onze kennis en kunde steeds beter op waarde wordt geschat. We spreken dan ook veel liever van partners in plaats van klanten of toeleveranciers. Ontzorgen, daar doen we het voor: het opbouwen en behouden van goede relaties, zowel met klanten als leveranciers. Dat geldt ook voor onze medewerkers; we willen ze allemaal op lange termijn aan ons binden en daar in investeren en het voortouw in nemen.

Als bedrijf willen we een goede prestatie leveren met een leuk en goed gemotiveerd team en op die manier een stuk toekomst veilig stellen. En dat is dan weer eigenlijk heel óngecompliceerd,” besluit Jack bescheiden.

Tekst: Susan Peek  |  Beeld: ITOOK (www.itook.nl)
Uitgelichte afbeelding: 
Stalufix heeft technisch specialisten in dienst met grote kennis van deursituaties in combinatie met gebouwbeheersystemen.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Profiel partners

zipXzeroRenson