Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Stijlvol de interieurarchitectuur perfectioneren? Dat kan!

Stijlvol de interieurarchitectuur perfectioneren? Dat kan!

Of we nu praten over een ruimte thuis of op kantoor, er zal altijd sprake zijn van een zekere indeling van deze ruimte. Een ruimte kent diverse plekken met verschillende toepassingen. Hoe creëer je nu individuele vertrekken die geen opgesloten gevoel geven? Met het Uniquin systeem van dormakaba kan dat op de meest efficiënte en esthetisch verantwoorde manier.

Uniquin bestaat uit een combinatie van profielen, beslagen en sluitsystemen, waarmee tussenwanden en doorgangen gemaakt kunnen worden. Geschikt voor scheidingselementen van glas, hout of andere materialen met een maximale dikte van 19 mm, kunnen de mooiste scheidingen tussen ruimtes gemaakt worden.

Duurzaam in aluminium uitgevoerd

De aluminium profielen van Uniquin kennen een elegante en duurzame oppervlaktestructuur, dankzij de speciale poedercoating in de kleur grafiet. Duurzaamheid is gegarandeerd, door de lange levensduur en het feit dat aluminium prima recyclebaar is. In principe kan Uniquin profiel elk paneel van glas (veiligheidsglas, gelaagd dubbel veiligheidsglas), hout, kunststof of een ander materiaal bevatten, mits niet dikker dan 19 mm. Aan de gebruiker dus de keuze of de wand doorzicht moet bieden of juist niet en welke sfeer er opgeroepen wordt.

dormakaba levert tevens akoestische modules op maat, waarmee een aangename sfeer gecreëerd kan worden die hand in hand gaat met een stuk functionaliteit. Zo kan een muziek- of tv-kamer akoestisch geïsoleerd worden. Een bespreekkamer op kantoor wordt op deze manier geluidsdicht, hetgeen privacy verhogend werkt. Zelfs bij het gebruik van glas is er al sprake van geluidsisolatie, dankzij de indirecte bevestiging van de glasplaat. Afhankelijk van de uitvoering kan er een geluidsbescherming tot 40 dB bereikt worden.

Uniquin op het werk: separate maar transparante ruimtes met een hoge esthetische waarde.

 

Vaste wanden of met een doorgang

Binnen het Uniquin programma is er profiel beschikbaar waarmee deuren in een wand gemaakt kunnen worden. Denk aan een combinatie van schuifdeuren (enkele of dubbele) en enkelwerkende deuren (aanslagdeuren) in standaard hoogte of kamerhoog. Uniquin profiel kan ook worden toegepast om deuren in metselwerk te maken. Het maximale gewicht van een draaideur is 130 kg, van een schuifdeur 100 kg. De maximale deurafmetingen: een draaideur mag tot 1100 mm breed X 2950 mm hoog zijn. Een schuifdeur maximaal 2000 mm breed X 3000 mm hoog.

Voor een betere beveiliging heeft dormakaba tal van toegangscontrolesysteem beschikbaar die samen met het Uniquin systeem gebruikt kunnen worden. Ook handig: de geïntegreerde kabelbevestigingsinrichting in de profielen, voor stroomvoorziening.

Uniquin past in elk interieur

De rankheid van de Uniquin profielen en de ingetogen grafietkleur maken dat dit systeem in ieder interieur tot zijn recht komt. De profielen doen denken aan de ranke, gietijzeren binnenkozijnen uit de industriële jaren ’30. Daarmee passen zij perfect in ieder modern of klassiek wooninterieur en geven ze in elke kantooromgeving een visuele meerwaarde.

Uniquin is hét glasprofielsysteem waarmee iedere ruimte op esthetische wijze getransformeerd kan worden naar een functionelere toepassing.

Meer informatie vindt u op de website van dormakaba, onder Oplossingen/Producten/Glasbeslag & mobiele wanden/Glasprofiel­systeem voor binnentoepassing/UNIQUIN.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details