Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Stoffige boeken? Niet met voldoende frisse lucht!
Op basis van de wensen van de bibliotheek adviseerde Teleflex de ACK4 raamuitzetter.

Stoffige boeken? Niet met voldoende frisse lucht!

Wie Bibliotheek IJsselstein bezoekt, kan rekenen op een gezonde, frisse omgeving. De binnenvalramen van de bibliotheek zijn onlangs onder handen genomen door Teleflex BV, dat de ramen heeft gemotoriseerd. Teleflex BV adviseerde, leverde en monteerde ACK4 elektrische uitzetters in opdracht van Polvo BV.

We spreken met Jesse Verheem van Teleflex, over deze oplossing. “Op basis van de wensen van de bibliotheek, adviseerde Teleflex de ACK4 raamuitzetter. De bibliotheek wilde optimaal bedieningscomfort in het openen en sluiten van de invalvensters. Door de drempel te verlagen om de ramen te gebruiken, zal de luchtkwaliteit binnen aanzienlijk toenemen. Frisse lucht is onontbeerlijk in een gebouw. Normaliter sluit de bibliotheek wanneer de binnentemperatuur 30˚C bereikt, of meer. Met ons systeem is het op warme, zomerse dagen prima uit te houden binnen. De reactie van de bibliotheek spreekt boekdelen; men had dit veel eerder moeten doen, zegt men.”

Radiografische aansturing

De ACK producten kunnen toegepast worden op diverse soorten vensters. In het geval van de binnenvalramen bij de bibliotheek werd er gebruik gemaakt van de ACK4, met radiografische aansturing. “Er is sprake van twee gevelzijden. Per gevel is er een individuele aansturing aanwezig op de meerkanaals afstandsbediening die is meegeleverd”, vervolgt Jesse. “Voor de bibliotheek is dat voldoende, maar het is goed om te vermelden dat aansturing nog veel verder kan gaan. Indien gewenst kan de besturing geïntegreerd worden binnen een gebouwautomatiseringssysteem. Ook kunnen er diverse sensoren toegevoegd worden om tot automatisering te komen. Denk bijvoorbeeld aan sensoren die wind en regen meten.”

Per gevel is er een individuele aansturing aanwezig op de meerkanaals afstandsbediening die is meegeleverd.

Uitgevoerd met ketting in RVS

Uniek aan de ACK4 is de zeer robuuste ketting die in RVS is uitgevoerd. “Sterk en weerbestendig”, schetst Jesse. “Het raam kan opengezet worden met een afstand van 10 cm tot en met 40 cm, met tussenstappen van 5 cm. De unit zelf is IP55 qua waterbestendigheid.” Voor grotere ramen kan er gebruik worden gemaakt van de ACK4S. De ‘s’ staat voor ‘synchroon’ en zorgt voor een simultane aansturing van twee ACK4 units. “Deze units worden vooraf op elkaar ingeregeld, waarna ze eenmaal gemonteerd alleen nog maar door middel van een subtiele bedrading aan elkaar verbonden hoeven te worden.”

Wordt verwacht: App aansturing!

Jesse mag een tipje van de sluier oplichten omtrent de laatste innovatie die op stapel staat. “We testen momenteel het openen en sluiten van ramen met behulp van App-bediening. Om dat te kunnen doen wordt er een wifi-box meegeleverd. De testen verlopen voorspoedig en naar verwachting kunnen we op korte termijn deze mooie uitbreiding aanbieden”, zegt Jesse tot besluit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details